Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΓΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 
που μοιράστηκε στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου
Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει και η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης



8 σχόλια:

  1. Η σημερινή συνέλευση σας αφησε ικανοποιημένους; Εμενα όχι, γιατι ολοι ξερουμε οτι τις απεργιες τις κανουμε οχι στο παραπέντε αλλα στο και πεντε. Το παιχνιδι εχει χαθει το προηγουμενο διάστημα και πρέπει να το πειτε, οχι να λετε μισολογα.
    Εδώ πια μοιράζουν θεσεις στο νεο οργανισμο δεν το πηρατε χαμπάρι; Η συμπεριφορά των φυλάκων ειναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Κριμα που δεν θα μεινει στους φυλακες αλλα θα αρχισει να αφορά και σ' αλλους κλάδους που βλεπουν μερικές εκατοντάδες μελη τους να γινονται διευθυντές και τμηματάρχες. Αν απο τη μια ειναι οι απίθανοι κυβερνητικοι συνδικαλιστές και σωστά τους τα λετε απο την αλλη ειναι οι συντεχνιες με πρώτη και καλυτερη τους φυλακες που περιμένουν να γίνουν και τμηματάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο ωραίο στη Συνέλευση ήταν που το ΔΣ του Ενιαίου "ομόφωνα" (!) προσχώρησε στην πρόταση για Απεργιακή Επιτροπή. Να πιστεψουμε οτι δεν κατάλαβαν (οχι απίθανο) ή οτι είναι μια εκδοχή αυτοκριτικής τους για τη μέχρι σημερα στάση τους;

      Διαγραφή
    2. Ολα τα λεφτά της συνέλευσης ήταν η επανεμφάνιση του Γρηγόρη (χα!) αλλά και ο μεγάλος θεωρητικός της ΠΑΣΚΕ που παρέδωσε μαθηματα περί κυβερνητικού συνδικαλισμού (βλέπετε τα ξερει καλά τα μαθηματα αυτα). Επρεπε να του απαντήσετε γιατί και η ανοησίες εχουν όριο

      Διαγραφή
    3. Εχει πλάκα αν σκεφτει καποιος οτι αποδέχθηκαν και απεργιακό ταμείο. Πρόκειται για εκείνο το ταμείο που ειχε φτιάξει κάποιτε η ΠΟΣΥΠΠΟ αλλα στη διαδρομη "ενσωματώθηκε" με το κανονικό Ταμείο. Μια ιστορία για γέλια και για κλάματα αφού ποτέ κανένας δεν κατάλαβε τι είχε γίνει ακριβως. Αλλά να ειναι το μόνο! Εχει πλάκα πάντως που το αποδέχθηκαν. Δειχνει τον πανικό και την ασυναρτησία τους. Φυσικά εκτός απο την πλάκα περί απεργιακού ταμείου, γιατι περί αυτού πρόκειται είναι λάθος να μιλαμε για επιλεκτικά πληρωμένες απεργίες (κατι σαν νοικιαρικους απεργούς). Αυτο που θα μπορούσε να γινει ειναι μια συμβολικη ενίσχυση οσων αποδεδειγμένα απεργούν και βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη (π.χ. δάνεια κλπ).

      Διαγραφή
  2. Επειδή ακουστηκε στη συνέλευση και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιβεβαιώθηκε από την απάντηση του Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που διαλύει τα Πανεπιστήμια, κλεινει Σχολές εκπονήθηκε από την εταιρεία ΕΕΟ GROUP A.E., η οποία ανήκει στον Ομιλο ΑΚΜΗ (ναι αυτόν τον που έχει ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μετροπόλιταν Κολετζ). Το κόστος ήρθε 111.000 € περίπου (πλέον ΦΠΑ).
    Δηλ. το ΙΕΚ ήρθε να μας πει για την οργάνωση και λειτουργια των Δημόσιων Πανεπιστημίων (ΑΕΙ και ΤΕΙ). Τι αλλο θα δουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
      ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

      ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ”»


      Ευρύτατη σύσκεψη – διαβούλευση για το σχέδιο «Αθηνά», στην οποία συμμετείχαν 10 πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ, πολλοί πρόεδροι τμημάτων, περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και φοιτητών από πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, είχε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής τη Δευτέρα 11/3 το απόγευμα.

      Κοινή διαπίστωση του συνόλου των παρευρισκομένων ήταν η επιτακτική ανάγκη να μην προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο διαλύει τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι δεκάδες ομιλητές ανέλυσαν τα μεγάλα εκπαιδευτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του σχεδίου. Μίλησαν για τις μεγάλες αντιφάσεις που αυτό περιέχει, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που βλέπουν να ακυρώνονται ή να απειλούνται με διακοπή οι σπουδές των παιδιών τους.

      Στην έναρξη της εκδήλωσης που διήρκησε περίπου 5 ώρες, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωσε μεταξύ άλλων τους παρευρισκόμενους και παρέθεσε τα σχετικά έγγραφα για την απευθείας ανάθεση της μελέτης στην οποία στηρίχθηκε το σχέδιο Αθηνά», από το Υπουργείο Παιδείας στην εταιρεία EE0 Group Α.Ε. η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών ΑΚΜΗ. Στον όμιλο ΑΚΜΗ μεταξύ άλλων ανήκει και το AKMI Metropolitan College.

      Οι περισσότεροι ομιλητές κατέθεσαν την πεποίθηση τους ότι το σχέδιο δεν θα προχωρήσει και ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να σταθεί αλληλέγγυος στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

      Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενάντια στην εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων στις 22/3 αναμένεται να συζητηθεί η από τις 7/2 κατατεθειμένη στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.


      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/3/2013

      Διαγραφή
    2. Βαλτε το σε αλλη ανάρτηση

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι το μόνο αστειο που έγινε στη συνέλευση. Ολη αυτή η ενωτική διαθεση απο ολους και για ολα δειχνει αδιεξοδο τουλάχιστον για την πλειοψηφια του ΔΣ. Ενδιάμεσα υπάρχουν διάφορα ευτράπελα, αλλά ο κοσμος δεν καταλαβαινει και πολλά. Ο Σύλλογος ΔΕ συνεχίζει σαν να μην τρεχει τιποτα το πρόγραμμα αιμοδοσίας! Αυτο θα πει κριτήριο και σοβαρότητα. Εδώ ο κοσμος καιγεται και η αιμοδοσια δεν μπορει να παει μια βδομάδα μετά. Τι να πεις...
    Επόμενο ευτράπελο αυτά που βρέθηκε να ψηφίζει το "αγωνιστικο ΔΣ" της ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ: απεργιακές επιτροπές και απεργιακό ταμείο
    Το Προεδρείο ω ρε πλάκες εκει. Από πάνω καθισμένα κάτι κουρασμένα παλικάρια του ΔΣ απο κάτω το πολυμελές Προεδρείο που μια χαρά θα αρκουσε μόνο ο Σταθης. Αλλά το θελουμε αντιπροσωπευτικό ως πασαρέλα. Ε να μην βαλει και το ΚΚΕ εναν αντιπρόσωπο; Να μην βγει και ο Γρηγόρης απο τη ναφθαλίνη (αποκαταστάθηκε απο την ΠΑΣΚΕ ΥΠΠΟ και δεν μας ειπαν τιποτα;) και ένας κύριος συνάδελφος με κοστουμι... Σουρεαλιστική εικόνα.
    Ψηφοφορία: ως συνήθως η πλειοψηφία του ΔΣ να κανει κωλοτουμπες για να αποφύγει την καταμέτρηση. Η ΕΑΚ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρέα κάνανμε πλάκα και τους εβαλαν να ψηφίσουν οτι ήθελαν.
    Στα θετικά: η καλή αριθμητικά πορεια στο ΥΠΠΟ.
    Στα γελοία: η πολιτική ηγεσία ακομη δεν ειχε έτοιμο το σχέδιο. Ειχε άλλες δουλειες (σωστό, αφού ετσι ή αλλιως η αντιπρόταση ειναι μια χαζη κοπτοραπτική που απλά καλύπτει τα προσχήματα). Πάει και το ΚΑΣ (αααα... αυτο το φχαριστήθηκα).

    Απορία: τελικά οι φύλακες στην Ακρόπολη και στα Μουσεία ανήκουν και στον Ενιαίο ή μόνο στην ΠΕΥΦΑ; Η απορία απάντηση δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή