Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (κεντρική) 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 19ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η τρικομματική κυβέρνηση με το τρίτο στη σειρά Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό του 2013 που ψήφισε στη Βουλή επιχειρεί να επιβάλει ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία. Με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις με διακηρυγμένο στόχο την «ελάφρυνση» του δημοσίου από 150.000 εργαζόμενους. Με την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση κάθε δημόσιου αγαθού ως πεδίου κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Την επιβολή μιας εργασιακής κόλασης με την τρομοκρατία των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων – λάστιχο, τις συμβάσεις μαύρης εργασίας, την ποινικοποίηση κάθε αγώνα. Με την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και την «απελευθέρωση» των απολύσεων και τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κοινά και στοχεύουν στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στη διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου που δεν θα έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη, είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης.
Γι αυτό θέλουν να προσθέσουν στη στρατιά των 1.300.000 ανέργων και των 500.000 απλήρωτων εργαζόμενων άλλα 150.000 θύματα από το δημόσιο τομέα, θυσία στο σφαγείο της χρεομηχανής, των τραπεζικών και πολυεθνικών συμφερόντων. Γι αυτό ο λαός είναι υπό συνεχή εκβιασμό και πίεση να αποδεχθεί πάση θυσία την εξαθλίωση για το καλό της «εθνικής» οικονομίας, τη «διάσωση» της χώρας, το δημοσιονομικό πλεόνασμα, και την παραμονή στο ευρώ.
Ταυτόχρονα η νέα συμφωνία ενεργοποιεί μηχανισμούς αυτόματων μικρών μνημονίων και μέτρων στην περίπτωση μη επίτευξης των στόχων (ικανοποίησης των δανειστών) και δεσμεύει χειροπόδαρα τις κυβερνήσεις στο άρμα τους, χωρίς ούτε καν απόφαση από τη βουλή.
Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν πως κανένα μέλλον δεν υπάρχει για το λαό μέσα στη φυλακή της τρόικα και των μνημονίων και αναδεικνύουν για το πόσο κρίσιμη είναι η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Το Μνημόνιο 3 και κάθε παραπέρα δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ γίνεται με όρους ασφυκτικής εποπτείας, και κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιβάλλοντας μια διαρκή «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Η φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».
Το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα! Τώρα, με τα καινούρια μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το 2013 θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι «μικροί» ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μικρές επιχειρήσεις, όταν με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται σημαντικότατη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τους «έχοντες»! Χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται στο ποσό των 2,5 (και πλέον) δις ευρώ τόσο οι προηγούμενοι φόροι-«χαράτσια», καθώς και όλοι εκείνοι οι έμμεσοι φόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, απειλώντας την ίδια την επιβίωση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.
Η καταστροφή και η υπονόμευση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών ή επιχειρήσεων κλιμακώνεται. Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλιση, ο πολιτισμός, τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, η καθαριότητα, οι μεταφορές, σταδιακά διαλύονται για να παραδοθούν κομμάτι κομμάτι στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το κέρδος. Η προστασία του δημόσιου χώρου από την ολοκληρωτική παράδοσή τους στην κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, αποτελεί προτεραιότητα για τους εργαζόμενους.
Το πρόσφατο νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού παρά τον Πρωθυπουργό υλοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών για περιορισμό του Δημόσιου Τομέα και για αυστηρότερη τήρηση των μνημονιακών πολιτικών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της καταστροφής των Κοινωνικών Αγαθών, που εφαρμόζεται από την τρικομματική Κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.
Οι πλειοψηφίες των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για μια ακόμη φορά αρκούνται σε μια απλή εκφώνηση των αγωνιστικών δράσεων και σε κινητοποιήσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, χωρίς τη στοιχειώδη οργανωτική προετοιμασία. Κινητοποιήσεις οι οποίες δεν είναι ενταγμένες σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης με διάρκεια, κλιμάκωση και αποτελεσματικότητα και το οποίο θα επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συμπαράταξη με τους νέους, τους άνεργους και τα μικρομεσαία στρώματα με στόχο τη συνολική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση, διατηρώντας τη διαφωνία της με τις τακτικές των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία και τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα στην 3ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012. Καλεί όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να συμμετάσχουν στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις στην Περιφέρεια, καθώς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τέλος τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο, που θα αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση πολύμορφων κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου.
Αγωνιζόμαστε:
• Για να μην περάσουν οι νέες απολύσεις.
• Για να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
• Για να προστατέψουμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση.
• Για να σταματήσουμε τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος μας και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές
Μπορούμε να ανατρέψουμε την τρικομματική κυβέρνηση
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
'Ολοι στην απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00

2 σχόλια:

  1. Πιο πολυ μ' αρεσει η ανακοινωση του ΕΝΙΑΙΟΥ. Καλά τρομερή! Αντάξια των απίστευτων τρικομματικών. Πιστεύουν αυτά που γράφουν; Λιβανίζουν την Ομοσπονδία. Αυτο το ΔΣ ειναι για κλάματα. Παλιά ήταν σοβαρό και ανεξάρτητο από τετοια. Σήμερα κάνει κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε καλά από τότε που έφυγε από το ΔΣ ο ΣΥΡΙΖΑ βρηκαν την ευκαιρία οι ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡίτες και οι ΔΑΚΙτες και αλωνίζουν. Οσοι ξέρουμε από άλλα Σωματεία δεν βλέπουμε και τιποτα νέο. Τα ίδια κάνουν. Απλά ας προσέξουμε την επόμενη φορά τι θα ψηφίσουμε. Εχουμε ευθύνη ολοι μας. Αν ψηφίσουμε σωστά αυτά θα γίνουν παρελθόν. Αν πάμε πάλι σαν πρόβατα στα ψηφοδέλτιά τους μετά ας μην γκρινιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή