Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σχολιάζοντας κάποια σχόλια

Η απόφαση της Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου προκάλεσε αρκετά σχόλια (παρασκηνιακά ως συνήθως...). Θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε δημόσια σε κάποια από αυτά, ελπίζοντας ότι όλες οι παρατάξεις θα πράξουν το ίδιο (για να ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι τι λέμε και όχι τι ψιθυρίζουμε).

α). Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο κάθε Σωματείου ή Συλλόγου και οι αποφάσεις της είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις των Συνελεύσεων δεν τελούν υπό την αίρεση της αποδοχής ή "προσυπογραφής" του Δ.Σ. ή των παρατάξεων.

β). Η Γενική Συνέλευση εκλέγει προεδρείο το οποίο έχει την ευθύνη για την διαδικασία. Την ευθύνη της Συνέλευσης την έχει το εκλεγμένο Προεδρείο και όχι το Δ.Σ. Στο Προεδρείο της Συνέλευσης κατατίθονται τα ψηφίσματα, οι προτάσεις και οτιδήποτε σχετικό (και όχι βέβαια στο Δ.Σ.).Το Προεδρείο τηρεί πρακτικά (επιπλέον στις Γ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ υπάρχει και μαγνητοφώνηση) και άρα όποιος "αμφιβάλλει" μπορεί να προστρέξει σ' αυτά.

γ). Το Δ.Σ. δεσμεύεται να υλοποιεί τις αποφάσεις της Γ.Σ. είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί. Η υλοποίηση των αποφάσεων περιλαμβάνει και κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην επιτυχία των αποφάσεων και δεν εξαντλείται στη φυσική παρουσία των μελών του Δ.Σ. Είναι τουλάχιστον πολιτικά και συνδικαλιστικά ανήθικο οι αποφάσεις των Γ.Σ. να "σαμποτάρονται" παρασκηνιακά. Αν κάποια παράταξη διαφωνεί ας κάνει τον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση και να διαχωρίσει δημόσια και τίμια τη θέση της.

δ). Στη Συνέλευση υπάρχουν καταστάσεις υπογραφών. Από τις καταστάσεις αυτές προκύπτει και η απαρτία της Γ.Σ. Αν κάποια παράταξη επιθυμεί να θέσει θέμα απαρτίας αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. και όχι εκ των υστέρων και "ψιθυριστά". Στην τελευταία Γ.Σ. καμία παράταξη ή συνάδελφος δεν έθεσαν θέμα απαρτίας (ούτε ποτέ σε καμιά συνέλευση έχει τεθεί).


Ένας σύντομος σχολιασμός κάποιων αναρτήσεων
Το blog της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είναι ανοικτό σε σχόλια συναδέλφων, χωρίς να απαιτείται προέγκριση από τους διαχειριστές. Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται και δεν ευπρεπίζονται (συντακτικά ή λεκτικά). Έχουμε δεσμευτεί ότι θα δημοσιεύουμε και ενυπόγραφα σχόλια που θα μας κατατεθούν είτε έντυπα, είτε ηλεκτρονικά (email).
Υπάρχουν δύο απλές εξαιρέσεις που πιστεύουμε ότι  ειναι αυτονόητες σε όλους:
- Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια (κοινώς αυτά που περιέχουν "μπινελίκια")
- Διαγράφουμε φασιστικά / ναζιστικά σχόλια.
Υπάρχει τέλος και μια παράκληση: όσοι γράφουν να κάνουν τον κόπο να γράψουν ελληνικά και όχι με λατινικούς χαρακτήρες.

3 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν ειναι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κανουν ναζια για την αποφαση. Συνεταιροι ηταν και ειναι. Αν ηταν στο χέρι τους θα έκαναν συνελευση μια φορά στα 3 χρονια και εκλογές με το τηλεφωνο. Πρώτη φορά ριχνουν γραμμη να μην παει ο κοσμος στις απεργιες; Πάντα αυτά κάνουν. Το θεμα ειναι οι συναδελφοι που με διαφορες δικαιολογιες δεν απεργουν. Κι οσοι απεργουν δεν κατεβαίνουν παλι με διαφορες δικαιολογίες.Από την αλλη αν το καλοσκεφτεις δηλαδη και τι έγινε. Οσοι ειμαστε. Δεν κατάλαβα τι θα χασουμε δηλαδη; Τιποτα. Μας εχουν παρει φαλάγγι. Θα περιμένουμε να αποφασισει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξη τετοιοι ειναι αλλα ο κοσμος σαν προβατο παει και ψηφιζει. Μην το ξεχναται αυτο. Και σαν προβατο καθετε και δινει τους ψηφους του στις εκλογες στα σωματεια Δηλαδη εχουμε και μεις ευθυνες γιατι δεν το λεμε. Α και σημερα εγω δεν πηγα δουλεια εβαλα ασθενια γιατι δεν βγαινω. Αλλά αυριο θα παω στην ακροπολη οπως θα πηγαινα και παω δηλαδη για καφε η για να πληρωσω το λογαριασμο. Τα αλλα ειναι δικαιολογια για οσους δεν θελουν

      Διαγραφή
  2. Βαλτε την ανακοινωση της ΕΑΚ για μερικους μερικους στο ΤΑΠΑ τα λεει χυμα με ονοματα. Αντε να διαβασουν ολοι τα κατορθωματα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή