Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Απολύσεις. Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλει τα Σχέδια της Συγκυβερνησης

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλει την Κυβέρνηση για τα σχέδια της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσει εργαζομένων στο Δημόσιο. 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως ακολούθως (οι υπογραμμίσεις ειναι δικές μας): 

"Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί το σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην ελληνική Κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων - Κοινωνικών Αγαθών όσο και από την επιπλέον αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη έχει σκαρφαλώσει στο 27%.
Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών!
Σε συνέχεια των 'εφέδρων' της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των 'διαθεσίμων' ΔΕ Διοικητικών Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30% και πασιφανές ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα (25.000 απολύσεις μέσα στο 2013, εκ των οποίων τις μισές μέχρι τον Ιούνιο!).
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του Κράτους, σαρώνει τα πάντα! Πρόκειται για μία απόλυτα συνειδητή επιλογή!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο, που η ελληνική Κοινωνία -των εκατοντάδων χιλιάδων 'λουκέτων' μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας- έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή υπηρεσιών εκ μέρους τους Κράτους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Κι όμως! Η Κυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "θα παραμείνει στο Δημόσιο ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!"
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Η καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 20 του Φλεβάρη, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία, είναι υπόθεση όλων μας.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη!!!».
Παράλληλα, οι κατ' εξοχήν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες "ΤΑ ΝΕΑ" και το "ΕΘΝΟΣ" με σημερινά τους (Παρασκεύ 15/2) πρωτοσέλιδα επιβεβαιώνουν τα σχέδια της Συγκυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο.

Χτες εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο για τα νέα οργανογράμματα τεσσάρων υπουργείων: Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας – Θράκης.
Στα τέσσερα αυτά υπουργεία η κατάργηση των Δ/νσεων και Τμημάτων (συρρίκνωση των "δομών" όπως έχει επικρατήσει να λέγεται) είναι μεγάλη: Συγκεκριμένα κατά 37% στο υπουργείο Εργασίας, κατά 58% στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά 28% στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά 53% στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι Οργανισμοί για τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας, Τουρισμού και Ναυτιλίας. 


Την ίδια στιγμή στο ΥΠΠΟ συνεχίζεται ο "κλεφτοπόλεμος" με την πολιτική ηγεσία να δεσμεύεται οτι θα δώσει το σχέδιο του Νέου Οργανισμού, χωρίς ωστόσο να το έχει δώσει ως σήμερα (ούτε κρατικό μυστικό να ήταν!), να δηλώνει ότι δεν θέλει απολύσεις αλλά να επιβεβαιώνει οτι θα γίνουν "μετακινήσεις" (ποιοι θα μετακινηθούν; με ποια κριτήρια; που θα πάνε;). Υπενθυμίζουμε ότι αν ο υπάλληλος δεν αποδεχθεί την μετακίνησή του, αυτό οδηγεί σε ΑΜΕΣΗ απόλυση. Επιπλέον συνεχίζεται η αστειότητα όλοι να θέλουν την ανασύσταση του ΥΠΠΟ ως ανεξάρτητου Υπουργείου, πλην όμως το θέμα να παραπέμπεται στην Κυβέρνηση (αλήθεια η πολιτική ηγεσία δεν αποτελεί μέρος της Κυβέρνησης;).

Τέλος, ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα πραγματοποιήσει (επιτέλους) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Παρασκευή 22/2 , στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου), 9:30 π.μ.

2 σχόλια:

 1. Την Παρασκευή, να κληθούν ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοι και συνάδελφοι να αναλάβουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους!

  Προτείνω την ένσταση:
  Οι υπογραφές-παρουσιολόγιο να συγκεντρωθούν μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης και όχι πριν την έναρξή της.
  ΟΧΙ ρεπό την ημέρα της Συνέλευσης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συμφωνώ, δεν γίνεται να υπογράφουν 900 και να ψηφίζουν 100. Ακόμα κι όταν ψηφίζουν απεργία, εμφανίζονται οι γνωστοί 20. Αυτό είναι απεργία δια αντιπροσώπου. Πασοκοκρατία της δεκαετίας του 80. Έτσι δίνουμε το δικαίωμα στον κάθε Βρούτση να σκέφτεται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού. Θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή