Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της 20ης/3/2013 οι εκλογές για το Σύλλογο ΠΕ Διοικητικών στο ΥΠΠΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΑΝ 128

ΛΕΥΚΑ 2

ΑΚΥΡΑ 4






ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΔΡΕΣ
EAK 42 34,4% 3
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 40 32,8% 2
ΠΑΣΚΕ 24 19,7% 2
ΔΑΚΕ 16 13,1% 0

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΨΗΦΙΣΑΝ 121

ΛΕΥΚΑ 1

ΑΚΥΡΑ 7






ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
EAK 44 38,9% 2
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 33 29,2% 2
ΠΑΣΚΕ 19 16,8% 1
ΔΑΚΕ 17 15,0% 1


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύουμε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στο Σύλλογο να ξεκινήσει μια νέα πορεία. 
Θα αναρτήσουμε αναλυτικά τις εκτιμήσεις μας για το εκλογικό αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, ωστόσο θεωρούμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των δυνάμεων της αριστεράς, των δυνάμεων που αυτή την περίοδο δίνουν την κρίσιμη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης του ΥΠΠΟ (Οργανισμοί κλπ), κόντρα στις επίσημες συνδικαλιστικές παρατάξεις και στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Mια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ (προσωπικό κειμενο)

23 σχόλια:

  1. Πολύ καλό αποτέλεσμα. Για 1η φορά ένας Σύλλογος αποκτά μια πλειοψηφία σε διαφορετική κατευθυνση. Ειναι ελπιδοφόρο, αν και πλέον οι εξελίξεις μπορεί να κάνουν το Σύλλογο αυτό (και πολλούς ακόμη) "άχρηστους" (αν πάμε στο ΥΠΑΙΘΠΑ).

    Οι ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ αποδοκιμαστηκαν λογω της στάσης που κρατάνε στο θεμα Οργανισμού αλλά και λόγω του γενικού κλίματος. Νομιζω οτι ως Παρέμβαση τα αποτελέσματα ειναι καλά δεδομένου οτι είχατε και το "υπόγειο" ζήτημα με τη ΔΗΜΑΡ. Ευτυχώς οι συνάδελφοι δεν τσιμπάνε πια όπως παλιά.

    Τωρα πρέπει να γινει γρήγορα το πρώτο ΔΣ γιατι οι εξελίξεις επιβάλλουν στο Συλλογο να μπει δυναμικό στο θεμα Οργανισμός μηπως και μπορέσει να γινει κάτι.

    Αν μπορείτε βαλτε και τα παλια αποτελέσματα γιατι εχει μια αξία η σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ok! Καλο αποτελεσμα για ένα Σωματείο που αύριο μπορει να μην υπάρχει στο ΥΠΠΟ και οι εργαζομενοι - μελη του να αναζητουν τον επαναπροσδιορισμό τους σε επίπεδο συνδικαλιστικής έκφρασης και εκπροσώπησης. Μεγαλο το φορτίο για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και την ΕΑΚ που καλούνται να βγαλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ νομιζω οτι κέρδισε τις εντυπώσεις με το αποτέλεσμα. Την προηγούμενη φορά είχε κατέβει μαζί με τη σημερινή ΔΗΜΑΡ και αυτό ειναι σημαντικό για να βγάζουμε συμπεράσματα.

    Εκτιμώ ότι η Παρέμβαση και η ΕΑΚ ειναι οι μόνες παρατάξεις που ζήτησαν την ψήφο βγάζοντας μια ανακοινωση με τις θεσεις τους. Οι αλλες παρατάξεις δεν έχουν κατι να πουν ή φοβουνται οτι τα γραπτά θα τις εκθέσουν περισσότερο απο τα "στριφογυριστά" προφορικά που λένε στα κατ' ιδίαν ψου ψου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Παρεμβαση ειναι ο πραγματικος νικητής αυτο λεει η απλή αναγνωση των αποτελεσμάτων. Η ΕΑΚ πηγε αναμενομενα καλά, θα μπορουσε και καλυτερα με τοσο καλό περασμα που εχει απο τους εκτάκτους που τωρα ειναι αορίστου. Η ΔΑΚΕ είναι υπο διάλυση εδώ και καιρό τώρα το πήρατε χαμπάρι. Ουτε οι Νεοδημοκράτες δεν την ψηφιζουν μ' αυτα που κανει. Ηταν ουρά του ΠΑΣΟΚ επί ακατανόμαστου ειναι ουρά και σημερα. Γιατι άραγε;
      Οσο για τη ΔΗΜΑΡ δεν μπορεσε να κατεβασει ψηφοδέλτιο και θα αναγκαστει να πάει κουτσα κουτσα στα κοινά ψηφοδελτια του ΠΑΣΟΚ που αλλωστε εχει ταυτιστει και κριμα.

      Διαγραφή
    2. Μην εισαι τοσο σιγουρος. Θα μεταμφιεστει, θα κανει μεταγραφές (απο τα διάφορα αζήτητα του ΠΑΣΟΚ) και θα προσπαθει να κανει αυτο που κανει και κεντρικά. Να ειναι αναχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ δηλ. εδώ στο ΥΠΠΟ στην Παρέμβαση. Πάντως περιμένω απο καποια ατομα να μην συνεχίσουν να λένε περί Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Ας το κάνουν οπως ΔΗΜΑΡ - Φώτης Κουβέλης σε Συσπείρωση - Γ. Αλβανός.
      Κριμα παντως για τη Συσπείρωση μας απογοητεύει καθε μερα με τον τροπο που κινειται. Δεν ειναι αυτο που θα περιμεναμε πολλοι ειτε ψηφιζαμε ειτε απλα τη βλεπαμε με συμπαθεια. Ειλικρινα με οσους το συζητώ ειδικά απο παλιους συναδέλφους ολοι εχουμε μεινει αφωνοι.
      Δεν χρειαζεται πολυ μυαλο για να παραδεχτουμε οτι στα θεματα του Οργανισμού η ΕΑΚ και η Παρέμβαση εχουν δικιο και ολα τα αλλα ειναι βλακειες και παιχνιδάκια κάτω απο το τραπέζι διαφορων κλάδων.

      Διαγραφή
    3. Aυτά βρε συνάδελφε έχουν τελειωσει. Δεν υπάρχουν συνάδελφοι πρόβατα. Ολοι εχουμε καταλαβει και μαθει πια που παει η δουλεια. Τι με νοιαζει εμενα αν ειναι πασοκ η νδ ή Λεβεντης ο υποψηφιος. Εμενα με νοιαζει τι λεει και τι κανει. Αυτοι δεν κανουν τιποτα. Βιδωμενοι στις καρεκλες ειναι και τρεμουν μηπως χασουνε το βολεμα. Αυτο ειναι. Δεν εχουν ιδεολογια αυτοι. Απλα εμεις ειχαμε τυφλωθει και τους πιστευαμε. Κοιτα ποσο σοβαροι αποδειχθηκαν στην Κυπρο και βγαλε συμπερασμα για αυτους εδω.

      Διαγραφή
  3. Διαβασα το κειμενο του Γ. Ειναι εξαιρετικά διεισδυτικό και πολύ ενδιαφέρον στο σημειο που αναφέρεται για μια αναδίπλωση των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (και Δημαρ) σε μια λιγότερο αντιπροσωπευτική αλλά εξισου ελεγχόμενη πλήρως Ομοσπονδία. Δεν ειμαι βεβαιος αν έχουν κανει μια τέτοια επιλογή ή αν απλά το ζυγίζουν ακομη.
    Το βέβαιο ειναι οτι οσο τα πράγματα ζορίζουν τα περιθώρια για να έχουν εναν διπλο λόγο με αντιφάσεις και διάφορες αναγνώσεις εξαντλείται. Πιστεύω οτι ο Οργανισμός ανοιξε ενα μεγάλο ρήγμα που δεν θα κλείσει ευκολα και χωρίς απώλειες για ολους και ολες.

    Η μάχη πάντως δεν κρινεται ΜΟΝΟ στα διάφορα Σωματεία. Η μάχη θα κριθεί στην κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
      Απο ολα εκτιμω οτι υπάρχει τοση δημοκρατια και αμεση ανταποκριση. Δεν ξερω αν αλλη παραταξη βγαζει ανοικτα και οχι στο μεταξυ τους τη γνωμη τους για τις εκλογες και τα αποτελεσματα. Το ειχε κανει και παλια η παρεμβαση και αυτο δειχνει δημοκρατια. Ειναι καλο να ξερουμε τι σκεφτονται.
      Προσωπικα πιστευω οτι ο Γιαννης εχει πολυ σωστο τροπο να γραφει και να μιλαει και αυτο παλια φαινοταν και οταν εγραφε και στον Ενιαιο. Εφυγε απο γραμματεας και καλα εκανε δηλαδη και πεσαμε παλι σε εκεινα τα παλια και αχρηστα φαξ

      επισης εγω χαιρομαι τα νεα παιδια της παρεμβασης που βγαινουν και μιλανε γιατι δεν ειναι μονο συνδικαλισμος αλλα ξερουν και τη δουλεια τους. επισης εκτιμω πολυ το συναδελφο που εχει μιλησει καποιες φορες και ειναι φυλακας δεν θυμαμαι ονομα αλλα ειναι της παρεμβασης. πολυ μετρημενος και βγαζει ετσι νομιζω την πικρη εμπειρια απο το πως την πατησαν αυτοι με τις μετακινησεις απο τα τρενα και τα λεωφορεια και ξερω γω απο που στο υππο.

      θα ηθελα πολυ να τον ακουσουμε καποτε να μας λεει την εμπειρια και ολη την ιστορια. θα μαθουμε πολλα γιατι νομιζουμε οτι μονο εμεις ειμαστε στο υππο και κανεις αλλος

      επισης νομιζω οτι πρεπει να γινει αυτο που λεει δηλαδη να γραφτουν οσα ζουμε. παλια εβγαινε το εκτακτως και ηταν θετικο. εβγαινε απο αλλη παραταξη αλλα δεν εχει σημασια. αν μπορει η παρεμβαση ας το βγαλει. κανει σωστα βηματα οπως και εδω στο blog. ας τα βλεπουμε για να ξερουμε ολοι οτι δεν θελει ουτε φραγκα ουτε δηθεν μεγαλες γνωσεις και συνεργεια αμα θες να ενημερωσεις καπως τους συναδελφους σου.

      Διαγραφή
  4. Εντάξει δηλαδη με αυτους τους υποψηφιους που ειχαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ παλι καλά πήγαν. Μην το γελατε ειναι ενδεικτικό ποσο χαλια ειναι ο συνδικαλισμος στο ΥΠΠΟ και γι' αυτο τα παθαινουμε ολα. Αντε να δουμε μηπως αλλαξει κατι.
    Με το θεμα παντως των διαφορων κλαδικών δηθεν σωματειων που ειναι ανυπαρκτοι και μονο καρέκλες μοιράζουν εχει παραγινει. Προσφατα εμαθα οτι υπάρχει και ενας (ακόμη) Ενιαιος σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανιας. Αντε και με το καλο να φτιάξουμε Ενιαίους σε κάθε κτήριο, κλαδικό σε κάθε γραφειο κλπ. Ειναι ξεφτιλα αυτη η κατάσταση ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ksanabgikan oi dieftintes i na anisixo?

      Διαγραφή
    2. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ
      ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
      ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ
      ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΜΩΣ

      Διαγραφή
    3. Απο λαθος χειρισμο η ανακοινωση δεν ειχε αναρτηθεί με ρυθμιση να ειναι ορατη. Το λαθος εντοπιστηκε και διορθώθηκε.

      Διαγραφή
  5. μιλαμε για ενα αποτελεσμα που άργησε να έρθει.
    τωρα οι συλλογοι αυτοι ειναι στο ελεος του καθε νεου οργανισμού
    ο συριζα πηγε καλά γιατι τα παιδια της παρεμβασης εχουν καλή σταση και λενε τα πραγματα με το ονομα τους.
    προσωπικα θυμωνω να ακουω μισολογα ακομη και σημερα
    θελω να ακουω καθαρα λογια και ας διαφωνω αν νομιζω οτι ειναι λαθος
    και συνδικαλιστικα τα παιδια λενε καθαρα την αποψη τους
    επισης εγω εκτιμω οτι στη γενικη συνελευση του ενιαιου δεν μπηκατε σε δηθεν ενδοαριστερες κοντρες και βγηκατε και ειπατε ναι στην προταση που προσθεσε το κκε για το τελικο κειμενο.
    δεν ειμαι κκε αλλα εκτιμω οτι δεν θελετε σωνει και καλα απλα να παρετε μια ψηφο αλλα τα βλεπετε ενωτικα

    δεν ξερω τι παιζει με τους ΠΕ αλλα σιγουρα αμα φυγει το διοικητικο κλαψτα. μπορειτε να κανετε κατι; μακαρι.
    να σας πω επισης οτι θυμωνω με καποιους που επιμενουν να ειναι υποψηφιοι ενω ειναι πια σαν απολιθωματα και λεω για την πασκε και δακε. αμαν πια. σωστα το ειπε καποιος για καρεκλες.

    μακαρι να ειναι η αρχη να αλλαξουνε πολλα στο υππο

    προσωπικα θα ηθελα να συνεργαστειτε με την ΕΑΚ και να αφησετε στην ακρη οτι διαφορες εχετε γιατι εδω ο απεναντι δεν αστειευεται.

    εχετε βαλει την ανακοινωση σας καπου ; δεν τη βρισκω για τους ΠΕ λεω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχε ενα λάθος στις επιλογές της ανάρτησης. Η ανακοινωση έστω και με καθυστέρηση ειναι διαθεσιμη σε jpg μορφή.
      Γ. Στεφ

      Διαγραφή
  6. Μακάρι και οι ΔΕ Διοικητικοί να έχουν την ιδια εκλογικη συμπεριφορά με τους ΠΕ. Οχι για να ευνοϊθεί η Παρέμβαση αλλά για να αλλάξει αυτος ο Συλλογος που το μόνο που κανει ειναι να οργανώνει αιμοδοσίες σε μέρα απεργίας και να "σφυρά κλεφτικα" οπως ειχατε πει κι εσεις. Μακάρι να φύγουν αυτοί οι απίθανοι Πρόεδροι και Παραπρόεδροι που βγαζουν αυτές τις χαζες ανακοινωσεις στη ΓΣ του Ενιαίου και καμαρώνουν στα Προεδρεία.
    Μακάρι να ειναι δειγμα ωριμότητας και σοβαρότητας
    Ευχομαι ολοι οι συνάδελφοι να εχουν βγαλει συμπεράσματα απο τις τελευταιες κινητοποιησεις και τι ρολο βαράει ο καθένας.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δείτε κι εδώ

    http://eakyppo.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκλογές ΠΕ διοικητικών… ακούγεται σαν κρίσεις διευθυντών σε υπηρεσιακό συμβούλιο . Ανταγωνισμός για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις πολιτικές επιλογές της τρόικα. Μου θυμίζει κλαδική της δεκαετίας του 80. Ενδιαφέρον έχει και η ανακοίνωση της Α. Παρέμβασης που ακυρώνει τα κλαδικά αιτήματα αν δεν εντάσσονται στον αγώνα για την πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης, όπως το (3) «να κάνει εκείνα τα βήματα αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία των του που θα του επιτρέψουν να διατυπώσει με πληρότητα μια δέσμη προτάσεων και λύσεων για τα τρέχοντα Διοικητικά και Οικονομικά ζητήματα… μπλα, μπλα, μπλα», Δηλαδή συνδιοίκηση και αποδοχή διαχείρισης. Ή το γενναιόδωρο και άπαιχτο (1) να εγγράφονται στο σύλλογο και οι ΤΕ. Δηλαδή οι ΔΕ δεν είναι διοικητικοί, είναι από άλλο υπουργείο, δεν θα πάνε στο ΥΠΑΙΘΠΑ, είναι αμόρφωτοι, ή δεν βολεύουν οι μικροκομματικοί συσχετισμοί;
    Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποψηφιοι Διευθυντες βρισκεις κλασικα μονο στα ψηφοδελτια της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Δεν ειδα διευθυντες στα ψηφοδελτια της Παρέμβασης
      Ομως πρέπει να σκεφτουμε επί της ουσίας. Κρινουμε ενα συνάδελφο απο τη στάση που κρατα ως εργαζομενος συνολικά. Αν θεωρητικά υπήρχε ενας Διευθυντής που θα κρατουσε την ανεξαρτησια απο την εκαστοτε πολιτικη ηγεσία, που θα ελεγε και κανενα "οχι" σε οτι ζητάνε κατα καιρούς, που δεν θα ηταν συστηματικά απεργοσπάστης κλπ θα ηταν κακο να ειναι και υποψηφιος; Νομιζω πως οχι. Βεβαια το παράδειγμα ειναι πολυ θεωρητικο ιδεατο αλλά ας το σκεφτουμε. Προφανώς ενας τετοιος υπάλληλος δεν θα ειχε ποτε κριθει ως Διευθυντής, συμφωνω, αλλά προσπαθω να βαλω μια αλλη οπτικη που δεν βαζει η Παρέμβαση

      Διαγραφή
  9. Απάντηση (Μέρος 1ο)

    1) Περί ακύρωσης κλαδικών αιτημάτων αν δεν εντάσσονται κλπ κλπ

    Όσο κι αν ψάξεις συνάδελφε δεν βλέπω ποιο μπορεί να είναι το κλαδικό (εξατομικευμένο-ειδικό) αίτημα που διατυπώθηκε (από ποιόν, σε ποια βάση;) & μπορεί να διεκδικηθεί στα σοβαρά σήμερα. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσε κάποιος να διατυπώσει το ιδιαίτερο - κλαδικό αίτημα που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την συγκυβέρνηση & να μην συναντήσει τον τοίχο του μνημονίου. Ιδού πεδίο δόξης για όσους πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Ας αναρωτηθούμε αν από την περίοδο του Μνημονίου & μετά υπάρχει έστω & ένα κλαδικό ή ειδικό αίτημα που διατυπώθηκε στα σοβαρά & ικανοποιήθηκε

    2) Περί προτάσεων & λύσεων

    Κάνε τον κόπο να μην απομονώνεις τμήματα φράσεων. Μιλάμε για λύσεις & προτάσεις που δεν απευθύνονται στην Κυβέρνηση, ούτε συνιστούν πρόταση στο "φίλο μας διευθυντή", αλλά σε επίπεδο άποψης για το τι δημόσια διοίκηση θέλουμε, πως μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το κράτος, πως μπορεί να είναι από "αντίπαλος" του πολίτη, σύμμαχος της κοινωνίας (δεν μιλάμε για «πολίτες» αλλά για «κοινωνία»)
    Αυτό δεν είναι συνδιοίκηση αλλά μια άλλη πρόταση που προφανώς δεν απευθύνεται στο σήμερα αλλά προετοιμάζεται για το μέλλον & κυρίως απαντά στην προπαγάνδα, την κυρίαρχη ιδεολογία & τα μοντέλα διοίκησης του φιλελευθερισμού. Είναι μια συζήτηση που φτάνει στο πως μπορούμε να αντιληφθούμε & να μιλήσουμε για την οργάνωση της εργασίας.
    Επιπλέον, αν κάποιος θέλει να μην είναι απλοϊκός, οφείλει για παράδειγμα να μιλήσει ή έστω να έχει άποψη για το τι είναι & τι ρόλο παίζει αυτό που αποκαλούμε δημόσια διοίκηση. Προφανώς δεν υποκρύπτονται Βεμπεριανές αντιλήψεις εδώ (&πάντως όχι από μας).

    Περί εγγραφής ΤΕ Διοικητικών

    Δεν είναι γενναιόδωρη πρόταση. Ειναι μια άποψη που λαμβάνει υπ' όψιν ότι οι ΤΕ Διοικητικοί δεν έχουν Σωματείο. Τι προτείνεις; Να φτιάξουν ένα ακόμη κλαδικό; Να μην έχουν κανένα Σωματείο; Είναι άποψη & θέση να αναστρέψουμε τον κατακερματισμό & την πολυδιάσπαση (κάθε νομός & καθε κλάδος ξεχωριστό σωματείο). Ως προς του ΔΕ Διοικητικούς το θέμα ειναι πιο περίπλοκο δεδομένου ότι έχουν ήδη ένα Σωματείο (έστω κι αν αυτό λειτουργεί εξίσου προβληματικά με εκεινο των ΠΕ). Μια λύση θα ήταν να διαλυθούν τα ΠΕ - ΔΕ & να συγκροτηθεί ένα ενιαίο & πανελλαδικό Σωματείο Διοικητικών. Είναι προφανώς μια πρόταση & σκέψη υπέρβασης που κανενας μας δεν μπορεί να αρνηθεί να συζητήσει (& πάντως όχι εμείς). Αν πάλι επιθυμεί κάποιος να μιλήσει συνολικά για το ρόλο των κλαδικών ή επιστημονικών σωματείων είμαστε εδώ (& πολύ επιγραμματικά δεν ειμαστε εμείς που θα υπερασπιστούμε απόψεις που δεν βλέπουν το προφανές, δηλ. ότι αυτό που επικαθορίζει είναι η σχέση της μισθωτής εργασίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση (Μέρος 2ο)
      =================

      Περί μικροκομματικών συσχετισμών
      Προφανώς αδικείς την παρέμβαση (ενδεχομένως & άλλες παρατάξεις) όταν αναφέρεσαι σε μικροκομματικούς συσχετισμούς. Αυτοί δομούνται & αναπαράγονται από κόμματα & παρατάξεις που σήμερα συγκυβερνούν χέρι-χέρι & κάνουν αντί για συνελεύσεις ημερίδες. Δομούνται όχι όταν υπάρχουν παρατάξεις με διατυπωμένες γραπτές απόψεις που σταθερά υπερασπίζονται, αλλά από εκείνες τις παρατάξεις που έχουν & τον τρόπο & την "εμπειρία" να κινούνται στους διαδρόμους, να εξυπηρετούν προσωπικά μικροσυμφέροντα & να συναγελάζονται με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

      Αν φαντάζεσαι ότι κι εμείς θα αποτελέσουμε απλά μια διάδοχη κατάσταση (αυτό το ακούμε συχνά από την ΠΑΣΚΕ γιατί κουκιά έφαγε κουκιά μαρτυρά) περίμενε πρώτα να μας δεις & να μας κρίνεις. Διαφορετικά "δικάζεις" & "καταδικάζεις" όχι προθέσεις αλλά ανεμόμυλους. Ρίξε μια ματιά τριγύρω & θα καταλάβεις τι εννοώ. Εκτός αν η άλλη πρόταση είναι μια παραλλαγή του σεχταρισμού. Η ανεξαρτησία των παρατάξεων δεν προκύπτει από την απόκρυψη της πολιτικής άποψης αλλά από τον τρόπο που δρα, παρεμβαίνει & υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.


      Κομματική εξάρτηση για την Αυτόνομη Παρέμβαση; Όχι! Αλλά δεν μεταμφιεζόμαστε σε "ΠΑΚΑ", "Πρωτοβουλία", "Ανεξάρτητους" & άλλα τέτοια (επιτέλους τέλειωσε ο καρνάβαλος). Ούτε επιλέγουμε να αναπαράγουμε συσχετισμούς. Αν το θέλαμε θα μπαίναμε σε "ενιαια ψηφοδελτια" & θα πιπιλούσαμε την καραμέλα της "ενοτητας". Η αριστερά, οι αριστεροί ποτέ δεν έκρυψαν τις απόψεις & τους στόχους τους, ποτέ υπέκυψαν στον τυχοδιωκτισμό & στον αμοραλισμό.

      Σημείωση: Είναι οι ΔΕ "αμόρφωτοι"; Πρόκειται για μια χυδαία προβοκατόρικη διατύπωση. Σε προκαλώ να κάνεις copy paste απο ανακοινωσή της παρέμβασης μια τέτοια φράση. Προφανώς κάνεις προβολή τις απόψεις σου ή έστω τις ενοχές σου... (!) ή έστω αυτό που η κυρίαρχη ιδεολογία ψυθιρίζει...

      Αν θέλεις να μιλήσουμε για κλάδους με μειωμένα ΤΥΠΙΚΑ προσόντα, όπως τα μετράει σήμερα η συγκυβέρνηση, θα είχε ενδιαφέρον. Γιατί αμέσως θα φτάναμε & στο θέμα της αξιολόγησης (συμφωνείς;). Αν θες να μιλήσουμε για το πως τα (όποια) "πτυχία" (από το απολυτήριο δημοτικού έως του πανεπιστημίου) δίνουν τυπικά (επαγγελματικά) δι&ώματα & την ίδια στιγμή εργασιακές απαγορεύσεις, αν επιθυμείς να μιλήσουμε για την εσωτερική οργάνωση της εργασίας & το κυρίαρχο μοντέλο ιεραρχίας στη διοικηση είμαστε εδώ (πλάκα θα 'χει).

      Αυτά πρόχειρα, με χαμόγελο & με την ευχή για ενα καλο τριήμερο

      Διαγραφή
  10. Ρε Γιαννη απαντας στον καθενα εδω και χανεις την ωρα σου.
    Σε ποιον θελεις να μιλησεις για το ρολο της δημοσιας διοικησης ? Δηλ. υποθετεις οτι οι συναδελφοι ξερουν ποιος ηταν και τι ελεγε ο Weber ?
    Η συζήτηση ειναι πολυ σοβαρη για να γινει εδω στο blog η σε μια ανακοινωση της οποιας παράταξης. Οι περισσοτεροι δεν εχουν μαθει και δεν θελουν να διαβαζουν κειμενα. Αν ειχες σκιτσα τοτε μαλιστα.
    Ζουμε στην εποχη των εικόνων... κι εσυ επιμενεις στην εποχη του λόγου. Το εχετε εσεις οι αριστεροι αυτο το κουσουρι χαχαχαχα!
    Πάντως το σχολιο που λεει για το θεμα των ΤΕ ειναι εντελώς ακυρο κι απορώ ποιος συνάδελφος το εγραφε.
    Λες πολυ σωστα οτι ολα σπανε σε μικροτερα κομματια για να ελεγχονται καλυτερα και να μην μπορουν να διεκδικησουν σοβαρα
    Δες συλλογους και παρασυλλογους στο ΥΠΠΟ και θα καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο λειπει η Παρεμβαση απο τον Ενίαιο... Θυμαμαι ποσο καλά ήταν τα κειμενα για το κτηριο και ποσο σοβαρη ήταν εκεινη η ανακοινωση - εισηγηση για το σχέδιο οργανισμού του Γερουλάνου. Τωρα ακουμε κατι σουπες που δεν σερβιρουν ουτε σε αρρωστους νοσοκομειων. Νεροβραστα ολα! Νομιζω οτι στις Συνελευσεις πρεπει να μειωθει ο χρονος που μιλανε οι διάφοροι Πρόεδροι (ειναι τοσο βαρετο και τοσο καπελο που δεν λεει...). Υπάρχει παντως ενα θεμα ποιοτητας αυτων που μιλανε.
      Επισης ειναι για κραξιμο το δηθεν προεδρειο. Απανω το σεβαστο ΔΣ απο κατω το 5-6μελες Προεδρειο και απο κατω ο λαουτζικος. Λες και ειναι καρδιναλιοι. Πιο σοβαροι απο την παρεμβαση και τα εακ που δεν πανε να κανουν το φοντο στην κορνιζα. Το κκε παντα θελει μια θεση στο προεδρειο της συνελευσης. Ενα κολημα κι αυτο ανεξηγητο.

      Παντως η παρεμβαση κανει λαθος που δεν βγαζει μια καταγγελια για την απαράδεκτη αυτη κατασταση. ειναι λες και προκειται για δικαστηριο. σε λιγο θα βαλουν και γουνακια.

      Διαγραφή
  11. Μακαρι να ειναι μια αρχη ο Συλλογος των ΠΕ για μια καλυτερη και ποιοτικοτερη συνδικαλιστικη παρουσια και δράση στη ΓΓΠ (ΥΠΠΟ). Η ευθυνη πέφτει στους ώμους της Παρέμβασης και της ΕΑΚ αλλά και της ΔΑΣ (ΚΚΕ). Νομιζω οτι υπάρχουν 2-3 Συλλογοι που μπορουν να κανουν πράγματα σε άλλη κατευθυνση πλέον. Κι αυτο πρέπει να το κανουν γρηγορα και αποτελεσματικα

    Η μεγαλη απαντηση της Παρεμβασης σε προηγουμενο post δειχνει οτι υπάρχει η δυνατοτητα να μιλαμε και να γραφουμε πέρα απο τα προφανη και "κλασικα". Ας ξεκινησει κατι και στην πορεια καθως θα εξελισσεται θα δειτε ποσο θα μαζικοποιηθει. Ειναι απολυτα σωστή η προσπάθεια της Παρέμβασης να βαλει ζητήματα άποψης στις ανακοινωσεις και στο λογο της. Ο ξερος συνδικαλιστικος λογος ειναι απομορφωτικός.

    Ειδα για παράδειγμα ποσο καλο ειναι οταν ένα ψηφισμα μπαινει σε μια συνέλευση να υπάρχουν απο κατω 2 ανθρωποι που να ξερουν και να μπορουν να το υποστηριξουν (λέω για τον "Αστερα"). Αυτο τελικά μπορει να ακυρώσει το "ελα μωρε ... δεν χάθηκε ο κοσμος"

    Επισης, εκτιμησα οτι στη ΓΣ του Ενιαιου βγηκατε πρώτοι και ειπατε δυο λογια για την Κυπρο. Αυτο σημαινει οτι υπάρχει μια αισθηση τως γεγονοτων της επικαιροτητας και της σημασιας της.

    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
    Εγινε συζητηση στη Βουλή με αφορμή την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. Παρά το γεγονός οτι η συζήτηση ήταν πολύ ρηχή (γιατι ;;;) νομιζω οτι οποιος την ειδε απο το καναλι της Βουλής εβγαλε συμπεράσματα. Κυρίως επιβεβαιωσε για ακομη μια φορά οτι η αντιπρόταση του ΥΠΠΟ ειναι σε συμφωνια με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και με την Ομοσπονδια. Επισης, εγινε αναφορά για τα περίφημα γραφεια φυλαξης (!) επιβεβαιώνοντας οτι οι λεονταρισμοι της ΠΟΕ ΥΠΠΟ ήταν ουσιαστικά για τα ματια του κοσμου και για συντεχνιακες επιδιώξεις. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτά δεν ειχε καλη απάντηση. (Ας διαβαζαν το blog να μπορουσαν να απαντησουν καταιγιστικα στις ανοησιες και στην κενη φλυαρια του Αναπληρωτη Υπουργού).
    Επισης, τι δουλεια εχει το metro της Θεσ/νικης με τον Οργανισμο;
    Νομιζω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να αξιοποιεί τα στελέχη που εχει μεσα στο ΥΠΠΟ και να μην κανει αστοχιες. Περιμενουμε εναν πιο ευθυβολο λογο απο σας.

    Κωστας (Β.Ε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα η ερώτηση ειχε στηθει με βάση το αρχικο σχέδιο Οργανισμού, η απάντηση δόθηκε με βάση την επόμενη προταση ή αντιπρόταση οπως θες το λες που ειχε δώσει το ΥΠΠΟ. Απο τη συζήτηση δεν βγαινει τιποτα τρομερο και ουσιαστικά η απάντηση επαναλαμβανει τα γνωστα περι μεγάλου, μη ικανου δημοσίου που πρέπει να περιοριστει και να γινει "μικρο & ευέλικτο".
      Από την απάντηση προκύπτουν καποια συμπεράσματα που φαινεται να έχουν ενδιαφερον διοτι ο αναπλ. υπ. πολιτισμου λεει:οτι το σχέδιο αντιπρόταση έγινε δεκτο απο το Υπ. Εσωτερικών (να το δουμε...), οτι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνδικαλιστών συμφώνησε (προφανως και λεει την αληθεια καρφώνοντας την ΠΟΣΥΠΠΟ). Κατά τα λοιπά ειναι μια φλυαρη συζητηση χωρις αρχη μεση τελος και κυριως καθολου ουσιαστικη. Ειναι βεβαια ο μεσος ορος της Βουλής αυτός δεν ειμαστε εμεις το "φαινομενο". Αλλα ρωτάνε, αλλα απαντάνε και μπολικα "καλολογικα στοιχεια" (ουσια μηδεν).
      Ειναι σωστο να βγουν τα πρακτικά αν και κανενας δεν θα βγαλει άκρη απο την αρλουμπολογια . Επισης ειναι ασχετο το ζητημα Metro Θεσ/νικης με Οργανισμο και ο ΣΥΡΙΖΑ (Κουράκης) τα μπλεκει και δινει την ευκαιρια στον Αναπλ. Υπουργό να λεει οτι θελει (...).
      Η απορία μου ειναι γιατι δεν φωναζαν την Παρεμβαση να τους κανει μια ενημερωση και να τον κανουν να χασει τα λογια του. Ας διαβαζαν το blog εστω καλα το λες. Αλλά ας μην μας κανει εντύπωση αυτος ειναι ο μεσος ορος των συζητήσεων στη Βουλή ειτε αφορουν το ΥΠΠΟ είτε τα... ραδικια

      Διαγραφή