Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ποινική δίωξη για 17 πρώην μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠ.ΠΟ.

 1.10.2019


Με πέντε κακουργήματα που αφορούν σε κακοδιαχείριση με τη ζημιά να ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ διώκονται 17 άτομα που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Την ποινική δίωξη σε βάρος τους άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από έρευνα που διενήργησε με αφορμή την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα δήθεν δικαιούχων που όμως δεν είχαν υποβάλλει ποτέ τις σχετικές αιτήσεις. Τα χρήματα σύμφωνα με την κατηγορία ενθυλάκωναν τα διωκόμενα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014 καθώς οι δήθεν δικαιούχοι βεβαίωσαν ότι ουδέποτε έλαβαν τα χρήματα που είχαν εκταμιευθεί.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της εγκληματικής οργάνωσης και ασκήθηκαν αφού πρώτα οι εμπλεκόμενοι είχαν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις καθώς είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε για περαιτέρω διερεύνηση σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Πηγή: Documento


Δεκαεπτά πρόσωπα πρώην μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού διώκονται για πράξεις κακοδιαχείρισης τη διετία 2012-2014. 

Την ποινική δίωξη σε βάρος τους άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και αφορά τα κακουργήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της εγκληματικής οργάνωσης. 

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αφορά πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων, με αποτέλεσμα –κατά την κατηγορία- τα χρήματα (200.000 ευρώ περίπου) να τα καρπώνονται οι ποινικά ελεγχόμενοι.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα δάνεια και τα βοηθήματα, φέρεται να χορηγήθηκαν σε δικαιούχους οι οποίοι βεβαιώνουν ότι ουδέποτε τα έλαβαν.

Πηγή: efsyn


 Δήλωση του τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, για την κακουργηματική δίωξη 17 πρώην στελεχών του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ για πλαστά δάνεια
Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), για υπόθεση χρηματικών ποσών που εμφανίζονταν να έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν την περίοδο 2012-2014. 

Τα «δάνεια-μαϊμού» αποκαλύφθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την τότε πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ, το 2018. 

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι υποχρεωμένη επίσης πολιτικά και ηθικά ν’ απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα θέσει το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα.
 
Αλλιώς, ευλόγως δικαιούται ο κάθε πολίτης να διερωτηθεί εάν πρόκειται για προσπάθεια «κουκουλώματος» μιας υπόθεσης που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

 News 247: Διώξεις για το "αμαρτωλό" Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: