Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νέα εγκύκλιος Μανιτάκη (!)

Το κυνήγι μαγισσών στο Δημόσιο Τομέα συνεχίζεται...

Μετά τους Ιαβέρηδες των καρτών και του ωραρίου, τις ασκήσεις περιγραφής των "περιγραμμάτων θέσεων" με βάση μελλοντικούς οργανισμούς (ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα ΠΔ), μέσα στη θολούρα της "στοχοθεσίας", ήρθε μια ακόμη απογραφή... Αυτή τη φορά με μια νέα εγκύκλιο ζητείται η επικαιροποίηση - επιβεβαίωση των μητρώων των υπαλλήλων (!)

" Για το λόγο αυτό καλούνται οι Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού των υπηρεσιών, με ευθύνη των αρμοδίων προϊσταμένων, να προβούν στην ενημέρωση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων τους και στην επικαιροποίηση των περιλαμβανομένων σε αυτά στοιχείων, τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα".

Και ως προς τα τυπικά προσόντα (κάθε λογής πτυχία σπουδών) θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι τα σαϊνια της συγκυβέρνησης αναζητούν "πλαστά πτυχία". Αλλά τα ουσιαστικά προσόντα  πως επιβεβαιώνονται και πιστοποιούνται και από ποιον; 

Επιπλέον τα "υπηρεσιακά καθήκοντα" στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ διαφορετικά από τα τυπικά υπηρεσιακά καθήκοντα. 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συντονισμένη εκστρατεία που έχει ένα και μοναδικό στόχο: να βρει τα προσχήματα για να απολυθούν μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτο απαιτεί η Τρόϊκα και αυτό υλοποιεί η συγκυβέρνηση.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ της διαπλοκής, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων, αξιοποιεί αυτές τις κινήσεις δημιουργώντας εντυπώσεις και καλλιεργώντας το αλληλοφάγωμα μεταξύ των διαφόρων μερίδων εργαζομένων ("κοινωνικός αυτοματισμός").







2 σχόλια:

  1. Αυτά ειναι τα ζητήματα που πρέπει να απασχολουν ολους μας και περιμενουμε να παρουν θέση τα Σωματεία.

    Σε οτι αφορά την εγκύκλιο τα ουσιαστικα προσόντα και τα υπηρεσιακά καθηκοντα ειναι διατυπωμενα με ασαφη τρόπο. Ουσιαστικό προσόν μπορει να ειναι οτι κάποιος γνωρίζει καλα υπολογιστές αλλά δεν εχει καμια ειδική πιστοποιηση γιατι απλά δεν έτρεξε ή δεν είχε τα χρηματα να δώσει για το πιστοποιητικό
    Ποιος βεβαιώνει για το θεμα αυτό; Ο Προϊστάμενος; Κι έχει αυτός γνώσεις Η/Υ;
    Ως προς τα καθήκοντα εκατοντάδες συνάδελφοι εκτελούν λόγω ελλειψης προσωπικού και μεγάλου φόρτου εργασίας και καθήκοντα πέρα από τα τυπικά. Ειδικά οι ΔΕ Διοικητικοί εχουν γινει πασπαρτου, δια πάσα χρήση και ανάγκη. Εκει τι γίνεται.

    Αυτά ειναι κουτοπονηριές για να βρουν τροπο να διώχνουν κοσμο ή να ετοιμάσουν τους φακελους για ατομική αξιολόγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΔΥ
    ΕΚΤΕΛΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    27/05/2013


    Διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο για απολύσεις εξπρές στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η τρικομματική Κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την έλευση της Τρόικας, διαμορφώνει το πλαίσιο για απολύσεις εξπρές, σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των δανειστών.
    Ήδη με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, μέσα στο 2013 (σε δήμους, ΕΡΤ αλλά και σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου), ενώ συγκροτείται μόνιμος μηχανισμός (Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης) που θα προωθεί, με απλές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα, καταργήσεις οργανικών θέσεων Νομικών Προσώπων και απολύσεις, άμεσα και στο μέλλον.
    Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιλέγουν τον «ξαφνικό θάνατο» προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο για 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες εντός του έτους.
    Στην ΕΡΤ, για παράδειγμα, μετά τις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων, η Κυβέρνηση φαίνεται να μεθοδεύει την απαξίωση της δημόσιας ενημέρωσης που χρηματοδοτείται από τους έλληνες πολίτες. Μια τέτοια πολιτική επιλογή που αντικειμενικά θα ευνοήσει την ιδιωτική τηλεόραση θα αποτελέσει πλήγμα ανεπανόρθωτο για την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και εν τέλει για την ίδια την Δημοκρατία.
    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την υλοποίηση των σχεδίων διάλυσης του δημόσιου τομέα και της παράδοσης αγαθών και υπηρεσιών στους ιδιώτες και την προειδοποιεί ότι η αντίδραση των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα είναι άμεση και δυναμική.


    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή