Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΔΥΔΑΣ

Από τη ΓΔΑΜΤΕ εκδόθηκε σήμερα 18-6-2013 το ακόλουθο έγγραφο (ΑΠ 101780/14900) σχετικά με τη συμπλήρωση των Περιγραμμάτων Θέσεων.

"Σε συνέχειων των ... 97150/14295/12-6-2013 και ... 98183/14445/13-6-20013, σχετικά με το σχεδιασμό περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, σας επαναλαμβάνουμε ότι η περιγραφή θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τις άτυπες ομάδες εργασίας, οι οποίες αποτελούνται από διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων και όχι από τους υπαλλήλους. Η εργασία αυτή θα γίνει μετά την έγκριση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και την έγκριση του αριθμού των υπαλλήλων ανά Υπηρεσία από τη Γ.Γ. Πολιτισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω θα ειδοποιηθείτε αρμοδίως για την νέα ημερομηνία σύνταξης και αποστολής των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας"

(Σημ.: οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

4 σχόλια:

  1. Τρέχουν όλοι να γλύψουν και να φανουν βασιλικότεροι του βασιλέως. Ειναι ομως και ευθυνόφοβοι κι ετσι πανε να πετάξουν την ευθυνη από πάνω τους. Μαγειρεύουν με το γνωστό τρόπο τους τα παντα. Ατυπα κειμενα, ατυπες επιτροπές από φίλους, ατυποι αριθμοί και όλα στο περιπου και στο πανω κατω... Δυστυχώς θα βρουν πολλους προθυμους συναδέλφους που απο φοβο, απο ελπίδα ή απλά γιατί δεν θελουν να σκεφτουν και να καταλαβουν τι παιζεται θα τρεξουν να "βοηθήσουν".
    Αυτο το Υπουργείο πάντα έτσι ήταν.
    Μαγκιά σας πάντως που τα λετε χυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αναγνωρίσουμε ότι και η Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) γιατί ξαφνικά χτες το θέμα είχε πάρει έκταση. Απλά η δημοσιότητα (ανακοινωση) του Τμήματος δεν άφησε περιθώρια να ισχυρίζεται κανένας ότι δεν ειδε και δεν κατάλαβε.

      Σωστά ρωτάτε για το ανώτατο όριο στελέχωσης. Αλλά η εκκωφαντική σιωπή μάλλον πρέπει να μας ανησυχεί. Αν αληθεύει ότι το όριο είναι περί το 40 / Διεύθυνση θα περισσέψουν πολλοί και γι' αυτο δεν το λένε για να μην έχουμε αντιδράσεις.

      Διαγραφή
  2. Είναι προφανές ότι το "ζουμί" στο έγγραφο δεν βρίσκεται στο θεμα της συμπλήρωσης του Παραρτήματος ΙΙ (πρόβλημα που εμφανίστηκε σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη) αλλά στη φράση "... έγκριση του αριθμού των υπαλλήλων ανά Υπηρεσία από τη Γ.Γ. Πολιτισμού". Εκεί κρύβεται ο διάβολος και όχι μόνο!
    Πάντως και στο θέμα των αρμοδιοτήτων τα πράγματα δεν εξελισσονται θετικά. Ειδικά ο τρόπος που προσπαθεί να καλυφθεί το θεμα του Διοικητικού είναι χαρακτηριστικός των προβλημάτων και των αδιεξόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας το έγγραφο της ΓΔΑΜΤΕ, κατι δεν καταλαβαινω ή μου φαίνεται; (α) Πήραν κάποιες Διευθύνσεις σε Αθήνα και Περιφέρεια "πρωτοβουλίες" στα καλά καθούμενα για να συμπληρώσουν κάποια "έντυπα"; Δεν κατάλαβαν τις εντολές ή τις οδηγίες; Ή απλά λειτούργησαν ως "λαγοί" (κι απλά το μάζεψαν);

    Το προσωπικό των Υπηρεσιών έχει καταγραφεί καμια 10αριά φορές χωρίς να υπολογίζουμε τις απογραφές. Προς τι οι "νέες" απογραφές;
    Δεν γνωρίζει το Διοικητικό αριθμό κλάδους και ειδικότητες; Ας κάνουν ένα print out στις μισθοδοσίες.

    Γιατί αυτή η σιωπή ως προς το ανώτατο οριο στελέχωσης;
    Ρωτάνε ΟΛΟΙ και κανένας δεν απαντά. Γιατί; Σύμφωνα με το έγγραφο της ΓΔΑΜΤΕ, η ΓΓ του ΥΠΠΟ θα εγκρίνει τον αριθμό υπαλλήλων ανά Υπηρεσία. ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; Γιατί η ανακοινωση του Τμήματος της ΕΜΔΥΔΑΣ είναι σαφής, αλλά στη ΓΓΠ όλοι κάνουν οτι δεν ακουνε τι τους ρωτάνε. Δυο εκδοχές υπάρχουν. Ή το γνωρίζουν και το κρύβουν από τους εργαζόμενους ή δεν το γνωρίζουν και απλά "σχεδιάζουν" στο κενό (δηλ. στο γόνατο).

    Εξακολουθεί να είναι αναπάντητο το ερώτημα: Ο Οργανισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΦΕΚ (ΠΔ). ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ. Πως γίνονται διάφορες διαδικασίες (άτυπες ή τυπικές) σε ένα νομικά ανύπαρκτο πλαίσιο (Οργανισμό_; Ειναι αυτο εικόνα και λειτουργια της Δημόσιας Διοικησης;

    Οι "άτυπες" Επιτροπές δεν ειναι όπως διαδίδουν για να προσδώσουν κύρος ex officio γιατί απλά οι περισσότεροι Προϊστάμενοι (Δ/νσης ή Τμήματος) είναι με "ανάθεση" (δηλ. διορισμένοι από την πολιτική ηγεσία) ή έχει λήξει η θητεία τους (όσοι ήταν από κρίσεις). Ποιος μίλησε για κράτος κομματικό λάφυρο και "αξιοκρατία";

    Οι αρμοδιότητες που γράφονται (και ξαναγράφονται) πως προκύπτουν;

    Τι θα γίνει με τις Γραμματείες; (Διοικητική - Οικονομική λειτουργία). Είναι δυνατόν στα σοβαρά να διατυπώνονται σκέψεις ότι θα λειτουργούν "άτυπα" σε επίπεδο Τμήματος; Είναι αυτά σύγχρονες αντιλήψεις διοικησης ή απλά brainstorming

    Δυστυχώς η προχειρότητα είναι φανερή σε όλα! Απλά εδώ πίσω από την προχειρότητα και την αγωνία να κερδίσουν κάποιοι "το χαμόγελο του βασιλιά" κρίνεται η ζωή και το μέλλον όλων μας. Κι όπως λέει και ο Σαββόπουλος: "κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει"...

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή