Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ για ΤΑΥΠΥΠΠΟ 7.10.2019



Το νέο ήθος και το νέο αφήγημα της συνδικαλιστικής τακτικής της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ) της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Φαίνεται, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη δυσώδη υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας έχουν ξεβολέψει πολλούς από την παλαιοσυνδικαλιστική γραφειοκρατία στο ΥΠΠΟΑ και με ιδιαίτερη και αδικαιολόγητη ένταση, επιτίθενται με σωρεία ανακοινώσεων κατά πάντων. 

Είναι προφανές, ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τέλος της υπόθεσης, ούτε να υποκαταστήσει τους ελέγχους από τις αρμόδιες Αρχές. 

Η άσκηση όμως ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για πέντε κακουργήματα σε μέλη προηγούμενου Δ.Σ. του φορέα, όπως δημοσιοποιήθηκε στον τύπο, είναι προφανώς «άλλη μια μέρα στην δουλειά». Δεν πρέπει να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, δεν πρέπει τα σωματεία και οι σύλλογοι να πάρουν θέση, είναι καλύτερα να υπάρξει νεκρική σιγή.. Ούτε καν τα συνηθισμένα σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν ακούσαμε.  

Το αντίθετο.  Μας είπαν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι αναμεμειγμένοι σε σκοτεινή σκευωρία με ορίζοντα λήξης τον Οκτώβρη του 2019, που θα γίνονταν εκλογές και θα υπήρχαν πολιτικοί όμηροι με την άσκηση διώξεων εναντίον όσων δεν ήταν αρεστοί στους σκοτεινούς κύκλους. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. 

Αυτό είναι το νέο ήθος και το νέο αφήγημα της συνδικαλιστικής τακτικής της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ) της Ε.Ε. της ΠΟΕΥΠΠΟ.

Άκριτη επίθεση ακόμα και στην δικαιοσύνη.

Η υπόθεση των πλαστών δανείων που «χορηγήθηκαν» σε ανυποψίαστους συναδέλφους βρίσκεται πια σε στάδιο ελέγχου. Οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. 

Το υπάρχον Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες για να επανέλθει ο φορέας στους αρχικούς καταστατικούς του σκοπούς και να ξετυλιχτεί το κουβάρι.

Είναι προφανές, ότι όποιος θέλει πραγματικά να λάμψει η αλήθεια ούτε προβοκατόρικες επιθέσεις κάνει σε όσους εργάζονται για την αποκατάστασή της (βλ. δικαστικούς λειτουργούς), ούτε μηχανεύεται προτάσεις για το ουσιαστικό κλείσιμο του φορέα σήμερα, που η υπόθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών. 

Το αντίθετο πράττει η πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΠΟΕΥΠΠΟ, απειλεί, συκοφαντεί, υβρίζει, «παρακολουθεί παπαγαλάκια»!

και βέβαια προτείνει στην τωρινή πολιτική ηγεσία, κι αυτή ως εκ θαύματος συμφωνεί αμέσως, το κλείσιμο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με την εφαρμογή της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» και ακολούθως την παύση λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.

Ακόμα κι αν δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης και μόνο, ότι όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο παρελθόν, οφείλει η υπουργός και η ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, δηλαδή η ηγεσία ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ, να εξηγήσουν στους συναδέλφους αλλά και στην ελληνική κοινωνία: 

  • γιατί τώρα;
  • γιατί σήμερα που η Δικαιοσύνη ελέγχει πράξεις και παραλείψεις, οδηγούν τον φορέα στο ουσιαστικό κλείσιμό του;
  • πως ονομάζεται αυτή η τακτική στα μάτια του κάθε καλόπιστου παρατηρητή;
  • εξυγίανση ή συγκάλυψη;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανής. 

Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση την πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη θα φέρουν ακέραια οι εμπνευστές της και όσοι πρόθυμα θα την υλοποιήσουν με πολιτική απόφαση. 

Για εμάς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του, 

  •   με σαφείς καταστατικούς σκοπούς,
  •   με εξασφάλιση των εργαζομένων του,
  •  με διαφανή και επαρκή χρηματοδότηση,  
  • με όργανο διοίκησης που θα προέρχεται από τους εργαζόμενους και δεν θα ορίζεται κατά πως βολεύει τον κάθε υπουργό,
  • με δράσεις που θα απευθύνονται στο σύνολο των συναδέλφων,
  • με όρους λειτουργίας που δεν θαμπώνουν την τιμή του συνδικαλισμού,
γιατί όσοι οδήγησαν στις σημερινές εξελίξεις και σήμερα βαφτίζουν το κρέας ψάρι, έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων. Τελικά έριξαν και συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο των ακραίων απόψεων, που ξεθεμελιώνουν και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, όσων έμειναν ανέπαφα από τον τυφώνα των μνημονίων.

Θυμίζουμε στους «ξεχασιάρηδες», ότι διαχρονικά ζητούσαμε να λάμψει η αλήθεια και θεωρούσαμε, ότι είχαν  ωριμάσει οι συνθήκες για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας  και την διεξαγωγή πλήρους οικονομικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για τον τρόπο διαχείρισης δημόσιου χρήματος.

Είναι προφανές, ότι στο ΑΡΜΕ  συνεχίζουμε αταλάντευτα στην ίδια αντίληψη, που προασπίζεται πάνω απ’ όλα το κύρος των συλλογικών κατακτήσεων των εργαζομένων και την ανάγκη να δημιουργηθεί το νέο συνδικαλιστικό υπόδειγμα, που σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαίο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: