Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


H AYTONOMH ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Η κάθε ψήφος αποτελεί για μας δικαίωση αλλά και δέσμευση να συνεχίσουμε αταλάντευτοι να παλεύουμε για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις προσδοκίες ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Ενημέρωση ανάρτησης Πέμπτη 9:50 μ.μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για αντιπροσώπους στο προσεχές συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ

Ψήφισαν: 791
Λευκά: 48, Άκυρα: 31 
Εγκυρα: 712

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση    226 ψήφους --> 13 αντιπροσώπους
Αυτόνομη Παρέμβαση          176 ψήφους --> 10
Συσπείρωση                          122 ψήφους --> 7
ΕΑΣΚΕ                                    88 ψήφους --> 5
ΔΑΚΕ                                      49 ψήφους --> 2
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)                            51 ψήφους --> 3


Καταμετρήθηκαν οι σταυροί των υποψηφίων για Δ.Σ.

Από την πλευρά της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εκλέγονται κατά σειρά
1/. Στεφάνου Γιάννης (155)
2/. Κατσιμίχας Παναγιώτης (106)
Αναπληρωματικοί 
Στρατής Κώστας (97)
Αδαμοπούλου Μαίρη (95)

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται ο Καραμπότης Ιωσηφ


50 σχόλια:

  1. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ιστορικής σημασίας ανατροπή για τα δεδομένα του ΥΠΠΟ.
    * Για πρώτη φορά η ΠΑΣΚΕ χάνει την πρωτιά σε έναν μεγάλο & κομβικής σημασίας σύλλογο, τον ΕΝΙΑΙΟ & ταυτόχρονα οι δυνάμεις της αριστεράς κατακτούν την 1η θέση και την πλειοψηφία στους εργαζόμενους. Το ποσοστό ΕΑΚ - ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΠΑΜΕ αγγίζει το 55%.
    * Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αναδείχθηκε, κατά τη γνώμη μας, η πραγματική νικήτρια των εκλογών ειδικά αν ληφθεί υπ' όψιν ότι έδωσε έναν "διμέτωπο αγώνα" εκ "δεξιών" (ΔΗΜΑΡ) & "εξ αριστερών" (ΕΑΚ). Παρά τις δυσκολίες & το γεγονός ότι κατεβήκαμε για 1η φορά στις εκλογές του ΕΝΙΑΙΟΥ κατορθώσαμε να "πιάσουμε το πλάνο" μας (2 έδρες & να "γράψει 3" μπροστά από τον αριθμό ψήφων). Το αποτέλεσμα μας αιφνιδίασε ευχάριστα & ταυτόχρονα μας θέτει μπροστά σε αναβαθμισμένα καθήκοντα & υποχρεώσεις.
    * Το αποτέλεσμα αποτελεί μία σαφή & ισχυρή νίκη των αντιμνημονιακών / αντικυβερνητικών δυνάμεων (με όση γενικότητα μπορεί να έχει η διατύπωση αυτή), μια σαφή καταδίκη των παρατάξεων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Η αξία του αποτελέσματος τονίζεται αν λάβουμε υπ' όψιν ότι σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν ανάλογα αποτελέσματα σε άλλα Σωματεία του στενού δημόσιου τομέα.
    * Η συμμετοχή στις εκλογές είναι εξαιρετικά υψηλή και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτό δείχνει κατά τη γνώμη μας την αγωνία των συναδέλφων μπροστά στις εξελίξεις (Οργανισμοί, Αξιολόγηση, Περιγράμματα Θέσεων, διάλυση του ΥΠΠΟ κλπ). Οι 1800 συνάδελφοι που ψήφισαν στις εκλογές, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν συμμετείχε η περιφέρεια (πλην ελαχίστων συναδέλφων από κοντινούς Νομούς) & κάποια άλλα στοιχεία (Μητρώα / Συνταξιοδοτήσεις κλπ) δείχνει ότι η Αθήνα συμμετείχε σε ποσοστό 75%(+). Το στοιχείο αυτό αποτελεί έναν δείκτη ότι παρά την κρίση και τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού κινήματος, τα Σωματεία που έχουν μια αγωνιστική & διακριτή στάση μπορούν να αποτελούν σημείο αναφοράς-συσπείρωσης για τους εργαζόμενους

    (Γ. Στεφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί "αγαπημένοι"
      Αντί συγχαρητηρίων παραθέτω τον στίχο του Βάρναλη:
      "Μικρός φιλοτιμιώμουν ν΄ αριστεύω
      νιος να γυρεύω λευτερια κι αλήθεια..."
      Τα "συγχαρητήρια" δεν αφορούν στο πραγματικά καλό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους στην "Γ.Γ. ΥΠΠΟ" (αιχμή για τις συζητήσεις περί προεδρείου), αλλά για αυτό καθ΄ εαυτό το blog σας...
      Και εξηγιέμαι προς αποφυγήν φράσεων τύπου "μα τι λέει το πουροτεκνό, σαλτάρησε..."
      Το blog σας είναι και "μικρό" (πρόσφατα λειτούργησε), και "αλήθεια" έχει, και "λευτεριά" (απόψεων). Και το κυριότερο είναι βήμα διαλόγου εργαζομένων.
      Όμως...μου φαίνεται ότι υπάρχει μια αδυναμία να το διαβάσει κάποιος που δεν παροικεί την Ιερουσαλήμ.
      Αναπτύσσεται ένας θαυμάσιος διάλογος (μέχρι στιγμής μέτρησα 45 αναρτήσεις) γύρω από τη συγκρότηση.
      Η όλη συζήτηση φαίνεται να ξεκινά από μια (έτσι φαίνεται) πρόταση που διαμορφώθηκε από τα (ή την;) ΕΑΚ μετά τις εκλογές και "στα όρθια". Κι από κεί φουντώνει η συζήτηση.
      Επειδή ο διάλογος είναι χρήσιμος για τους εκλεγμένους μας στο ΔΣ, αλλά θα ήταν χρήσινος να παρακολουθηθεί και από τους απλούς ενδιαφερόμενους (like me), μήπως θα ήταν σκόπιμο να αναφέρετε ποια ήταν αυτή η ρημαδιασμένη;
      Διατελών μετά τιμής
      Ασπασία της Μαμμής
      (και για την γραφήν) Αντρέας Μητρόπουλος

      Διαγραφή
  2. Ολοι ευχαριστημένοι δηλώνουν αλλά η ουσία ειναι αλλού. Ολοι το ξέρετε αυτό. Γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και ειδικά για την Ενωτική που ειναι 1η δυναμη. Τελειωσαν τα ψέματα και τώρα ο Σύλλογος πρέπει να κυβερνηθεί διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας ψηφοφόρος:
    ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Καλό αυτό.
    Επιτέλους ανατροπή σε ενα Σωματείο. Καλό αυτό.
    Επισης, καθαρισε το τοπίο μεταξύ ΔΗΜΑΡ και Παρέμβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τοπίο δεν ξεκαθάρισε αλλά περιπλέκεται. Δεν μπορει να συγκροτηθεί το προεδρείο που προτεινει η ΕΑΚ. Απλά επιχειρεί να πει κατι για να ξεκινησει η συζήτηση. Η Παρέμβαση πηγε καλά γιατί μιλησε πολιτικά (και καλά έκανε). Ειπε τα πολιτικά ζητηματα τα συνδεσε με το ΥΠΠΟ και ειπε το προφανές: εγώ έχω πολιτική και κατά προέκταση συνδικαλιστική προταση. Κι αυτο πολυς κοσμος το εκτιμησε.

      Διαγραφή
  4. Η συγκρότηση του Προεδρείου στο Δ.Σ. είναι ένα δύσκολο από πλευράς συσχετισμών θέμα. Ουσιαστικά η πρόταση της ΕΑΚ για αριστερό προεδρείο δεν ειναι υλοποιήσιμη.
    Γιατί αυτό που προτείνει δεν μπορεί να γινει αν το ΠΑΜΕ επιμείνει στην πάγια θέση του περί της συγκρότησης προδρείων με "αντιπροσωπευτικό" τρόπο.
    Εκεί η ΕΑΚ ή θα πρέπει να κανει πίσω και να αποδεχθεί Προεδρείο με συμμετοχή και ΠΑΣΚΕ ή απλά να αναζητήσει τροπο να πετάξει το μπαλάκι εκτος γηπέδου. Η ΕΑΚ μπορεί να κανει και τα δυο. Στο ΣΕΑ έχει κανει Προεδρείο και δυνάμεις που προέρχονται από το χώρο της συγκυβέρνησης. Αν πάλι ως 1η δυναμη πει οτι εμμένει απλά θα μείνει μόνη αντε και με την Παρέμβαση. Αμφιβάλλει κανένας οτι οι άλλοι κουτσά στραβά θα φτιάξουν Προεδρείο;
    Βασικά η καυτή πατάτα ειναι στα χέρια της ΕΑΚ και δεν ειναι οπως παλιά που αρκουσε η ανακοινωση. Τωρα ως 1η δυναμη αργά η γρήγορα θα πάρει αποφάσεις.

    Επίσης, αποφάσεις πρέπει να πάρει και η ΠΑΣΚΕ ως 2η δύναμη. Η ΠΑΣΚΕ έχει δυο δυνατότητες. Η μια να κάνει ενα προεδρείο με ΔΗΜΑΡ ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ (εκει γελά καθε πικραμμένος) και η άλλη να τραβηχτεί τελείως απέξω (πολύ θα το ήθελε). Μια άλλη εκδοχή για κατανάλωση ειναι να θυμηθεί το προγραμματικό προεδρείο και να μπει και καλα σε μια συζητηση αρχών σκεπτόμενη ποιος θα θυμάται σε λιγο καιρό τις αρχές... και να τριβει τα χέρια απο τη φθορά της ΕΑΚ (αντε και της Παρέμβασης αν τσιμπίσει).

    Οι μονοι πρόθυμοι παντώς καιρού ειναι η ΔΗΜΑΡ και η ΔΑΚΕ αλλά ... δεν βγαινουν τα έρμα τα κουκια...

    Αν καταλαβαινω σωστά ο μόνος που γελά ειναι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διότι οπως ειπε και ο Γιαννης απο χτές πιασαμε το πλάνο μας κατά δυο τριτα (δεν έγραψε το τριτο σημειο πιο ειναι αλλά μαντευουμε οτι αφορά στη ΔΗΜΑΡ).

    Προβλέπω το blog να χτυπα ιστορικά υψηλά επισκεψιμότητας για το θεμα αυτό.


    Για να ειμαστε σοβαροί προεδρείο με το ΚΚΕ ακόμη κι αν δεχτει το "αριστερο προεδρειο" θα ειναι κομματι κάπως... Σκεφτειτε το ΚΚΕ να προτείνει συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ και να καταψηφίζει την πρόταση του ΔΣ που υποτίθεται θα συμμετέχει. Γελια δηλαδη τρελά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά την πέρασε τοσο καιρό η ΕΑΚ γκρινιάζοντας και καταγγέλοντας. Τωρα η μπαλα ειναι στο γηπεδο της και οσο κι αν θελει την ευθυνη δεν μπορει να την φορτώνει στο ΚΚΕ που έχει πάγιες και σταθερές θέσεις. Αλλά ο οπορτουνισμός και ο αριστερισμός σε αυτά οδηγούν. Σε δηθεν αριστερές προτάσεις που στην ουσία δεν θελουν να συζητήσουν πολιτικά αλλά να διαχειριστούν το Σωματείο απλά για εντυπώσεις.
      Η λογική λέει οτι η 1η δύναμη παίρνει τον Πρόεδρο και η 2η το Γραμματέα... Αυτό γινεται σε ολα τα Σωματεία λιγο ή πολύ γιατί πρέπει η ευθύνη λειτουργιας του Σωματείου να ειναι σε ολες τις παρατάξεις κι οχι να τους δινεις διέξοδο για να τραβηξουν εξω την ουρά τους. Γιατί η πρόταση της ΕΑΚ δίνει το πάτημα για να τραβηξει η ΠΑΣΚΕ και οι αλλοι εξω την ουρά τους και να μην πάρουν ευθυνες.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν ξερω πως θα παει η κατάσταση αλλά λογικά δεν μπορει παρατάξεις που ειναι πχ κατά του Οργανισμού και παρατάξεις που ειναι υπερ να πουνε αντε να βγαλουμε ενα Προεδρειο. Θα ειναι αστειο και μοιρασμα καρεκλών. Ως εδώ σωστά. Από την άλλη τα ΕΑΚ έχουν και τον αριστερισμό που λεει ο αποπάνω και άρα δεν έχουν πρόβλημα να κρατήσουν οποια στάση φανταζεται ο καθένας. Αλλωστε αυτά λιγο απασχολουν τον κοσμο και απλα τροφοδοτουν πολεμο ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων. Αυτο θελουμε;

      Διαγραφή
  5. Η πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστική Κινησης είναι αναμενόμενη. Απλά οφείλει να είναι και ρεαλιστική δηλαδή να εκτιμά τη στάση των άλλων παρατάξεων. Από τις αλλες παρατάξεις η Ενωτική δεν μπορεί να απαιτεί να αποδεχθουν την πρότασή της. Η στάση του ΚΚΕ αν δεν αλλάξει απλά καθιστά την πρόταση άκυρη και ουσιαστικά γινεται για κατανάλωση από την ΕΑΚ.
    Η στάση της Παρέμβασης δεν ειναι γνωστή. Μαντεύουμε ολοι αλλά ακομη δεν ειναι γνωστή.
    Οποτε ας αναμεινουμε και ας ετοιμαστουμε για να δουμε μεγάλες τριπλες από καθε παράταξη και ολες μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννης Στεφ., Ενα πρώτο σχολιο για την προταση της ΕΑΚ περί της συγκρότησης του Προεδρείου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

    Η πρόταση της ΕΑΚ ειναι πράγματι αναμενόμενη άλλωστε και χτες, με νωπά τα αποτελέσματα, και διατυπώθηκε και συζητήθηκε "πρόχειρα" μεταξύ όλων των παρισταμένων (από ολες τις παρατάξεις λιγο πολυ). Και η πρώτη συζήτηση έδειξε και τα όρια και τα προβλήματα στην πραγμάτωσή της (Αυτό ως μια απλή διαπίστωση και χωρίς καμια διάθεση κριτικής σε καμια πλευρά).

    Η πρόταση της ΕΑΚ φαίνεται να μην γινεται αποδεκτή απο τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) αλλά ας περιμένουμε να το δουμε αν και πως θα διατυπωθεί και τι θα σηματοδοτεί η οποια θεση της ΔΑΣ.

    Εμείς ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχουμε δώσει σαφή δειγματα γραφής και στον ΕΝΙΑΙΟ (παραιτηθήκαμε από το "κοινό" Προεδρείο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΗΜΑΡ) και σε άλλα Σωματεία (π.χ. ΠΕ Διοικητικών). Επισης σε Σωματεία που δεν είχαμε ισχυρές δυνάμεις παραμείναμε απλά μέλη του Δ.Σ. χωρίς πολλά λόγια και χωρίς να το θεωρούμε και "πρόβλημα".

    Προφανώς οι συσχετισμοί δεν ειναι πάντα και παντού ίδιοι αλλά ας μην περιμένει κανένας ότι μας κολακεύει ο ρόλος της πολύφερνης νύφης που ξαφνικά μας αγαπήσανε ολοι...

    Επιπλέον εμεις σε κάθε περίπτωση δεν θα καθορίσουμε τη στάση μας με γνώμονα τα παιχνιδια εντυπώσεων, ούτε θα δώσουμε συγχωροχάρτια σε όσους αποδοκίμασαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους.

    Πολύ περισσότερο δεν θα γίνουμε το άλλοθι για καμια παράταξη ή άποψη που θα ήθελε ή θα φανταζόταν ότι μπορεί να μεταφέρει στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ευθύνες που δεν της αντιστοιχούν.

    Θεωρούμε εξαιρετικά κρισιμο να υπάρξει ΑΜΕΣΑ η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα (Προεδρείο) για να αντιμετωπιστούν τα κρισιμα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΥΠΠΟ. Οι θέσεις και οι απόψεις μας έχουν εκφραστεί γραπτά κατ' επανάληψη και με σαφήνεια. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπουμε σε πειρασμούς "στρογγυλεύσεων". (Το "πρόγραμμά" μας ειναι σαφές οποιος δεν το έχει διαβάσει ας ρίξει μια ματιά και στο blog).

    Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ τα αποτελέσματα στην παράταξή μας (ήδη το κάνουμε αυτό σε όλες τις εκλογές και με δημόσιο τρόπο χωρίς να "κρύβουμε" διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν) και προφανώς θα τοποθετηθούμε και για το θεμα της συγκρότησης του Δ.Σ. αναλυτικά, δημόσια, υπεύθυνα και χωρίς διάθεση ακροβατισμών.

    Αμεσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων (που δεν ειναι τυπικό αλλά ουσιαστικό ζήτημα) πιστεύουμε οτι ο/η πρώτος/πρώτη σε σταυρούς από το συνδυασμό της ΕΑΚ θα καλέσει τους υπόλοιπους εκλεγμένους να συνεδριάσουν για να συγκροτηθεί το ΔΣ σε Σώμα. Εκεί ΟΛΟΙ πρέπει να πάρουμε θέση και σε οτι μας αφορα αυτό θα πράξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα! Μηνύματα για ολους εχει η απάντηση του Γ. Αν και ειναι προσωπική δειχνει οτι δεν ειναι μεσα σε παιχνιδια εντυπώσεων (ποιος προτεινε πρώτος σε ποιον τι και πως) και αυτό ειναι προς τιμή του ως προσωπο. Επισης σωστά λεει να συζητήσει η παραταξή του (Βρε πότε πρόλαβε και συζήτησε η ΕΑΚ; Χτες βράδυ;). Ολες οι προτάσεις ειναι ωραίες αρκεί να ειναι υλοποιήσιμες. Αν η Ενωτική ηθελε να ειναι σοβαρή και υπεύθυνη θα όφειλε να ρωτήσει πρώτα της ΔΑΣ και να αφησει τις δημόσιες προσκλήσεις. Εκτός αν το κάνει για να εχει αλλοθι και να καψει την πρότασή της. ΔΕΝ θελω να το πιστέψω

      Διαγραφή
    2. Αν κρίνω από τις διάφορες απαντήσεις και τους διαλόγους εδω μάλλον κάτι δεν έγινε κατανοητό από αυτά που έγραψα.
      1) Τα σενάρια και τα "στοιχήματα" ειναι για εκείνους που βλέπουν το θέμα ως "στοιχημα" ή ως ένα ειδος "παιγνίου". Η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει διατυπωμένες θέσεις και απόψεις και μοιάζει κακογουστο αστείο να πιστεύουν κάποιοι οτι θα μπουμε σε κάποια διαδικασία παρε δώσε για τις οποιες καρέκλες. Οσα γράφω και υπογράφω με το ονομα μου δεσμεύουν εμένα. Η παράταξη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεσμεύεται από τα Όργανα και τις αποφάσεις τους. Αρα ουτε "τυράκια", ούτε "φάκες", ούτε "ποντικοπαγίδες", ούτε τιποτα δεν στήνω (τα θεωρώ βαρετά, απολίτικα και ανόητα).

      2) Είναι εκτός της οποιας οπτικής μας να υπάρξει συγκρότηση του ΔΣ σε Σώμα χωρίς τη συμμετοχή της πλειοψηφούσας παραταξης, δηλ. της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης. Προφανώς και επιθυμούμε την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς αλλά αυτή η ενότητα για μας δεν ειναι ουτε τέχνασμα, ούτε ζήτημα να "βγει κάποιος απο πάνω". Για όσους ήταν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα θυμούνται ελπίζω την τοποθέτησή μου για το θέμα

      3) Είναι εξίσου εκτός της οποιας οπτικής μας να γίνονται παιχνιδια ή σπέκουλα πάνω στα αποτελέσματα και σενάρια ανάλογα σε εκεινα που ειδαμε να οργανώνονται από διάφορα δημοσιογραφικά επιτελεία πριν τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης. Εκτιμούμε το γεγονός οτι στο blog της Αυτόνομης Παρέμβασης πολλοί συνάδελφοι γράφουν ΕΛΕΥΘΥΕΡΑ και χωρίς ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ την άποψη και τη γνώμη τους αλλα απέχουμε από το να σχολιάζουμε "μαντεψιές" και σενάρια.

      Αυτά για την ώρα...

      Διαγραφή
  7. Δικηγόρος του διαβόλου

    Οι συσχετισμοί εδρών επιτρέπουν συγκεκριμένους συνδυασμούς. Ας τους δουμε ψύχραιμα και ας σκεφτουμε τι σημαινουν.

    1) Προεδρείο ΕΑΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΜΕ
    Πρόβλημα Νο 1: Το ΠΑΜΕ έχει άποψη για αντιπροσωπευτικα ΔΣ, δηλ. να μετέχουν ολες οι δυνάμεις (έχει και στοιχεια αναλογικής εκπροσώπησης).
    Πρόβλημα Νο 2: Η πρόταση "αγνοεί" την 2η σε δυναμη παράταξη και αυτό έχει ισχυρό αντίλογο απο διάφορες οπτικές.
    Πρόβλημα Νο 3: Η ΕΑΚ παίρνει Προεδρο και η Παρέμβαση Γραμματέα. Το ΠΑΜΕ παιρνει το Ταμείο; ή την τιμητική θεση της Αντιπροεδρείας;

    2) Προεδρείο απο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΔΑΣ. (5 έδρες).
    Πρόβλημα Νο 1: η νικήτρια παράταξη απέξω; χοντρό και κυρίως εκτός γενικού πολιτικού κλίματος στο ΥΠΠΟ. Θα πέσει κράξιμο για να το πουμε απλά.
    Πρόβλημα Νο 2: η πρώτη δυναμη θα ειναι αντιπολίτευση φορτώνοντας τις ευθύνες στους αλλους; (Αντε να δούμε τον επιμερισμό)
    Πρόβλημα Νο 3: Η Παρέμβαση βγαινει λαδι και δεν έχει να της λέει κανένας. Αυτο δεν το θελει καμια αλλη παράταξη (χαζές ειναι;)

    3) Προεδρείο ΕΑΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και... ένας ακομη
    Μιλάμε για το κουλό σενάριο διότι ποιος θα ειναι ο ένας; Το ΠΑΣΟΚ; η ΔΗΜΑΡ ή ΔΑΚΕ; Και φυσικά παει περίπατο η πρόταση της ΕΑΚ

    4) Προεδρείο ΠΑΣΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ ή/και ΔΗΜΑΡ; Αντε σε κάτι τετοιο να μπει μεσα το ΚΚΕ αλλά εκει θα λένε στην Παρέμβαση να κανει χαρακίρι (μ@λ@... δεν ειναι διαβάστε το σχολιάκι του Γ. παραπάνω)

    5) Δεν συγκροτείται ποτέ Προεδρείο αλλά απλά υπάρχει το Δ.Σ.
    Για την λογική της ΕΑΚ δεν ειναι τελειως ξενο απλά δεν λειτουργεί για Σωματείο Δημοσίου. Ειναι απλά μια παραλλαγή πανεπιστημιακών πρακτικών αλλά εκτός πανεπιστημίου

    6) Επειδή ολοι ειναι έμπειροι θα δοκιμάσουν και διάφορα αλλα "παιχνιδάκια" μηπως και κάπως συγκινηθεί κανένας και θελήσει να γινει προεδρος στη θεση του Μάκη. Αστεια πράγματα για ΕΑΚ και Παρέμβαση δηλαδη... (επίσης δεν ειναι μ@λ@..)

    Το τρελό σενάριο (αλλά όλα γινονται...) μετά απο μια περίοδο "ακυβερνησίας" κλπ κλπ (ενταξει θα το ντυσουν ολοι αυτο με δραματικους τόνους) νέες εκλογές. Αυτό βοηθά ολους εκτός απο την ΕΑΚ και το ΚΚΕ. (Μ@λ@... ειναι;)

    Αν ηταν στοιχημα θα έλεγα οτι βλέπω ΕΑΚ - Παρέμβαση προεδρείο μειοψηφίας με ανοχή (λευκό) από τις αλλες παρατάξεις και με επιχείρημα οτι και καλα θα συζητά το ΔΣ και αυτο θα δεσμευει κλπ. Αυτό απλά θα βάλει την Παρέμβαση να βγαλει το φιδι απο την τρυπα (μ@λ@... ειναι;)

    Α και ενας γειτονας λεει το κουφό: Ενας απο την ΠΑΣΚΕ δηλώνει δημόσια "ανεξάρτητος" και δινει το άλλοθι στην ΕΑΚ να κάνει δηθεν το πολιτικό προεδρείο. Οι ΠΑΣΟΚοι ειναι ικανοι για τετοια χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφηστε τις βλακειες και τα δηθεν
    Προεδρος: ΕΑΚ (1η Δύναμη)
    Γραμματέας: Παρέμβαση (3η δύναμη αλλά έχει τον σωστο άνθρωπο για τη θεση όπως ξέρουμε απο παλιά)
    Αντιπρόεδρος: ΠΑΣΚΕ (διακοσμητική θέση)
    Ταμείο: ΕΑΚ
    Αναπλ. Γραμματέας ΔΑΣ

    Αυτο ειναι ενα ρεαλιστικό σχήμα που ολοι θα υποχωρήσουνε και θα δεχτουν αν θελουν το καλό του Συλλόγου και οχι να περάσουν απλά την αποψη τους σωνει και καλά στους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο βρε συναδελφε λεει οτι η ΕΑΚ θαβει τη σημερινή ανακοινωση και τα μεγαλα λογια και ριχνει και λιγο τους τονους. Αλλά μπορει η αποψη αυτη να περπατησει στην ΕΑΚ. Θα ειναι η κωλοτουμπα. Η ΕΑΚ ετοιμαζεται να πιέσει το ΚΚΕ και αν δει οτι αποτυχαίνει να το κάμψει θα πει "αντε γεια" απέχω και καντε οι αλλοι (για να σας καταγγείλω...)
      Ακροβατικά θα δουμε πολλά.

      Διαγραφή
  9. Μην αποκλείεις τιποτα
    Εγω λέω οτι και η Παρέμβαση το πάει προσεκτικά γιατι δεν θελει να εμπλακει σε παιχνιδια για κατανάλωση και εντυπώσεις. Δειχνει σοβαρότητα και κυρίως δεν μιλά δημόσια πριν μιλήσει και διρευνήσει τους αλλους παράγοντες. Δυσκολο αλλα και σοβαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Παρέμβαση δεν το πάει απλά προσεκτικά.
      Η Παρέμβαση έβαλε τη φάκα αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψε πριν ο Γ. Στεφ. Και σου λεει εγώ βαζω τη φάκα κι οποιος θελει ας πέσει. Τριτη δυναμη ειναι σιγά που θα ιδρώσει για να βγει λάδι ο οποιος αλλος. Στη σειρά της και χαλαρά με τις αποψεις της. Ο Γ. ξέρει απο τετοια το έργο το ειχε δει και στο παλιο ΔΣ οταν η ενιαία τοτε Συσπείρωση έγινε κολαση για το θεμα της συγκρότησης. Αλλά... εγώ λεω οτι η βιασύνη ειναι κακός σύμβουλος. Ας μην βιαστει κανενας μπορει να δουμε πολλα

      Διαγραφή
    2. Καλά κανενας δεν περιμενει αυτη τη στιγμη κατι απο την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Μην τρελαθούμε. Ας δουμε και τι λενε οι άλλοι. Μπορει να δουμε ΕΑΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και Συσπείρωση reload με αποχώρηση συμβολικών προσώπων ενθεν και ενθεν... Κι οποιος κατάλαβε κατάλαβε...

      Διαγραφή
  10. Ειναι βεβαιο οτι η ΔΑΣ αρνείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χα! Ενταξει γιατι η ΔΑΣ να αλλαξει την παγια αποψή της; Για να κανει το χατήρι της ΕΑΚ; Απο που και ως που; Της το χρωστάει; Ας τα βρει ο αριστερισμός και οι φιλοι του και ας μην μπλεκουν τη μικρότερη δυναμη στα παιχνιδια τους. Η ΔΑΣ ειναι ξεκαθαρη σαν παράταξη. Αυτο οφειλουμε να το αναγνωρίσουμε ειτε μας αρέσει ειτε οχι. Επισης το αντιπροσωπευτικό προεδρείο παίρνει υπόψη τη θεληση ολων των συναδέλφων και δεν βλεπει το Σωματείο σαν προέκταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Αγωνιστικη Συσπείρωση ειναι η λυση απλά πρέπει και αυτή να κανει την υπέρβασή της στα σοβαρά και υπεύθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι εκλογές μίλησαν
    οι παρατάξεις που αντιμάχονται με τον έναν ή άλλον τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης καλούνται να συγκροτήσουν προεδρείο. Η γνώμη μου είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να συγκροτηθεί προεδρείο. Την ευθύνη της συγκρότησης την έχουν τόσο η ΕΑΚ,όσο και η Α.Παρέμβαση και η ΔΑΣ. Σωστά η ΕΑΚ ζητά ανοιχτά συγκρότηση προεδρείου από ΕΑΚ, Παρέμβαση και ΔΑΣ. Βεβαια η ΔΑΣ κολλάει στον οπορτουνισμό και αριστερισμό αυτό είναι αλήθεια. Τότε Αλήθεια θα προτείνει η ΔΑΣ τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ(ως δευτερη γραμματέας)και ΔΑΚΕ(!!!!!) στο προεδρείο; Ας το δούμε κι αυτό!κι ας αναλάβει την ευθύνη.Θα καθήσει απ'εξω; Σαν μια εναλλακτική λύση η πρόταση κατά τη γνώμη μου πρεπει να είναιδιαμορφωμένη ως εξής:
    Πρόεδρος ΕΑΚ
    αντιπρόεδρος ΠΑΣΚΕ
    Γραμματέας:παρεμβαση
    αναπληρωτής γραμματέας:συσπείρωση
    Ταμίας:ΔΑΣ
    Είναι η πιο κοντά στην πραγματικότητα ώστε να συγκεντρωσει τη ψήφο όλων εκτός της ΔΑΚΕ.

    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι μονο θεμα αντιπροσωπευτικότητας ή αριθμητικής. Η πρωτοβουλία για το ΔΣ σίγουρα ανήκει στην ΕΑΚ αλλά χωρίς να πιστεύει οτι πρεπει ΟΛΟΙ και ΑΜΕΣΩΣ να δεχτουν το 100% των αποψεων της.
      Σωστά ειπε προηγουμένως ο Γιάννης οτι δεν μπορει να γινει συγκροτηση Προεδρείου χωρίς την 1η δύναμη. Αυτο ειναι και πολιτικά και ηθικά σωστό. Οι θεσεις του αντιπροέδρου και του αναπληρωτή γραμματέα ειναι διακοσμητικές κακα τα ψεματα. Ας το μετρήσουν ολοι αυτό κι ας μην το βρισκουν ως προσχημα.
      Η ΕΑΚ εχει την 1η ευθύνη. Κατά τη γνώμη μου μετά την ανάρτηση του Γιαννη (που ειναι η φωνη της Παρέμβασης και δειχνει κλίμα) ότι δεν υπάρχει θέμα συγκρότησης χωρίς την ΕΑΚ το βάρος πεφτει κυρίως στη ΔΑΣ (και λιγότερο στους αλλους).
      Εγώ νομιζω οτι καπως έτσι έχουν τα πράγματα και η ΕΑΚ να κάτσει να συζητήσει και με τους αλλους που δεν εχουν ακομη πει μια γνώμη

      κ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω μαζι σας Π. και Κ.
      Η Παρέμβαση σωστά λεει σε ολες τις πλευρές κοψτε την πλάκα και τα παιχνιδια! Συγκροτηση Προεδρείου χωρίς την ΕΑΚ δεν γίνεται για πολλούς λόγους που ολοι καταλαβαινουμε. Ας πάρουν ολοι τις ευθυνες τους. Η Παρέμβαση που θα μπορουσε να νιωθει και ανταγωνισμό με την ΕΑΚ το ειπε πολιτικά και καθαρα. Ας απαντήσουν κι οσοι ειναι "μουγκοι"

      Διαγραφή
  14. 1) Μεγάλο το χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο και ηχηρό. Το αποτέλεσμα τιμωρεί την ΠΑΣΚΕ και δεν της συγχωρεί ούτε τη στάση της για τα θέματα Οργανισμού, ούτε την κεντρική πολιτική της στάση.
    Ο κόσμος δεν έχει αμνησία για να ξεχνά την ΠΑΣΚΕ επειδή έφαγε ένα "Π" απο το όνομα και αλλαξε τα αρχικά της.

    2) Μεγάλη επιβράβευση για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μένει να αφήσει τα λογια (καλά και ωραια ειναι) και να κανει πράξεις ή να προσπαθήσει ειλικρινα να τα κανει πράξεις. Τα άλλα ειναι απλά για κατανάλωση.

    3) Η ενότητα της αριστεράς ενδιαφέρει κοσμο απο πολλές παρατάξεις. Σίγουρα προηγείται ο διάλογος ανάμεσα στα οργανωμένα μελη αλλά δεν ειναι αδιάφορος για την κοινωνία. οι χαζοανταγωνισμοί της αριστεράς απογοητεύουν τον κοσμο.

    4) Η παράταξή σας εχει πιο πολιτικό λογο απο τις αλλες. Και καλο και κακό αλλά παντως ξεκάθαρο και τιμιο. Το προτιμώ απο τα μασημενα λογια "εξαρτημένων ανεξάρτητων".

    5) Να συγκροτηθεί ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ στον ΕΝΙΑΙΟ με κάποιες υποχωρήσεις από ΟΛΟΥΣ και να μην καβαλήσει το καλάμι η αριστερά και αρχίσει να της μυρίζει ο ένας και να της ξυνιζει ο αλλος. Να σοβαρευτει και να δει εκτος απο παρατάξεις και προσωπα. Κι αυτά παιζουν ρολο. Οσοι σας ψηφίσαμε δεν ειμαστε σώνει και καλά πεισμένοι απολυτα. ΕΚΤΙΜΑΜΕ και θελουμε και συγκεκριμενους ανθρώπους και συναδέλφους με συγκεκριμενη στάση.

    6) Κανένας συνάδελφος δεν έδωσε λευκή επιταγή σε καμια παράταξη. Αλλά και αυτοδυναμία να ειχε καποια θα οφειλε να αναζητήσει το διάλογο και τη συνεργασία. Να πεισει με τα επιχειρήματα κυρίως και με την αριθμητική των εδρών μετα.

    7) Ειδικά για σας στην Αυτονομη Παρέμβαση να ξερετε οτι δεν παιρνετε ψήφους επειδή απλά ειστε ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί έχετε ενα ξεκάθαρο και σταθερό προφιλ, χωρίς κωλοτουμπες και μισόλογα. Και οτι συνεχιζετε να λετε οτι λετε χωρίς καθε φορά να το φέρνετε στα μέτρα της επικαιρότητας.

    8) Περιμένουμε τον ΕΝΙΑΙΟ να πρωτοστατησει στο θεμα των φυλλαδιων αξιολόγησης και της περιγραφης των θεσεων εργασίας. Να εξηγήσει να ερμηνευσει και να συμβουλέψει. Και εσεις στην Αυτονομη Παρέμβαση που τα βλεπετε και πιο θεωρητικά πρέπει τώρα που τελειωσαν οι εκλογές να γράψετε κάτι.

    9) Και λιγο χιουμορ: βρε Γιάννη σου περίσσεψαν αφίσες ή ακόμη βαζεις; Σαν Πολυτεχνείο θυμιζαν οι Υπηρεσίες. Ευτυχώς ειναι με σελοτειπ. χαχα (καλά κάνεις η άσπρη ομοιομορφία και το γκριζο ειναι η "καθαριότητα" της αποστειρωσης και της υποταγής).

    10) Να μας ενημερώσετε για καποια αποτελεσματα Ομοσπονδιας (σήμερα θα βγουν ε;) και τους σταυρούς προτίμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή παιδιά στις υπόγειες διαβουλεύσεις τις λεγόμενες ΄΄τυφλοποντικίστικες΄΄ που ξέρει να κάνει ο Μάκαρος, γάτα με πέταλα ο άνθρωπος ξέρει να παίζει ύπουλα βαρώντας προσοχή στους ανωτέρους του θα τάξει καμιά θεσούλα Διευθυντή, Τμηματάρχη, δεν ξεχνά την δουλειά του τόσα χρόνια άλλωστε αυτός και οι ομοιοί του κυβερνούν το ΥΠΠΟ, αλλά τώρα τους χάλασε την σούπα η Παρέμβαση, θα το σκεφθεί ή θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους γιατί αποκλειστική υπεύθυνοι για τα κακά που έρχονται την έχει η ΠΑΣΚΕ ή οπως άλλως θέλει να μετονομαστεί με την ΄΄διαχρονική ΄΄ που τους συμβουλεύει.

      Διαγραφή
  15. Για να ξεκαθαρίσουμε λιγο τα πράγματα
    Απ' οσο κατάλαβα το ΠΑΜΕ ειπε τη θεση του. Αρεσει δεν αρέσει αυτή ειναι. Σεβασμός!
    Επισης τη θεση της ειπε και η Παρέμβαση και τη βλέπω λογική και μετρημενη.
    Η Ενωτική μπορει να επιμένει σε ενα σχέδιο που δεν μπορει να προχωρήσει; Οχι. Χρειάζεται ρεαλισμός. Οχι για να αλλαξει θεσεις αλλά για να βγαλουμε μια ακρη. Δεν ειναι θεμα να επιβάλει η ΕΑΚ την αποψή της σε κανέναν. Ειναι 1η δύναμη σεβαστο αλλά ως εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα ήθελα να καταγραφει και η δικη μου αποψη.
    Δεν νομιζω οτι πρεπει να βλεπουμε το θεμα απο τη μια μονο πλευρα
    Αν η πρόταση της Ε.Α.Κ. δεν βρει ανταποκριση για κάποιο λογο χρειάζεται σοβαρά και ήρεμα να αναζητηθεί μια λυση. Μια λύση με σεβασμό στο εκλογικό αποτελεσμα το οποιο δεν είναι μονο οι δυνάμεις της αριστεράς οπως λέγεται εδώ. Βεβαιως εχουν μεγάλο ποσοστο, βεβαιως ειναι απο θεση ισχύος αλλά οχι και απο θέση επιβολής. Αυτο θα ηταν οτι χειροτερο μπορει να συμβει.
    Οι πολιτικές συγγένειες της Αυτόνομης Παρέμβασης με την Ενωτική δεν κρύβονται παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις προσώπων. Αλλά αυτο δεν σημαίνει οτι πρέπει σωνει και καλά να επιβληθεί μια λύση απο τη μια πλευρά προς ολους τους αλλους.
    Προσωπικά πιστεύω οτι τα αποτελέσματα ειναι ευκαιρία για να αποχωρήσουν πολλά φθαρμένα πρόσωπα απο τις παρατάξεις. Ας το σκεφτουμε ολοι σοβαρά και υπεύθυνα. Τα αποτελεσματα ειναι νεο κεφαλαιο στο Συλλογο και πρεπει να το καταλαβουμε ΟΛΟΙ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπον μπορει η Παρέμβαση να μην παιζει στοιχημα αλλά προσωπικά βαζω στοιχημα οτι η λύση ήδη ειναι στα σκαριά. Και θα ειναι μια ωραιότατη κωλοτούμπα Μισή απο την ΕΑΚ και μισή απο μια αλλη παράταξη. Η Παρέμβαση τι να κανει θα μπει στο παιχνιδι και θα τραβήξει το κουπί που της αναλογεί και καλα θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τιμοκατάλογος Προσφορών προς τις Παρατάξεις.

    1) Κοκτέιλ σαμπάνιας με χυμό λεμονιού (να χει μια ξυνιλα) για τα μέλη και τους φιλους της ΕΑΚ. Το σπάνιο αυτο κοκτέϊλ γνωστο και με το όνομα "αμαν τι κανουμε" εχει με επιτυχια καταναλωθεί από αριστερους που καλούνται να αφήσουν τις καταγγελίες και να αναλάβουν ευθύνες. Θα ακολουθησει πυροβασία σε αναμμενα κάρβουνα.

    2) Για την ΠΑΣΚΕ προσφέρουμε πιλινγκ πολιτικού προσώπου και απεριόριστη κατανάλωση ελληνικού πικρού καφέ. Λογω λιτότητας δεν προσφέρεται παξιμαδάκι. Ο συνδυασμός της καταπληκτικής αυτής προσφοράς ολοκληρώνεται με το ομαδικό παιχνιδι της πινακωτής.

    3) Για την Αυτόνομη Παρέμβαση προτείνουμε μια αναμνηστική φωτογράφηση (να χει να θυμαται τα χτεσινα αποτελεσματα που δεν περίμενε). Μετά τη φωτογράφηση θα ακολουθησει μεγάλο λαϊκό γλέντι σε γνωστό οινομαγειρίο των Εξαρχείων. Η μεγάλη βραδια θα ολοκληρωθεί με μεγάλη εκδηλωση με υψηλούς καλεσμένους (Κανα Λαφαζάνη κανα Αλαβάνο). Εν συνεχεία η βραδιά θα κλείσει με μπαρότσαρκα.

    4) Για την Αγωνιστική Συσπείρωση προτείνεται ένα ηρεμο βραδυ με απαλή μουσική και επιτυχίες του ελαφρολαϊκού. Ο χορός θα ανοίξει με το άσμα Δεν θελω τη συμπόνια κανενός και θα συνεχιστεί με το μαυρη ειν' η νυχτα στα βουνά. Θα ολοκληρωθεί με το απονες εξουσίες. Θα παραστεί μεγάλη αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Χατζησωκράτη. Στο τελος της βραδιας θα ανακοινωθούν οι τυχεροί που μετά απο αδιαβλητη και αξιοκρατική κλήρωση θα στελεχώσουν 2 - 3 επιτροπές και συμβουλια

    5) Για τη ΔΑΚΕ προτείνεται κάτι απλό λιτό και καθολου προκλητικό. Μια βραδια στο σπιτι με πίτσες και μπύρες. Οικογενειακή συγκέντρωση σε στενό κύκλο. Πόρτες κλειστές χαμηλός φωτισμός ενδυμα απλό.

    6) Τέλος για τη ΔΑΣ προτείνουμε μια βραδια με αντάρτικα και ρετσινα. Θα διαβαστουν αποσπάσματα απο τα πορίσματα του πρόσφατου Συνεδρίου. Επίσης σε γιγαντοθόνη θα προβάλλλονται οι τελευταιες 34 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

    Τέλος, σε κλειστο κύκλο θα εορταστούν τα αποτελέσματα απο τη μεγάλη και δοξασμένη πολιτική ηγεσία. Φήμες οτι θα ακολουθήσει σαδομαζοχιστικο πρόγραμμα με μαστιγωμα των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ διαψευστηκαν κατηγορηματικά ως ανυπόστατες. Ειπαμε πολιτισμός.

    Για προσκλήσεις και κρατήσεις θέσεων (αυστηρά περιορισμένες) παρακαλούμε καλέστε τον αρμόδιο κατά περίπτωση συνδικαλιστή. Θα τηρηθεί εχεμύθεια και θα διασφαλιστει η ανωνυμία όλων των συμμετεχόντων.

    Αντε να γελάσουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιοι εκλέχθηκαν απο τις αλλες παρατάξεις για ΔΣ και ποιοι για Ομοσπονδία; Πόσο ειναι το μέτρο για την Ομοσπονδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πότε θα βγει Προεδρείο;
    Τι γίνεται; Οι αλλες παρατάξεις τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συντομη Ενημέρωση - Επανάληψη (γιατί στην ουσία δεν υπάρχουν "νέα").

    1. Χτες (Πέμπτη) μετρήθηκαν οι σταυροί των παρατάξεων για ΔΣ και τα ψηφοδέλτια για Ομοσπονδία. Οι σταυροί για Ομοσπονδία θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα οπότε και θα κλείσει και τυπικά το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα πάντως είναι οριστικά.

    2. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν γνωρίζει ποιοι έχουν εκλεγεί από τις αλλες παρατάξεις (πιθανόν να υπάρχουν παραιτήσεις/αντικαταστάσεις κλπ). Σε ότι αφορά την Παρέμβαση δημοσιεύσαμε τους εκλεγμένους στο ΔΣ (2) και τους δύο αναπληρωματικούς.

    3. Το μέτρο για Ομοσπονδία;
    Αριθμός ψηφισάντων / 20 = αριθμός αντιπροσώπων
    Δηλ. 791/20 = 40 αντιπρόσωποι
    Μέτρο για εκλογή = έγκυρα / αρ. αντιπροσώπων
    Δηλ. 712/40 = 17
    Αν εννοείς το μέτρο για εκλογή στο 33μελές της Ομοσπονδίας αυτό δεν ειναι γνωστό γιατί είναι συνάρτηση του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ αριθμού αντιπροσώπων.
    Εκτίμηση είναι οτι θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 9 (ΔΕΝ είναι σίγουρο).

    Συγκρότηση ΔΣ - Διαδικασία
    --------------------------
    Ο πλειοψηφών σύμβουλος του πλειοψηφούντος συνδυασμού καλεί την 1η Συνεδρίαση του νέου ΔΣ με θέμα την εκλογή Προέδρου, Γραμματέα κλπ
    Στην περίπτωσή μας το ΔΣ θα συγκληθεί από τον 1ο σε αριθμό ψήφων του συνδυασμού της ΕΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το θέμα της συγκρότησης του ΔΣ είναι αγκάθι διότι ΕΑΚ + Παρέμβαση = 4 στους 9 και άρα δεν βγαινει πλειοψηφία. Η ΔΑΣ (ΚΚΕ) έχει πει ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση για συγκρότηση Προεδρείου από τις δυνάμεις της αριστεράς και θελει αντιπροσωπευτικό.

    Άρα η απλή λογική λέει ότι η πρόταση της ΕΑΚ δεν περπατά. Άρα πάμε γι' αλλα.

    Λογικό είναι πάνω στην άρνηση του ΚΚΕ και γενικά πάνω στο θέμα της συγκρότησης όλες οι παρατάξεις να θέλουν να κλέψουν τις εντυπώσεις ή να καταγγείλουν τις άλλες οτι κανουν το Α ή το Β. Είναι παιχνίδι εντυπώσεων και τιποτα αλλο.

    Αν δεν εχω καταλάβει λαθος η αποψη της ΔΑΣ (για αντιπροσωπευτικό προεδρείο) βρίσκει σύμφωνες τις αλλες παρατάξεις που παραδοσιακά στον Ενιαίο και σε όλα τα Σωματεία έκαναν αντιπροσωπευτικά προεδρεία. Άρα λογικά θα έχει την πλειοψηφία.

    Δεν ειναι απλά τα πράγματα;
    Γιατι τοσο άγχος για τις εντυπώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ θελω να πω μερικά πράγματα που ισως δεν ακουστουν πολύ πολιτικοποιημένα.
    Κατ αρχην να δώσουμε ΟΛΟΙ συγχαρητήρια στους συναδελφους μας που εκλέχτηκαν. Περιμένουμε πολλά από αυτούς και πρέπει ΟΛΟΙ μας να τους βοηθήσουμε οσο μπορουμε
    Ο Ενιαίος Συλλογος ειναι πολύ σημαντικός και πρέπει να λειτουργεί καλα και να γινει το παράδειγμα. Ολοι μας περιμένουμε πολλά απο τον Ενιαίο. Άρα πρέπει να αφήσουν στην άκρη όλες οι παρατάξεις τα μικροκομματικά και να δούνε πως θα πάμε μπροστά.
    Προσωπικά θα ήθελα να δω στο Προεδρείο την ΕΑΚ με την Αυτόνομη Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ αλλά από οτι κατάλαβα δεν υπάρχει πλειοψηφία γιατί δεν θελει το ΠΑΜΕ. Άρα τι θα γίνει; Δεν πρέπει να υπάρχει ωριμότητα και να κάνουν ολοι οτι μπορουν για να τελειώνει αυτο; Μην το κάνουμε σαν βουλευτικές εκλογές ελεος πια.
    Ευχαριστώ πολύ
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα η ΕΑΚ δεν έχει πρόβλημα για το Προεδρείο ουτε η Παρέμβαση. Πρόβλημα ειναι οι αλλοι. Άρα στο τελος τελος οι αλλοι ας φτιάξουν οτι ΔΣ θελουν και ας μην μας πρήζουν. Και να δουμε τι θα γινει με τα προβλήματα. Κι αν το ΔΣ δεν συμφωνει να κάνουμε συνελεύσεις. Τι πιο απλο δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H EAK στο ΣΕΑ με ποια παράταξη έκανε Προεδρείο; Εκεί δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστει με μη αριστερές παρατάξεις; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Γιατί;
      Να ειμαστε σοβαροί και να μην κάνουμε ανατολικό ζήτημα τις καρέκλες του ΔΣ. Αξιοι και σοβαροί υπάρχουν ας βγουν μπροστά και να δουμε σοβαρά και λογικά αν μπορουμε κατι να κάνουμε γιατι μας έχουν βαλει στη γωνια και τρωμε καρπαζιές

      Διαγραφή
    2. Λογικά ρωτάς αλλά φαίνεται οτι δεν ξέρεις πολλά πράγματα από την αριστερά! Όταν η αριστερά βρεθεί στην εξουσία εκεί αρχιζει να τα χάνει γιατι εχει μαθει στην αντιπολιτευση. Δεν θελει να πάρει το ρισκο να αποτυχει ας πουμε.
      Η ΕΑΚ ως τώρα σωστά και καλά εβγαινε και ελεγε κάποια πράγματα. Τωρα πρέπει ομως να παρει την ευθυνη ως 1η δυναμη. Οποτε τι κανει; Αναζητά συμμαχίες με αλλες παρατάξεις που ξερει ότι δεν βγαινουν. Ανεξοδα δηλαδη παει να ξεφορτωθεί το ζητημα και ολα ωραια και καλα. Οπότε απλά θα φταίνει ο διπλανος που μπορει και να φταιει αλλά τρεχα γυρευε.
      Ο Συριζα πήγε καλά οκ αλλά δεν έχει τροπο να γυρει τη ζυγαριά. Με την Ανταρσυα δεν εχει πλειοψηφία και το ΚΚΕ δεν τους καθεται και ολοι οι αλλοι ειναι οφ. Αρα τι ψάχνετε; Στο τέλος η ΕΑΚ ή θα κανει συμβιβασμούς και θα ψαξει μια αλλη λυση ή απλά θα επιμενει για να επιμένει ναχουμε να λεμε δηλαδη.
      Τωρα αν στο ΣΕΑ ή στο αλλο ταδε σωματειο έκανε διαφορετικά ε οκ τι να κανουμε δηλαδη; Ετσι ήθελε κι ετσι εκανε και ας κριθεί απο τους ανθρώπους του σωματείου δηλαδη.

      Διαγραφή
    3. Eγω ΚΚΕ δεν ειμαι αλλά το ΚΚΕ οτι και να λεμε έχει σταθερές αποψεις και δεν κανει τη μια το ενα την αλλη το αλλο. Συμφωνεις ή διαφωνείς ειναι αλλο θεμα. Αλλά αυτή ειναι η αποψή του. Εγώ δεν καταλαβαινω τι προσπαθεί να αποδειξει η ΕΑΚ οταν προτεινει στο ΚΚΕ να πανε μαζι σε Προεδρείο. Αφού ξερει οτι δεν θα δεχτει. Το λέει για να το λεει;
      Με το ΣΥΡΙΖΑ ειναι αλλιώς γιατι και αυτοί το γουστάρουν να εχουν πλειοψηφια στον Ενιαίο. Αλλα και πολλοί Συριζαίοι ειναι μεσα στο συνδυασμό της ΕΑΚ αρα οκ πως να το πουμε αδελφακια ειναι τα βρισκουν. Ουτε αυτό ειναι κακο αλλωστε το ξερουμε και στις συνελεύσεις που οι δυο μαζι κανουν παιχνιδι. Δεν ειναι λοιπον κανενα νεο αυτο

      Αρα το ΔΣ του Ενιαίου ή θα έχει ΕΑΚ Συριζα και έναν ακόμη για να βγει το μαγικο 5 ή θα έχει ΕΑΚ και Συριζα εκτός ΔΣ και αλλο που δεν θελουν. Τοσο απλά ειναι αυτά. Ολα τα αλλα ειναι για να λεμε μ@λ@κιες και να περνά η ώρα.

      Θα μου πεις μπορει το ΠΑΣΟΚ να πει με αλλους; Σιγά που δεν μπορεί δηλαδη. 2 το ΠΑΣΟΚ και 1 η ΔΗΜΑΡ κανουν 3. Βαλε και τη ΔΑΚΕ που ειναι μεσα παει 4. Αρα ειδικά για το ΔΣ παιρνουν και το ΚΚΕ που συμφωνει σε αντιπροσωπευτικά προεδρεια και κανουν το 5. Απλά ειναι. Μετά οκ διαφωνουν οσο θελουν ελευθερα για οτι θελουν.

      Το θεμα που εγώ εχω να βαλω ομως ειναι σοβαρο. Διότι περα απο το παραταξιακο πρέπει να υπάρχουν και αξιολογα σοβαρα ατομα. Κι εδώ ειναι που υπερτερουν ΕΑΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στελέχη ενώ οι άλλοι τους ψάχνουν με το κερι. Δηλ. οι μεν έχουν τα προσωπα και οι αλλοι τους αριθμούς. Πλάκα δεν εχει; Σκεφτειτε απλά τα γνωστά στελέχη των παρατάξεων και δειτε ποιες υπερέχουν. Λογικό ειναι η αριστερα παντα ειχε αξιόλογα στελέχη οχι αστεια

      Αντε λοιπόν να σοβαρευτουμε

      Διαγραφή
  25. Δηλαδή τι ακριβώς θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιποτα δεν θα γινει
      Θα το συζητάνε και θα το ψαχνουν και θα το ξανασυζητάνε και θα το ξαναψαχνουν και να οι ανακοινωσεις που ο ένας θα τα βαζει οτι ο αλλος του φταιει και καλα. Και ετσι ολοι θα κανουν οτι ειναι ενταξει και κανουν το σωστο. Εγώ καταλαβαινω αυτο που ειπε αρχικά ο Γιαννης και τελος. Να δουμε να λειτουργησει ο Συλλογος γρηγορα γιατι υπάρχουν θεματα φωτια που δεν μπορει να περιμενουμε ποτε η ΕΑΚ και το ΚΚΕ θα τα βρουν κι αν τα βρουν κι αν δεν τα βρουν κι αν τα μισοβρουν. Αν η ΕΑΚ δεν εχει αλλη προταση ας κάνει κανας αλλος. Ελεος. Και το ΚΚΕ και η ΕΑΚ και ολοι. Εγώ δεν συμφωνω με το θεμα αυτο καθολου. Γιναμε εξουσια ολοι και θελουμε να το αποδειξουμε και καλα τωρα οτι εμείς κανουμε κουμαντο και ολοι πρεπει να το μαθουν. Σκεφτειτε τετοια μυαλα να παρουν την κυβέρνηση του Κράτους!

      Διαγραφή
  26. Ρε σεις ξυπνάτε
    Παινχιδακια ειναι ολα
    Στο τελος θα τα βρουνε ολοι και θα γινει και ΔΣ και οτι θελετε. Αυτό που ειπε η Παρέμβαση και πολλοί εδώ μεσα ειναι σωστό. Περα απο καρέκλες ας δουμε τι θα κάνουμε πριν βρεθουμε στο δρομο.
    Εγώ ξερω οτι πρέπει κάθε παράταξη αναλογα με τη δυναμή της και την επιρροή της να αναλάβει ευθύνες. Η πρωτη παράταξη λογικό ειναι να παρει τον Πρόεδρο και η δευτερη το γραμματέα. Από κει και περα αυτοί δεν κανουν οτι θελουν κανουν οτι λεει το συνολο του ΔΣ δηλαδη και οι 9. Μιλάμε σοβαρά ότι ας πουμε για το θέμα της αξιολόγησης παιζει ρολο η θεση του Ταμία; ή προσωπικά του Γραμματέα; Η θεση του ΔΣ παιζει ρολο συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλα ειμαστε αξιοι της τυχης μας
    Ακομη δεν βγηκανε και δεν μπορουνε να τα βρουνε
    Προτεινει ο ενας προτεινει ο αλλος τι τρελα βαρανε δηλαδη.
    Εκανε η ΕΑΚ μια πρόταση και εγινε θεμα. Σιγά. Να κανω κι εγώ αλλες 10 να εχουμε να λεμε. Αφου την εκανε και ειπε το ΠΑΜΕ δεν συμφωνω τι το συζητάμε για να παιζουμε.
    Αφου ειναι 1η δυναμη και μαγκια της να το δεχτω ας κανει καμια αλλη προταση μπας και τελειωσει το πανηγυράκι.
    Κι αν δεν εχει αλλη πρόταση ας κάνει καμια αλλη παράταξη. Αλλά σε λιγο θα πανε και στον Παπουλια για διερευνητική ετσι που το πανε.

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση να ειναι σοβαρή και να μην μπει σε τέτοια παιχνιδια. Εμεις ψηφισαμε ολοι οπως ψηφισαμε. Αυτα ειναι τ' αποτελεσματα και δεν υπάρχουν αλλα.

    Και οκ αν δεν υπήρχε το μπλογκ σας εμεις δηλαδη δεν θα μαθαιναμε τιποτα; Πολύ δημοκρατία ε; Οχι οτι φταιτε κι εσεις αλλά γιατι δεν λετε να βγει μια σοβαρη ανακοινωση απο το Συλλογο; Να πει οτι ετσι κι ετσι κι ετσι ειναι τα αποτελεσματα και οι προτασεις και ολα.

    Μου φαινεται οτι τελικα οποιος ερχεται στην εξουσια καβαλα το καλάμι. Για να σοβαρευτουμε και να δουλέψουμε για το καλο ολως μας και ας αφησουμε τις βλακείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν οταν ακουσω παλι για κριση του συνδικαλιστικού κινηματος θα σας πω να ξαναδιαβάσετε οτι γραφετε ολοι εδω Εντάξει;;;;;
    Από ένα post με τα αποτελέσματα και δυο λογια της Αυτονομης Παρέμβασης που λογικά συνοδευουν το θεμα έχετε γράψει ολοι 100 σελίδες επειδή και καλά η ΕΑΚ έκανε την α προταση που τελικά δεν δεχεται το κκε και αρα και οποτε και τετοια. Πολύ κουτσομπολιό και λογια για το τιποτα. Κι εγώ κανω προταση να παρω αυξηση τι εγινε δηλαδη ; Ειμαι ο μαγκας; Βλακειες γραφετε ολοι εδώ. Κάθε προταση οκ δικαιωμα να τη λεει οποιος θελει αλλα να ειναι για να γινει οχι να λεμε για να λεμε. Και τελικά ολοι θα κρεμόμαστε απο τη μικροτερη παράταξη και καλα το ρυθμιστή . Παμε καλα;;;
    Σοβαρότητα υπάρχει; Σωστά ειπε 2 κουβεντες η Παρέμβαση και τελος. Αμαν πια. Αν υπάρχουν νεα οκ να τα γραψουμε αλλα χωρίς νεα τι λετε τώρα εδω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ωραιότερο αποτέλεσμα.
    Απλά και μόνο γιατί μου αρέσει η σύνθεση και η δυνατότητα που παρέχει για μια συζήτηση που αναλώνεται στη σύνθεση (καρεκλών & θέσεων).
    Επειδή όλοι οι εκπρόσωποί μας ούτε σήμερα δεν μπορούν να συνεννοηθούν ενώ π.χ. τα περιγράμματα (οι απολύσεις) είναι προ των πυλών.
    Φυσικά παλαιότερα δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα υπήρχε το ΛΟΤΤΟ ο Ειδικός και άλλες θέσεις και καρέκλες οπότε η σύνθεση ήταν ευκολότερη.Αλλά ούτε τώρα ανησυχώ: θα εξαιρεθεί η ΓΓΠ, θα γίνει πάλι Υπουργείο, δεν θα γίνει Υπουργείο, θα γίνει επανάσταση, θα έρθει η ανάπτυξη αλλά προς θεού ο καθένας μόνος του, από όσους μέχρι προχθές ομοτράπεζα συνεδρίαζαν και συζητούσαν.
    Θα μπορούσε να γίνει αντιπροσωπευτική σύνθεση; Μα ..με ποιες θέσεις για κάθε "παράταξη" ;
    Από την Κική ή την Κοκό ποια να διαλέξω δεν μπορώ ...που έλεγε και ένα άσμα παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα τελικά αποτελέσματα με όλους τους εκλεγμένους, και στους αντιπροσώπους που μπορούμε να τα δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια και ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τι σημαίνει στην πράξη ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ τι ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ και τι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Προεδρείο; Δεν λέω τι πιστεύει κάθε παράταξη αλλά τι σημαινει στην πράξη αυτο για τον Ενιαίο.

    Επίσης μπορεί κάποιος να πει τι ακριβώς εννοούν τα post που λένε για το ΔΣ του ΣΕΑ; Τι έχει γινει εκει;

    Το Καταστατικό του Συλλόγου έχει κάποια ειδική πρόβλεψη; Τι ισχύει γενικά στα Σωματεία ή καθε Σωματείο κάνει οτι νομιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απάντηση σε διάφορα σχόλια:
    1) Τα αποτελέσματα ειναι πολλές σελίδες και πάνε στο Πρωτοδικείο για επικύρωση και μετά παίρνει ενα αντίγραφο ο Σύλλογος. Βεβαια δεν υπάρχουν ενστάσεις οποτε τα αποτελέσματα ειναι τα ΤΕΛΙΚΑ
    2) Οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν είναι τελικοί ως προς τον αριθμό και τα πρόσωπα διότι ως προς τον αριθμό πριν το Συνέδριο γίνεται έλεγχος διπλοψηφιών και αυτό συχνά οδηγεί σε μικρές αλλαγές (+ ή - 1 έδρα) και πολλοί εκλεγμένοι από τον ΕΝΙΑΙΟ έχουν εκλεγεί ήδη από ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ οπότε πρέπει να επιλέξουν απο ποιο Σωματείο θα πάνε στο Συνέδριο και μετά γίνεται αντικατάσταση (πάμε στον 1ο, 2ο κοκ αναπληρωματικό). Άρα μια παράταξη που έχει τυπικά εκλέξει 15 αντιπροσώπους από τον ΕΝΙΑΙΟ μπορεί στο Συνέδριο να έχει 14 (λογω διπλοψηφιών αν προκύψουν). Οι 14 πρώτοι σε ψήφους μπορεί κάποιοι να ειναι εκλεγμένοι άρα τελικά να πάνε με αναπληρώσεις και κοντά στον 20ο (αναλογα την παράταξη και τα πρόσωπα).
    Η οριστική λίστα των αντιπροσώπων του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας βγαίνει παραμονές του Συνεδρίου.

    Αντιπροσωπευτικό σημαίνει χοντρικά το εξής: στο Προεδρείο μετέχουν ολες ή σχεδόν ολες οι παρατάξεις με μια λογική που λέει: Η 1η παίρνει τον Πρόεδρο, η 2η το Γραμματέα κοκ. Πάνω σ' αυτο το σενάριο υπάρχουν διάφορες ας τις πουμε παραλλαγές.
    Το αναλογικό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης μοιράζονται ανάλογα τη δυναμη κάθε παράταξης. Συνήθως πάει μαζί με το αντιπροσωπευτικό.
    Το Προγραμματικό είναι συγκρότηση με βάση τις πολιτικές θέσεις με την ευρύτερη προσέγγιση (π.χ. "Αριστερό" που προτείνει η ΕΑΚ σημαίνει οτι μετέχουν ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ).
    Στην πράξη ολα αυτά καταλήγουν σε κάτι ενδιάμεσο γιατί καμια παράταξη δεν εχει αυτοδυναμία ή ισχυρή πλειοψηφία (π.χ. 3 έδρες)
    Το Καταστατικό ορίζει: Πρόεδρο - Αντιπρόεδρο - Γραμματέα - Αναπληρωτή Γραμματέα και Ταμία (5 θέσεις στις συνολικά 9 του ΔΣ). Δεν βάζει κάποιο περιορισμό συγκεκριμένο ποια παράταξη παιρνει τι (θα ήταν και παράλογο).

    Τι έγινε στο ΣΕΑ; Τίποτα (χαχα). Στο ΣΕΑ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε πριν 2-3 χρόνια η ΕΑΚ. Για να συγκροτηθεί προεδρείο έπρεπε να συμμαχήσει με κάποια άλλη δυναμη και εκεί δεν υπήρχαν άλλες αριστερές δυνάμεις (όπως συμβαινει στον ΕΝΙΑΙΟ). Ετσι έκανε Προεδρείο με Πρόεδρο την Κουτσούμπα και Γραμματέα το Ρήγινο (που καλώς ή κακώς θεωρείται για πολλούς ας πουμε "ΠΑΣΟΚ" ή "φιλοΠΑΣΟΚ" ή ξερω γω τι...). Ολα αυτά καπως αυθαίρετα γιατί στο ΣΕΑ δεν κατέβηκαν ποτέ καθαρά παραταξιακά ψηφοδέλτια πλην της ΕΑΚ. Οποτε δεν ειναι απολυτα ξεκάθαρο τι ειναι πολιτικά ο καθένας.
    Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές και χωρίς να τα γαρνίρουμε με κρίσεις και απόψεις και γνώμες που μπορει να λεγονται για το ποιος τι ποτε κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εξ όσων μπορώ να ξέρω,δεν ειμαι σιγουρη, το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ θα έχει διάφορες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις και θα ειναι μαλλον ως εξης
    1 ΓΚΟΤΣΗΣ, ΤΣΙΤΟΥΡΗ (ΕΑΚ)
    2. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΕΑΣΚΕ)
    3. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)
    4. ΑΛΒΑΝΟΣ (ΑΓ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)
    5. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΑΚΕ)
    6. ΠΑΠΑΘΕΟΛΟΓΟΥ (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ)

    αυτά ειναι όπως κυκλοφορούν προς τα έξω και δεν ειναι με βάση τους σταυρούς προτιμησης. Ειναι κλασικό να γινονται διάφορες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις στην 1η συνεδρίαση.
    Ολες οι παρατάξεις παρά τα μεγαλα ψηφοδέλτια λειτουργούν με "λίστα" δηλ. πριμοδοτούν και εκλέγουν συγκεκριμενα προσωπα που έχουν αποφασίσει πριν τις εκλογές.
    Αυτο κανενας δεν το λεει επίσημα αλλά έτσι συμβαινει. Εμενα δεν με ενοχλει προσωπικά άλλους τους ενοχλεί. Για να γίνει αυτό πολλές παρατάξεις εχουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια από πριν που τα δινουν την ημέρα των εκλογών. Εχουν δηλαδή μια σειρά στη σταυροδοσία. Π.χ. ο τάδε να βγει πρώτος, ο τάδε δευτερος κλπ. Βεβαια τα γνωστά από τις συνελεύσεις πρόσωπα έχουν πολλούς σταυρούς (λογικό).
    Επίσης, συχνά υπάρχει μια τάση ο κάθε κλάδος να σταυρώνει υποψηφίους από τον κλάδο του.

    Γενικά πιο "αυστηροί" σε αυτά ειναι οι αριστεροί που ας πουμε έχουν και κομματική γραμμή. Οι αλλες παρατάξεις απλά το κάνουν για τους πιο γνωστούς ή καπως έτσι.

    Αν θελουμε να λέμε για τον ΕΝΙΑΙΟ θα χρειαζόμασταν σελίδες επί σελίδων γιατί ειναι το πιο πολιτικοποιημενο σωματείο και ολες οι παρατάξεις πανε πολύ αυστηρά και ελεγχόμενα ειδικά για τις πρώτες πεντάδες - εξάδες.

    Από κει και κάτω καπως χαλαρώνει η κατευθυνόμενη σταυροδοσία. Βεβαια καμια παράταξη επισήμως δεν παραδέχεται οτι το κάνει αυτό αλλά λεμε τώρα την ουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή