Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Εκτακτη ΓΣ Ενιαίου (ΔΣ)

Η προγραμματισμένη για σήμερα 9/11 έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία. Ωστόσο πραγματοποιήθηκε μια μαζική ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση - συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ η οποία κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις (η καταγραφή είναι με βάση την ολοκλήρωση της συζήτησης και τις προτάσεις που κατατέθηκαν)

1) KYΡΙΑΚΗ 11/11, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Συγκέντρωση εργαζομένων ΥΠΠΟ στη συμβολή Σταδίου & Καρ. Σερβίας στις 5 μ.μ.
2) ΤΡΙΤΗ 13/11, συμμετοχή στην Πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος ωραρίου ενάντια στις απολύσεις προσωπικού που δρομολογούνται άμεσα με το νέο μνημόνιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Βασ. Σοφίας 15 (πρόκειται για το πρώην Υπουργείο Προεδρείας).
3) ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11, 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής μέρας δράσης των συνδικάτων.
4) ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11, Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συμμετοχή με πανό του Σωματείου στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Συγκέντρωση: Κοραή & Σταδίου (Πλ.. Κλαυθμώνος) στις 4 μ.μ.
5) Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης (1/11), πραγματοποιούνται τοπικές συγκεντρώσεις - συνελεύσεις στις Υπηρεσίες (κεντρικές και περιφερειακές).
6) Η απεργιακή επιτροπή που εξελέγη από τη Γεν. Συνέλευση της 1ης/11 συνεχίζει να λειτουργεί και σε συνεργασία με το Δ.Σ. οργανώνει και υλοποιεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. (Η Επιτροπή θα καταθέσει τον απολογισμό της δράσης της στην επόμενη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση).
7)  Συντονισμός των δράσεων και παρεμβάσεων με τα άλλα α΄βάθμια σωματεία του ΥΠΠΟ, αλλά και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γενικότερα, τις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ
8) Νέα έκτακτη γενική συνέλευση (εξ αναβολής της σημερινής που δεν είχε απαρτία) θα πραγματοποιηθεί το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. (Ημερομηνία, τόπος κλπ θα αποφασιστούν από το Δ.Σ.)

8 σχόλια:

  1. Η επόμενη Γ.Σ. είναι εξ αναβολής (λόγω έλλειψης απαρτίας της σημερινής). Το καταστατικό του ΕΝΙΑΙΟΥ προβλέπει τις διαδικασίες με σαφήνεια και υποχρεωτικότητα. Δεν είναι θέμα του Δ.Σ. να αποφασίσει. Το Δ.Σ. λειτουργεί με το καταστατικό κι όχι οπως του αρέσει. Να αναρτήσετε το σχετικό απόσπασμα για να το ξέρουμε ΟΛΟΙ, διότι εκεί αναφέρει και τις προθεσμίες και το όριο της απαρτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θα αναρτήσουμε ολο το καταστατικό σε pdf. Αυτό ειναι ανεξάρτητο από το θέμα της Συνέλευσης, της απαρτίας κ.λπ.

      (Γ.Στεφ)

      Διαγραφή
  2. Εντάξει δέχθηκαν συνέλευση το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ειπαν τα γνωστά "μα", "μου", "σου", "του" και στο τέλος το δέχθηκαν. Εγώ αυτό κατάλαβα και νομίζω το ακούσαμε όλοι. Άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αλλωστε μπορούμε να μαζέψουμε υπογραφές και να κανουμε συνέλευση αν πάνε να το πνίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, ωστόσο ειναι σωστο να ξέρουμε τι λέει το καταστατικό.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει γιατι δεν ανεβαζει η παρεμβαση το καταστατικό. Δεν το έχει; Αμαν θεμα το καναμε

      Διαγραφή
  3. Πότε θα βγάλει επίσημη ανακοινωση ο ΕΝΙΑΙΟΣ γιατί απ' ότι καταλαβα αυτά είναι μια περίληψη της απόφασης που κάνει η παράταξή σας. Καλά κανει αλλα να βγει και επισημα. Ετσι δεν ειναι το σωστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατόν να βγει Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου. Εμείς αναρτήσαμε τα "κύρια σημεια" που θεωρούμε ότι δεν υπάρχει διαφωνία ή ασάφεια. Προσθέσαμε τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που την ώρα που τελείωνε η δική μας συνάντηση δεν ηταν γνωστή.

      Αναλυτικά η ανακοίνωση - δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ είναι στο adedy.gr (http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2012/november/9112012-2.csp)

      Ως προς την απεργία της Τετάρτης, η συγκέντρωση ειναι στις 1 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος (Κοραή & Σταδίου).

      Διαγραφή
  4. Το κείμενο του Μνημονίου το έχουμε αναρτήσει
    http://apyppo.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6.html
    Θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση και σχολιασμός τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή