Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων ΣΕΚΑ

Ψήφισμα Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με αφορμή τις εντεινόμενες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες αλλά και Έλληνες εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκια τους, ενέκρινε στη Γενική Συνέλευση της 01/12/2012 το παρακάτω ψήφισμα:


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, που δεν τα έχει  βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους "Έλληνες" στη φτώχεια, αλλά τους υμνεί για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Ποτέ δεν παρενέβη και δεν κατήγγειλε μεγαλοεπιχειρηματίες  που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Πρόσφατα, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ζήτησε νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Αφήνει στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και Τρόικας, που προκαλεί εκατομμύρια ανέργους, υποσιτισμένα παιδιά, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας, έτσι  ώστε να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.


Αντίθετα τα βάζει με τους μετανάστες, τους "Έλληνες" απεργούς, τους  διαδηλωτές και με όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική  που εφαρμόζουν Ε.Ε και ΔΝΤ στη χώρα μας. Πρωτοστατεί στους ξυλοδαρμούς μεταναστών, στη  δημιουργία δουλεμπορικών "Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας" –με ανασφάλιστους εργάτες των 18 ευρώ την ημέρα. Καταθέτει ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να λέει κουβέντα για το κλείσιμο σχολείων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών. Προπαγανδίζει ότι οι μετανάστες χρεοκοπούν τα νοσοκομεία αλλά δε λέει κουβέντα για την πλήρη διάλυση της Υγείας, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ προς όφελος των επιχειρηματιών της Υγείας.


Την ίδια ώρα η κυβερνητική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται, αν δεν υποθάλπει, την εγκληματική  δραστηριότητα των νοσταλγών του Χίτλερ,  υιοθετώντας τη «θεωρία των άκρων», εξισώνοντας ναζιστικά υβρίδια με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος,  για να κτυπήσει τη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και στην πολιτική ισοπέδωσης των εργαζομένων, για να νομιμοποιήσει την κρατική καταστολή σε όσους αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική.


Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί όλη την επιστημονική κοινότητα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε συσπείρωση ενάντια στο φασισμό. Για το φασισμό η αιτία της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης είναι ο μετανάστης, ο δημόσιος υπάλληλος, οι απεργοί,  και όχι ένα σύστημα που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας.

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια παρά μόνο με οργανωμένη αντίσταση από το λαϊκό κίνημα, με αποκάλυψη του ρόλου του φασισμού ως υπερασπιστή του απάνθρωπου καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, με παρέμβαση μέσα στην κοινωνία για να αποκαλυφθεί ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.

Εμπρός να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλο το λαό, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου