Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Eκλογοαπολογιστική Συνελευση ΔΕ Διοικητικών



Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των ΔΕ συναδέλφων θέλουμε να κάνουμε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις, σχετικά με τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (και οχι μόνο).

1) Η Γενική Συνέλευση είχε εξαιρετικά μικρή συμμετοχή. Η μικρή συμμετοχή παρά τις κρίσιμες εξελίξεις στο θέμα του Οργανισμού καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, τη βαθιά κρίση του Συλλόγου και την έλλειψη δεσμών εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους. Προφανώς πολλοί συνάδελφοι προτίμησαν να μην παραστούν ή να περάσουν να υπογράψουν και να μην παραμείνουν. Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο και αν θέλουμε να ειμαστε ειλικρινείς, αναγκάζει όλους μας να ξανασκεφτούμε το ρόλο και το μέλλον των κλαδικών συλλόγων.

2) Από τις Ανακοινώσεις των παρατάξεων διαφαίνεται η αγωνία για το μέλλον του κλάδου. Ωστόσο, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) αδυνατούν να διατυπώσουν μια συνολική άποψη, προσχωρούν στη λογική των Οργανισμών που επιβάλλει η Τρόϊκα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση. Η "αντίφαση" αυτή ερμηνεύεται από την αδυναμία να φανταστούν (πόσο μάλλον να υλοποιήσουν) μια διαφορετική συνδικαλιστική αντίληψη, δράση και παρουσία πέραν εκείνης που επί χρόνια υπηρέτησαν. Μπορεί αυτή σήμερα να αποδόσει κάτι; Μπορείς να διατυπώνεις τα όποια αιτήματα ή θέσεις ή προσδοκίες ή επιθυμίες κλείνοντας τα μάτια στη συγκυρία και τα ασφυκτικά όρια που αυτή βάζει;

3) Η  επιλογή της ΠΑΣΚΕ να εμφανιστεί στο Σύλλογο αυτό ως "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" τι ακριβώς επιδιώκει; Να θολώσει τα νερά σε μια προσπάθεια να μην χρεωθεί ευθύνες και πολιτικο-συνδικαλιστική απαξία; Αν αυτό συμβαίνει, η στάση της ΔΑΚΕ φαίνεται στα μάτια πολλών συναδέλφων πολύ πιο ειλικρινής. Αν πάλι συνιστά μια διάρρηξη με την "επίσημη ΠΑΣΚΕ" γιατί δεν δηλώνεται ευθέως και εν πάσει περιπτώσει γιατί μια "νέα" παράταξη δεν θεωρεί υποχρέωσή της να εξηγήσει από το τι ακριβώς είναι "Ανεξάρτητη"; Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΑΣΚΕ επιχειρεί να "κρυφτεί" (θυμίζουμε την ΠΑΚΑ στους Αρχαιοφύλακες) και αναμφίβολα αυτό φανερώνει και τις μεγάλες εσωτερικές αντιφάσεις που πλέον συσσωρεύονται στο εσωτερικό τους.

4) Μας προκαλεί απορία (αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό) γιατί η παράταξη της ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, όταν ειναι σε όλους πλέον γνωστό οτι αυτό που όλοι γνώριζαν στο ΥΠΠΟ ως Αγωνιστική Συσπείρωση έχει "τελειώσει" από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για μια "εμμονή" που δεν τιμά τους συναδέλφους αυτούς, ενα παιχνίδι με "τιτλους" που παραπέμπει στις πιο κακές στιγμές της αριστεράς. Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν όσοι εξακολουθούν να αυτοαποκαλούνται "Αγ. Συσπείρωση" υιοθετούν και τις δεκάδες ανακοινώσεις που είχαν βγει κάτω απο τον τίτλο αυτό τα τελευταία χρόνια και είχαν σαφή και ξεκάθαρη θέση τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις (μνημόνια κλπ), για τα θέματα του ΥΠΠΟ (βλ. Οργανισμούς), για τη σοβαρή κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠΠΟ; 

5)  Μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπαράγουμε κουφια συνθήματα ή να καλλιεργούμε συντεχνιακές αυταπάτες και ταυτόχρονα να ελπίζουμε ότι οι συνάδελφοι θα εμπιστευτούν και θα μαζικοποιήσουν τα Σωματεία; Μπορούμε να ισχυριζόμαστε στα σοβαρά οτι σε μια κοινωνία που καταρρέει, εξαθλιώνεται, θάβει τα ονειρά της, αποχαιρετά τα παιδιά της μετανάστες, βλέπει τους γειτονες στα συσσίτια, ζει τη δικτατορία των ΜΜΕ, βλέπει τη δημοκρατία να περιορίζεται και την Ελλάδα να εκπίπτει σε προτεκτοράτο ότι υπάρχει χώρος κι ελπίδα για να "την βγάλουμε καθαρή στη ζουλα..." χωρίς να υπάρξει συνολική ανατροπή της πολιτικής αυτής; Ο καθένας από μας γνωρίζει πως δεν μπορεί να συμβει αυτό. Αλλά ας αναρωτηθούμε πως μπορεί να συμβεί η μεγάλη ανατροπή αν δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε και να ανατρέψουμε την μικρή και απλή καθημερινότητά μας στο χώρο δουλειάς. Πως μπορεί να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο και διαφορετικό αν δεν μπορούμε να διαρρήξουμε τις "παραδοσιακές σχέσεις" μέσα στο μικρόκοσμο του γραφείου μας;

17 σχόλια:

  1. Φιλοι, η αριστερά πάντα διέθετε πολλούς "αριστερούς" που βασικά ήταν πάνω στο όχημα της αριστεράς είτε από μόδα είτε απο καιροσκοπισμό ειτε γιατι απλά βαριόταν να κατέβουν μέχρι να βρουν με ασφάλεια το επόμενο όχημα. Αν και οποτε εκριναν οτι συντρέχουν λόγοι προσωπικής πολιτικής επιβίωσης ή ακόμη χειρότερα προσωπικά συμφέροντα το έκαναν χωρίς να το σκεφτούν ουτε στιγμή.

    Αυτοί οι "αριστεροί" χρόνια τώρα γυρνούν γύρω από το ΠΑΣΟΚ υμνώντας τις κατά καιρούς ηγεσίες, σχεδιάζοντας καριέρες και προσφέροντας άλλοθι σε οτι γινόταν στο όνομα κάποιας προοδευτικότητας ή παλιάς "αριστεροσύνης".

    Δεν μπλέκω εκείνους που απογοητεύτηκαν ή κουράστηκαν ή ταλαντεύτηκαν. Δεν μπλέκω ουτε εκείνους που διαφώνησαν πραγματικά. Δεν αναφέρομαι ούτε σε εκείνους που μια παλαιότερη περίοδο (από τη μεταπολίτευση ως τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ) είχαν πιστέψει ή ελπίσει ή πειστεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά είχαν το θάρρος να "κατέβουν απο το τρένο" (κάποιους τους κατέβασαν).

    Το σχολιάκι μου το εμπνευστηκα απο ένα άρθρο στην Εφημερίδα ο δρόμος της Αριστεράς (23/3/2013) του Σ. Μαντζουράνη. Ευχαριστώ για τη φιλοξενια

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα τη βγαλουμε στη ζουλα... γιατι δεν θα μεινει κανενας απ εξω από οτι συμβαινει. Απλά εδώ συμβαινει οτι λεει ο Μπρεχτ

    Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
    Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα διάφορα αιτήματα εμένα με "επεισε" το οικονομικό αίτημα που βαζει η ΠΑΣΚΕ (ΑΚΕ). Να καταβληθεί επίδομα στους ΔΕ Διοικητικούς που θα πιάσουν τους στοχους αξιολόγησης. Δηλ. αν καταλαβα καλά η παράταξη που ως κυβέρνηση η συγκυβέρνηση χαντάκωσε μισθους, εκοψε επιδόματα, διέλυσε τα πάντα, τώρα υποσχεται και ενα επιδοματάκι. Καλά δεν ντρέπονται ή μας δουλεύουν; Κατά τα αλλα ειναι ας πουμε κατά της αξιολόγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο συντομο ανέκδοτο
      Η ΠΑΣΚΕ έγινε ανεξάρτητη και θα παλέψει να παρουμε επίδομα απο τα λεφτά που μας εκοψε το κομμα της. Ουυυυ!

      Διαγραφή
  4. Αυτο χτες δεν ηταν συνέλευση. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν πρέπει να υπάρχουν τέτοια Σωματεία. Μιλαμε για πολύ παρακμη και διαλυση. Απαρτία ΔΕΝ ειχε. Τιποτα σοβαρό δεν λέγχθηκε. Και απλά στο τέλος ο καθενας έλεγε το μακρυ και το κοντό ακομη και ως μη μέλος του Συλλόγου. Μιλάμε για κατάσταση απολυτου χαβαλε και ξεχαρβαλώματος.

    Κι ύστερα έχουμε παράπονα για το συνδικαλισμό και για το αν συμμετέχουμε οι εργαζόμενοι. Μαυρο στους μαυρογιαλούρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τώρα πηρες χαμπάρι τι συλλόγους εχουμε;
      Πρόκειται για το σουπερ χαβαλε. Λιγο ΔΑΚΕ λιγο ΠΑΣΚΕ λιγο μπλα μπλα ατελειωτο διαβασμα κειμενων που δεν λενε τιποτα και μετά το χαος.

      Αν δεν βαλουμε μυαλό και αν δεν τους κράξουμε δεν γινεται τιποτα. Αυριο οι ιδιοι θα ξαναβγουν και τα ιδια θα ξανακάνουν. Ας προσέχουμε οταν ριχνουμε το κουκι μας κι ας μην κλαιμε μετά σαν μωρές παρθένες.

      Αυτοι οι Συλλογοι ειναι σφραγιδες τι το συζητάμε.
      Εγω συμφωνω που λενε να γινει ενας ενιαιος συλλογος με ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ. Ειναι μια σοβαρή προταση γιατι τα υπολοιπα ειναι για γέλια και για κλάματα. Και μπράβο στην Παρεμβαση που το λεει στα ισια και δεν λογαριαζει τα μικροπαραταξιακά. Αλλα ολοι οι αλλοι θελουν συλλογάκια σαν αυτά για να εχουν καρέκλες και να γινεται χαβαλες

      Διαγραφή
    2. Μην λεμε τα ιδια και τα ιδια... Ο Συλλογος αυτός ως τώρα το μόνο που κανει και οκ σωστά το κανει ειναι η αιμοδοσια. Για τα υπόλοιπα μην μιλαμε ειναι αστεια πράγματα. Αλλά δεν καταλαβαινω τοσα χρονια εμεις δεν τους ψηφιζουμε; Τωρα μας ξυνίζουν; Ενταξει δεν ειμαστε κι εμεις σοβαροι και πρεπει να το παραδεχτουμε. Ψηφιζουμε οπως μας ερθει φιλους παρατάξεις κλπ και μετά γκρινιάζουμε.

      Κι εγώ συμφωνω με το να ενωθουν οι διάφοροι συλλογοι Διοικητικών Οικονομικών κλπ. σε ενα συλλογο. Η πρόταση της Αυτονομης Παρέμβασης ειναι σωστη εγώ το αναγνωριζω. Και επειδή την ειχαν κανει και στους ΠΕ Διοικητικους το πανε σοβαρά δεν την λενε εδω και δεν τη λενε εκει. Μακάρι ο κοσμος να το δει σωστά και να γινει. Ετσι μπορει να βγει κατι. Αλλιώς ειμαστε για κλαματα.

      Διαγραφή
  5. O Συλλογος αυτός ηταν παλιά το φέουδο της ΔΑΚΕ. Εκαναν ολοι μαζί ενα κοινό ψηφοδέλτιο, σταυρωναν συμφωνημένα ποιους θα εκλέξουν και εβγαζαν αντιπροσώπους στην Ομοσπονδια. Ηταν ο Σύλλογος που κουμάντο εκανε ο Καν. Μετά ο Συλλογος μπλέχτηκε σε διάφορα οικονομικά με επιχορηγησεις και συναφή. Τι συζητάμε τώρα...

    Μακάρι να εχουμε βαλει μυαλό και φέτος να ειναι αλλιώτικα τα αποτελεσματα μηπως και γινει κατι. Δηλ. χειροτερα δεν γινεται, αν γινει κατι καλυτερο θα ειναι. Χτες δεν ηταν συνελευση, πλακα ηταν να βγει η υποχρέωση να γινουν εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ηταν ολη η ΔΑΚΕ συμφωνη με ολα αυτά που γινόταν και το ξέρεις. Εγώ ξερω παιδιά μεσα απο τη ΔΑΚΕ που δεν συμφωνούσαν και εκαναν οτι μπορουσαν για να καθαρισει ο Συλλογος.
      Προσωπικά συμφωνω οτι ο Συλλογος μας δεν ειναι οτι καλυτερο. Μακάρι να δεχτουν ολες οι παρατάξεις την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να γινει ενα κοινο σωματειο ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ. Ειναι πολύ καλη ιδεά και ειδικά τώρα που γινονται αυτά με τους Οργανισμους θελουμε να ειμαστε ενωμένοι.

      Στεναχωριέμαι με τους συναδέλφους που δεν θελουν να δουν τα οποια σωστά λέει μια αλλη παράταξη.

      Συμφωνω οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θελει να φαινεται και ετσι κατεβαινει με αλλο τιτλο. Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά αν δεν το καταλαβουμε εμεις πρώτα που παμε να ψηφισουμε τι να πω.

      Επισης δεν καταλαβα γιατι έγινε Συνέλευση ενώ δεν ειχαμε απαρτια. Καλα κακα δεν ειχε ερθει ο κοσμος. Πως δηλαδη κανουμε σα να εχουμε απαρτια. Ειναι ξεφτιλα πραγματα αυτα

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ολοι ξερουμε τι γινοταν παλια στο συλλογο αυτο. Τι να λεμε τώρα. Αλλα και τα ανεχομασταν και στα ψηφοδέλτια μπαιναμε και δεν λέγαμε κουβέντα. Τωρα θυμηθηκαμε να θυμώσουμε με ολα αυτα;
      Ευθύνες έχει η ΔΑΚΕ αλλά δεν ειναι και οι αλλες παρατάξεις ανευθυνες για το χαλι αυτο. Και δεν λεω για τους αριστερους γιατι δεν ηταν στο Προεδρειο. Αλλά τώρα τα θυμηθηκαμε;
      Νομιζω οτι η προταση της αυτονομης παρέμβασης ειναι σωστη. Κι αφου συμφωνούν και οι ΠΕ γιατι οχι; Μακάρι να εισακουστει η προτασή τους. Οσο πιο πολλοί τοσο πιο δυνατοί.

      Εγώ θελω να κανω ενα σχολιο για την ανακοινωση της αυτονομης παρέμβασης. Λεει κάπου οτι ολες οι παρατάξεις ανησυχουν αλλά δεν έχουν μια σταθερή και ολοκληρωμένη προταση. Συμφωνω οτι δεν υπάρχει προταση. Η αριστερά εχει μια και τη λεει οπου βρεθει κι οπου σταθει. Οχι στον Οργανισμο διοτι δεν ειναι καταλληλη περιοδος με τα μνημονια κλπ. Εμεις τι λεμε; Ουτε Ναι, ουτε Οχι. Απο τη μια λεμε ναι και παμε σε διαφορες συναντησεις απο την αλλη στη συνελευση λεμε Οχι. Προσωπικά δεν ξερω τι απο τα δυο ειναι καλυτερο. Αλλα δεν μπορει να λες και τα δυο.

      Ξεκαθαρα λογια. Αυτο εχει σημασια.

      Διαγραφή
  6. Μην τα φορτώνουμε ολα στη ΔΑΚΕ. Και η ΠΑΣΚΕ ηταν στο Προεδρειο και ολοι ξερουμε τη δυναμη της ΠΑΣΚΕ στο ΥΠΠΟ. Η ΔΑΚΕ εχει πολλά προβληματα και ολοι το ξερουν και δεν εχει και εμπειρα στελέχη συνδικαλιστές. Αλλά ειναι αδικο να λεμε για ολα φταιει η ΔΑΚΕ. Στο Συλλογό μας φταιμε ολοι και πρωτα απο ολα εμεις που δεν ειμαστε στελεχη αλλα ψηφοφοροι.

    Ειμαι απογοητευμενος με οσα γινονται στο ΥΠΠΟ. Βρεθηκαμε να ειμαστε γραμματεια χωρις οικονομικά και ξερουμε ολοι ποσο σημαντικο ειναι να εχεις λεφτα.

    Εγω προσωπικά δεν προκειται να ξανακανω τα ιδια. Δεν ειμαι παρέμβαση αλλά θα τους ψηφισω γιατι πανε να κανουν κάτι αλλο πιο καλο μου φαινεται. Αν αποτυχουν ας τους κρινουμε. Αλλα πρέπει να τους δοκιμασουμε κι αυτους. Ετσι νομιζω οτι πρεπει να σκεφτουμε ολοι μας περα απο το αν παλια ψηφιζαμε τον α ή τον β για οποιο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βλέπω οτι ο Συλλογος μας εχει μαυρα χάλια. Δεν ξερω αν βγει η παρέμβαση αν αλλάξει κάτι. Μακάρι να βγει και να αλλαξει πράγματα. Δεν το νομιζω ομως. Εδώ ολοι θα πανε σαν προβατα να ψηφίσουν το φιλο, τον προισταμενο, το κομμα και καλά. Αξιοι της μοιρας μας.

      Παντως εγω χαιρομαι οταν ας πουμε βλέπω οτι η παρέμβαση μπορει να πει εναν καλο λογο για αλλη παράταξη. Και οταν λεει οτι η ΔΑΚΕ ειναι πιο ειλικρινης που κατεβαινει ετσι ενώ η ΠΑΣΚΕ εβαλε μάσκα και καλα οτι ειναι ανεξάρτητη λέω δικιο έχει.

      Ειναι προταση σωστη και επρεπε να το ειχαμε κανει απο καιρο αυτο να ενωθουμε ολοι πε-τε-δε (και υε αν υπάρχουν). Δεν με νοιαζει εμενα ποιος θελει να βγαινει και να λεει οτι ειναι προεδρος. Εγω θελω εναν καλο συλλογο. Η προταση της παρέμβασης ειναι η καλυτερη αυτη την περίοδο. Εδω θα φανει ποιος κανει μικροκομματισμους και ποιος οχι. Να τη δεχτουν ολες οι παρατάξεις τώρα!

      Διαγραφή
  7. O xαμός έxει ηδη ξεκινήσει με διάφορες μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού που ετοιμάζονται στο όνομα της "σωτηρίας" του λογω της συγχωνευσης και του νέου οργανισμού.
    Προσωπικά βλέπω οτι η παρέμβαση δικαιωθηκε που ελεγε οτι θα γινει αυτο και οτι ο καθενας θα κοιτάζει να σωσει το τομάρι του και θα ξαναρχίσουν τα διάφορα ρουσφέτια και τα ταξίματα.
    Κριμα που δεν εχουμε το θάρρος να τα πουμε ολα ανοικτα και να τα τινάξουμε στον αέρα. Ας παρει ο καθενας δηλαδη την ευθυνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Να ενισχύσουμε παρατάξεις που δεν εχουν δοκιμαστει και δεν εχουν μπλέξει με το συστημα του Συλλόγου ΔΕ και τώρα και παλιά.
    2. Να απαιτήσουμε απο ολες τις παρατάξεις να κανουν δεκτη την προταση της παρέμβασης και να γινουν οτι διαδικασίες πρεπει με δικηγόρους κλπ για να γινει ενας ενιαίος συλλογος ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ
    3. Να μην τσιμπάμε στις βλακειες οτι μπορει καποιος μονος ή επειδη έχει κολλητο τον προϊστάμενο ή τον ΧΨ συνδικαλιστή θα τη γλιτώσει απο το θεμα του Παιδείας. Αυτά ειναι παλιά παιχνιδάκια και στο τελος θα τη φάμε ολοι μαζι.
    4. Η Παρέμβαση και η Ενωτική έχουν δειξει οτι μπορουν να λένε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη. Δεν με νοιαζει να μου τα λενε ομορφα. Την αληθεια θελω να ξερω για να μπορώ να αποφασίσω τι και πως. Η Παρέμβαση σωστά λεει οτι τελικά το θεμα ειναι πολιτικο και οχι συνδικαλιστικό. Ολοι το ξέρουμε απλα μερικοι το κάνουν γαργάρα.

    5. Πολύ ενδιαφέρουσα η εισαγωγή της ανακοινωσής σας. Εξυπνη. Εγώ πάντως πιστευω οτι οι περισσοτεροι απλά διπλώνουν το χαρτί και το πετάνε μετά. Δυστυχώς ο κοσμος δεν θελει να κανει 2 λεπτα κοπο να διαβασει πεντε πράγματα. Δεν θελει να κουράζει το μυαλό του και προτιμα να ζει με οτι του λεει ο διπλανος και οτι ακουει απο τα ΜΜΕ.

    6. Νομιζω οτι Προϊστάμενοι δεν πρέπει να ειναι υποψήφιοι με καμια παράταξη. Δεν το καταλαβαινουν και οι ιδιοι; Η παπας ή ζευγάς δεν γινεται να εισαι και τα δυο. Εκτος αν βρισκεται σωστο ο καθε προϊστάμενος να φέρνει και το γραφειο του να τον ψηφίζει ειτε απο συμπάθεια είτε γιατι θελουν να τα εχουν καλα μαζι του ή μαζι της.
    Επισης, όσοι ειναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεια με πολιτικούς κλπ τι δουλεια εχουν να ειναι υποψήφιοι; Επίσης τι υποψηφιοι ειναι αυτοι που ειναι διορισμένοι σε διάφορα ποστα απο τον εκάστοτε υπουργο. Ειναι και θεμα λιγης ντροπής ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κατάσταση στο ΥΠΠΟ ειναι χαλια. Ολοι το ξέρουμε αυτο.
    Και μεγάλες ευθυνες έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ γιατί τοσα χρόνια ψηφίζαμε αυτους που ψηφίζαμε και στο ΥΠΠΟ και στην Κυβέρνηση. Νομιζω οτι αυτο τα λέει ολα και δεν χωρά αμφιβολία.
    Τωρα τι γίνεται; Νομιζω οτι στο συνδικαλιστικό στο ΥΠΠΟ (η μαλλον στη Γραμματεια) εχουμε κάποιες αλλαγές και μιλαω κυρίως για την Ενωτική και την Παρέμβαση. Δυστυχώς οι αλλες παρατάξεις ειναι κατώτερες των περιστάσεων και απογοητευτικές. Πρέπει να σκεφτουμε ωριμα και να μην ξανακανουμε τα ιδια λάθη. Δεν ξέρω γιατι πρέπει να μπαινουμε σαν προβατα στα ψηφοδελτια τους και γιατι να ψηφίζουμε ολους αυτούς. Πρέπει να ωριμάσουμε. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν κατι να πουν κι εχουν δειξει οτι κανουν κατι χωρις υστεροβουλία. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο.

    Τι κάνουμε στην Ελλάδα; Εδω δεν ξερω να πω. Νομιζω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορει να κανει καποια πράγματα αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Ομως στο κάτω κατω τους αλλους τους δοκιμασαμε και ειδαμε τ' αποτελέσματα.

    Στο Συλλογο των ΔΕ Διοικητικών τα πράγματα ειναι απο τραγικα εως γελοια. Παρουσίασαν στον απολογισμό για δραση του συλλόγου τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Μα αυτή ειναι δράση και απολογισμος για την ΑΔΕΔΥ οχι για το δικό μας σύλλογο. Εμεις τι καναμε; Πήραμε μια μικρη πρωτοβουλία; Οχι! Μονο την αιμοδοσία κανουμε και οσο ανθρωπινο και αν ειναι δεν αρκει. Ασε που αν δεν ηταν να δινουν αδεια πολύ αμφιβάλω ποσοι θα διναμε αιμα.

    Η Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ εκανε την πιο σωστη πρόταση ως τώρα. Να ενωθουν οι διάφοροι συλλογοι σε εναν μεγάλο ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ. Ετσι ειναι και πρεπει να ειναι οταν λεμε οτι δεν σκεφτομαστε μικροπαραταξιακα και αν θα εχουμε 3 προέδρους και 4 γραμματεις και τοσοι αυτοι και τοσοι οι αλλοι. Και να αγωνιστουμε ολοι μαζι. Οχι οπως οι φυλακες στην τελευταια απεργία. Ας βγαζουμε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκετά χρόνια στο ΥΠΠΟ (καποτε το λεγανε και ΥΠΠΕ, αλλά χαθηκε το "Επιστημών"). Πάντα υπήρξα πολιτικοποιημένος και δεν κρυβω οτι σταθερά για πολλά χρόνια στήριζα το ΠΑΣΟΚ και απο κεκτημενη ταχυτητα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του, δηλ. την ΠΑΣΚ.
    Στο ΥΠΠΟ, η σημερινή ΠΑΣΚ είναι μια μεγάλη ιστορία που λιγοι πια θυμούνται και ακομη λιγότεροι γνωρίζουν. Δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚ έχουν απο χρόνια χάσει το δρόμο τους. Οσα καταλογίζονται δεν ειναι άδικα, ουτε στο κενο. Μακάρι να υπάρξει μια νέα, διαφορετική πορεία για το συνδικαλιστικό κίνημα γιατι το έχουμε ανάγκη ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι. Στο ΥΠΠΟ, ειδικότερα, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η ΠΑΣΚ (και ακολουθεί η ΔΑΚΕ και η Αγωνιστικη Συσπείρωση). Προσωπικά έχω απογοητευτεί απο την ποιότητα του συνδικαλισμού αλλά και απο τη στάση πολλών συναδέλφων.

    Δεν ειμαι απο αυτούς που πέρασαν στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην Αυτονομη Παρέμβαση. Κάθομαι απέξω, κοιτάζω, θλίβομαι και ανησυχώ. Το μόνο αισιόδοξο ειναι οτι υπάρχει μια νέα γενια συνδικαλιστών που δεν κουβαλάνε τα αρνητικά του παρελθόντος. Βεβαια στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην Ενωτικη Αγωνιστική Κίνηση και στην Αυτόνομη Παρέμβαση αλλά αυτο δεν με ενοχλει. Μακάρι αυτά τα νεα παιδια να πετύχουν να κανουν καποια πράγματα που ολοι θα θελαμε να δουμε.

    Το blog σας αποτελεί παράδειγμα προς μιμηση και για τις αλλες παρατάξεις αλλα κυρίως για τα Σωματεία. Μου κανει εντύπωση το blog να ειναι τοσο καλα ενημερωμένο και τα Σωματεία να μην μπορουν να εχουν κάτι ανάλογο. Τελευταία βλέπω οτι δραστηριοποιείται και η Ε.Α.Κ. και χαιρομαι που και αυτοι αναγνωριζουν τη σημασια της ενημερωσης. Κριμα που σταματησε να βγαινει το εφημεριδάκι Εκτάκτως ή Ατάκτως ήταν κατι απλό αλλά ταυτόχρονα γνησιο κι οχι προς επίδειξη οπως το ακριβο "ΠΕΡΙΣΤΥΛΟ"

    Στο θεμα των ΔΕ εχω καποιες παρατηρήσεις που θελω να κανω σε επόμενο post

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρατηρήσεις πάνω στο θεμα των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και το ενιαίο ΥΠΑΙΘΠΑ

    α) Μας αρέσει δεν μας αρέσει σε ενα Ενιαίο Υπουργείο δεν ειναι ουτε λειτουργικό, ουτε λογικο να υπάρχουν ξεχωριστές υπηρεσίες διοικησης (με την ευρύτερη εννοια που περιλαμβάνει διοικητικές, οικονομικές και λοιπές συναφεις υπηρεσίες). Επομένως το πρόβλημα ξεκινά απο την συγχώνευση του ΥΠΠΟ και η λύση βρίσκεται στην ανασύστασή του.
    Ενδιάμεσες λύσεις είναι απλά για κατανάλωση ή οι συνήθεις κουτοπονηριές

    β) Επομένως στα αιτήματα πρέπει ΠΡΩΤΟ να μπαινει το "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΠΟ" (ή οπως αλλιως το λεει ο καθένας αλλά ολοι καταλαβαινουμε τι εννοούμε). Η παράταξή σας σωστά θέτει το τρίπτυχο αιτημάτων και λέει οτι ειναι αδιαίρετα. Αυτο πρέπει να το καταλαβουμε ΟΛΟΙ μας.

    γ) Για τη δουλίτσα μας (έτσι δεν λεμε απλά το να έχουμε εργασία;) προϋπόθεση ειναι να υπάρχει ΥΠΠΟ. Αν υπάρχει ΥΠΠΟ η διασφάλιση ειναι μεγαλύτερη απο καθε άποψη. Σημειώνω κάτι που λίγο αναφέρεται: η υπαγωγή Τμημάτων ή Διευθύνσεων στο κεντρικό Οργανόγραμμα του ΥΠΑΙΘΠΑ (και οχι στη ΓΓΠ) ειναι εξαιρετικά πιθανον να άρει την προστασία από την απόλυση για το προσωπικό της κατηγορίας ΔΕ ΙΔΑΧ.

    δ) Ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστή η διαπίστωση που έχετε κάνει ως παράταξη οτι τα διάφορα Οργανογράμματα δεν ειναι ουδέτερα. Αυτο έπρεπε να ειναι αυτονόητο για ΟΛΟΥΣ μας. Σημερα αλλάζουν σε ολα τα Υπουργεια διότι αυτό ζητά (και επιτάσσει) η Task Force και οι διάφορες μνημονιακές δεσμεύσεις. Επομένως δεν μπορει να το βλέπουμε εξω απο τα πλαίσια αυτά.

    ε) Αποτελεί δεδομένο οτι στο ΥΠΠΟ πάντα υπήρχαν συντεχνιακές λογικές, αντιλήψεις θα ελεγα και φαντασιώσεις. Παλαιότερα και πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Συλλογος Ελληνων Αρχαιολόγων και από κοντά πάντα και η ΠΕΥΦΑ. Δεν ειναι κάτι νέο. Αλλά δεν εχετε αναδείξει το λαθος και το καταστροφικό χαρακτηρα που εχει για το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων. Γνωρίζω οτι εχετε στελέχη με υποβαθρο πρέπει να το αναδειξετε συστηματικά και οχι μόνο ως καταγγελια.

    στ) Οι νέες τεχνολογίες (βλ. ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, πρωτοκολλο, ψηφιακά αρχεία κλπ) επιτρέπουν (κακώς και λανθασμένα) σε διάφορους γιάπηδες να νομιζουν οτι οι ΔΕ ειναι βαρίδια. Σ' αυτο δεν εχετε απαντήσει αναλυτικα και τεκμηριωμένα.

    Αυτα τα περιμένω απο την Αυτονομη Παρέμβαση γιατι βλεπω καταχωρήσεις υψηλού επιπέδου

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή