Καθώς οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ΥΠΠΟ θα ανασυσταθεί ως αυτόνομο Υπουργείο. Μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον επαληθευτεί, είναι κατ' αρχήν ΘΕΤΙΚΗ.
Θα αποτελεί δικαίωση των αγώνων και των παρεμβάσεων των εργαζομένων και των Σωματείων τους και ασφαλώς πρέπει να επηρεάσει τις εξελίξεις στα θέματα του Οργανισμού. Θεωρούμε ότι η ανασύσταση του ΥΠΠΟ, εφόσον επαληθευτεί, αποτελεί την ευκαιρία για να ξανανοίξουν ζητήματα που σήμερα θεωρείται ότι έχουν κριθεί οριστικά (οργανισμός, στοχοθεσία, περιγράμματα θέσεων, αρμοδιότητες κλπ).
Μένει να δούμε αν αυτό θα ολοκληρωθεί και φυσικά να δούμε ποιος θα είναι ο/η Υπουργός.
Κατά τα λοιπά, ο ανασχηματισμός όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει σε ένα "μεγάλο" κυβερνητικό σχήμα με αρκετές θέσεις για Υπουργούς, Υφυπουργούς, Αναπληρωτές, Γεν. Γραμματείς (και φυσικά αμέτρητων συμβούλων), αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνονται τα κυρίαρχα κόμματα τη δημόσια διοίκηση: ως ένα έπαθλο που το κάθε κόμμα διεκδικεί το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο.
Ανεξάρτητα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τις ισορροπίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη νέα συγκυβέρνηση, για μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα καλό, τίποτα διαφορετικό. Παρά τα όσα λέγονται δεν υπάρχει κανένα success story. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι τα "νούμερα δεν βγαίνουν" και το επόμενο διάστημα έρχονται νέα άγρια μέτρα (όλοι πλέον μιλούν για ένα ακόμη Μνημόνιο). Παράλληλα, θα ενταθούν οι προσπάθειες να ξεπουληθούν άρον άρον τα "ασημικά", δηλ. η δημόσια περιουσία (ενέργεια, φυσικοί πόροι π.χ. νερό, υποδομές, ακίνητη περιουσία).
Η συγκυβέρνηση των δύο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), με μπαλαντερ (κατά περίπτωση) την ΔΗΜΑΡ θα πάει ακόμη "πιο δεξιά", με μεγαλύτερο αυταρχισμό και τρομοκρατία, ενσωματώνοντας την ακροδεξιά ατζέντα. Για μας η νέα συγκυβέρνηση δεν έχει καμια νομιμοποίηση. Οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να ενταθούν, να βαθύνουν πολιτικά, να θέσουν το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα της ανατροπής! Η ΕΡΤ έδειξε ότι πίσω από τη φαινομενική ηρεμία υπάρχει αγανάκτηση αλλά και αγωνιστική διάθεση. Έδειξε ότι οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να δημιουργούν ρήγματα, να αναδεικνύουν αντιφάσεις του επίσημου πολιτικού προσωπικού, να "ρίχνουν κυβερνήσεις". Ας θυμηθούμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την πτώση της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (ΓΑΠ) από τις μεγάλες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.
Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 που αφορά στις πολιτικές εξελίξεις.
Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος με την απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤ για να ανοίξει την …ΥΕΝΕΔ της χούντας, ο Σαμαράς! Επίδειξη πυγμής για να τρομοκρατήσει τον κόσμο πήγε να κάνει, απολύοντας ακαριαία πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενους. Να παραλύσει κάθε αντίσταση επεδίωκε , αλλά …δεν προλαβαίνει να μαζεύει καρπαζιές! Μέχρι και ο Κουβέλης οσμίστηκε ότι ο Σαμαράς βρωμάει …πολιτική πτωμαΐνη και κάτω από την πίεση των βουλευτών και στελεχών του την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια! Απέσυρε τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, εγγυήθηκε στην άρχουσα τάξη ότι όποτε μπαίνει θέμα πρόωρων εκλογών θα στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά και προετοιμάζει τη ΔΗΜΑΡ να προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει πρώτο κόμμα.
Έγινε έξαλλος με τον Φώτη Κουβέλη ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Πάνω που είχε πατήσει αδίστακτα στα «πτώματα» των χιλιάδων απολυμένων της ΕΡΤ και είχε κατορθώσει να εκβιάσει τον Σαμαρά να τον κάνει υπουργό του, ίσως και αντιπρόεδρο (της κυβέρνησης, όχι της …ΝΔ!) βρήκε την ώρα ο Κουβέλης να κάνει κόνξες! Δεν κώλωσε όμως ο Βαγγέλας! Διακήρυξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο, μαρτυρικό κόμμα και γι΄αυτό το έκανε …συνιστώσα της ΝΔ! «Στην κυβέρνηση Σαμαρά ως τον πολιτικό μας θάνατο!» είναι το νέο δόγμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το θεμελιώδες σύνθημα βέβαια δεν το ενστερνίζεται μόνο ο Βενιζέλος. Στο … «Λαμογιστάν» του ΠΑΣΟΚ έγιναν σημεία και τέρατα. Δυο-τρεις ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών των κυβερνητικών κομμάτων την Πέμπτη, σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν λάβροι κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά. Μόλις όμως γύρισε ο Βενιζέλος και τους είπε ότι ο Κουβέλης την κοπάνησε από την κυβέρνηση κι έτσι ανοίγουν συνολικά καμιά δεκαριά θέσεις υπουργών και υφυπουργών για το ΠΑΣΟΚ αφού απέμεινε μόνο του στην κυβέρνηση της ΝΔ, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στα ..μπαλκόνια της Ιπποκράτους να φωνάζουν με ένα στόμα «κυβέρνηση η θάνατος»! Μόλις 28 βουλευτές όλοι κι όλοι έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και ενώ σχεδόν κανένας από αυτούς δεν θα επανεκλεγεί αν γίνουν εκλογές, ξαφνικά …ο ένας στους τρείς θα γίνει υπουργός!!! Θαύμα!
Του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές θα βολευτούν υπέροχα στους υπουργικούς θώκους της κυβέρνησης Σαμαρά. Μόνο που η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλέον όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινοβουλευτικά πολύ ασταθέστερη από την προηγούμενη, την τρικομματική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ. Οι βουλευτές των δύο κομμάτων ανέρχονται μόλις σε 153 – στην ΝΔ έχουν απομείνει 125 από τους 129 που εξέλεξε πέρυσι τον Ιούνιο και στο ΠΑΣΟΚ 28 από τους 33 που είχε εκλέξει. Όσοι βουλευτές δε του ΠΑΣΟΚ δεν υπουργοποιηθούν, καθόλου σίγουροι για την κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρούνται – ιδίως εκείνοι που δεν έχουν ελπίδα υπουργοποίησης λόγω ανοιχτής κόντρας με τον Βενιζέλο. Το μόνο για το οποίο μπορεί να είναι σίγουρος ο Σαμαράς είναι ότι και οι 179 βουλευτές που είχαν εκλεγεί πέρυσι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από το αν παραμένουν στα κόμματα τους ή έχουν αποχωρήσει από αυτά, δεν θέλουν με τίποτα εκλογές γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι «ανεξαρτητοποιηθέντες» και δεκάδες από τους υπόλοιπους δεν πρόκειται να επανεκλεγούν . Αυτό όμως δεν εγγυάται με τίποτα στον Σαμαρά την υπερψήφιση του κάθε ακραία αντιδραστικού νομοσχεδίου που θα θέλει να προωθήσει, ιδίως αν υπάρχει μαζική αντίδραση του λαού από τα κάτω.Μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 153 δικούς της βουλευτές και τόσο αντιδραστική πολιτική είναι σχεδόν αδύνατον να επιβιώσει τρία ολόκληρα χρόνια και να εξαντλήσει την τετραετία, παρά τις περί του αντιθέτου υστερικές κορώνες του Σαμαρά και του Βενιζέλου για κυβέρνηση με «ορίζοντα τετραετίας». Αντιθέτως, η δική μας γνώμη είναι ότι ο Σαμαράς μοιάζει όλο και περισσότερο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνο στην ολέθρια για τους Έλληνες εργαζόμενους πολιτική που ασκεί, αλλά και στην πολιτική ανικανότητα διακυβέρνησης. Οι γελοίοι «κηπουροί» του Γιωργάκη δεν διέφεραν ποιοτικά από τους εξίσου επικίνδυνους ακροδεξιούς «συμμορίτες» του Σαμαρά και το κυριότερο για την αστική τάξη, είναι εξίσου αναποτελεσματικοί στη διασφάλιση κοινωνικών συμμαχιών υπέρ της πολιτικής αυτής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μοιάζει με την κυβέρνηση του Γιωργάκη λίγους μήνες πριν ανατραπεί υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων, οι οποίες ενεργοποίησαν εναντίον του απεχθούς τότε πρωθυπουργού τόσο τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί όσο και την ελληνική ολιγαρχία. Φυσικά, το ότι ενδεχομένως σε λίγους μήνες η υπό συγκρότηση κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα υπάρχει, δεν σημαίνει καθόλου ότι η αστική τάξη στερείται εναλλακτικών λύσεων ή ότι η κυβέρνηση που θα την αντικαταστήσει θα είναι καλύτερη από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.Τίποτα δεν εγγυάται μια τέτοια εξέλιξη, όσο ο λαός δεν βρίσκεται στους δρόμους και όσο η Αριστερά και τα κόμματά της συνεχίζουν να αδυνατούν να εκφράσουν πολιτικά την οργή και τα συμφέροντα των σύγχρονων στρωμάτων των εργαζομένων που υποφέρουν τα πάνδεινα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αυτή την εποχή του Μνημονίου.
Θα κάνουν όλοι (ντόπιοι και ξένοι) ότι μπορούν για να αποφύγουν τις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι θα συντριβουν και ειδικά τα "βοηθητικά κομματα" (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Ουσιαστικά επιβάλουν σε Σαμαρά και Βενιζέλο μια ακόμη συγκατοίκηση για να προωθήσουν, όσο μπορουν, τα σχέδια τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ξεπουλήσουν. Σωστά επισημαίνεται από το αρθρο σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επόμενη μέρα θα είναι για το ΣΥΡΙΖΑ καμμένη γη. Δεν θα έχει τα "εργαλεία" για να εφαρμόσει την πολιτική που θα ήθελε. Χωρίς δημόσιες υποδομές, χωρίς έλεγχο στην ενέργεια (ΔΕΗ, φυσικό αέριο), χωρίς δομές κοινωνικού κράτους (σχολεία, νοσοκομεία), χωρίς ούτε μία δημόσια τράπεζα και με ενα λαό να έχει πλήρως εξαθλιωθεί τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δυσκολα.
Κάποιες αλλες παρατηρήσεις
1) Θα είναι θετική η επανασύστασή του. Αλλά γίνεται όχι επειδή την πιστεύουν αλλά από ανάγκη να κατασκευαστούν θέσεις υπουργών. Το ΠΑΣΟΚ το ειχε πάει στο Τουρισμού, η ΝΔ με το Παιδείας. Δεν ήταν τυχαίο, υπάρχει άποψη.
2) Αποτελεί σοβαρή πολιτική και συνδικαλιστική ήττα το θέμα του Οργανισμού και όλων των άλλων που σέρνει (Αρμοδιότητες, Περιγράμματα θέσεων, Στοχοθεσίες, Αξιολόγηση, Κινητικότητα κλπ. Αυτό δεν μπορεί να αναταχθεί αυτόματα, απλά επειδή θα ανασυσταθεί το ΥΠΠΟ. Χρειάζεται συνολική αμφισβήτηση της άποψης που υπάρχει πίσω από αυτά κι όχι των "συμπτωμάτων".
3) Η ΔΗΜΑΡ δεν άλλαξε. Απλά προσπαθεί να βρει ένα ρολο επιτήδειου ενδιάμεσου που θα τις δινει ελπίδες να διασωθεί εκλογικά και να προσκολληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά ως τη "δεξια εγγύηση". Αποτελεί εγχείρημα αμφίβολης επιτυχίας. Η διάσπασή της αργά ή γρήγορα είναι δεδομένη. Ο ρόλος που είχε σε μεγάλο βαθμό έχει ακυρωθεί. Η κρίση βαθαίνει και απαιτεί σκληρές πολιτικές. Οι ενδιάμεσοι θα συντιβουν αναγκαστικά.
4) Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμπιστευτεί το λαό. Κι ο λαός δεν θελει ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ. Να μην δει τις εξελίξεις ως ευκαιρία ή δικαίωση μετατοπίσεων σε πιο "ρεαλιστικές" θέσεις. Να το δει ως αφετηρία ριζοσπαστικής ανάτασης.
Ανασύσταση του ΥΠΠΟ. Οκ! Ας το δουμε και αυτό. Και παλι αν συμβει θα είναι "τυχαίο". Για να βγουν οι καρέκλες των Υπουργείων. Άρα δεν συνιστά καμια επιτυχία ή δικαίωση. Απλά επιτρέπει να διεκδικήσουμε πέντε πράγματα απο καλύτερη αφετηρία. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Δεν θα μας έχουν κάνει καμια χάρη, ούτε θα έχουν καταλάβει το "λάθος" της συγχώνευσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να μην δουμε Προεδρεία με ΔΗΜΑΡ στον Ενιαίο ε;
Μα το ξερουν και η ΕΑΚ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ότι αν κάνουν τετοιες κωλοτουμπες θα γελαει ο κοσμος. Χαζοι ειναι να το κανουν; Δεν ειναι οτι δεν θα ηθελαν αλλα ξερουν οτι θα το πληρώσουν γιατι ο κοσμος δεν ξεχασε ουτε την ΠΑΣΚΕ ουτε τη ΔΑΚΕ ουτε βεβαια την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
ΔιαγραφήΤο πιο τιμιο θα ηταν να πουνε οτι δεν συμμετεχουν κι αφησουν τους αλλους να κανουν Προεδρεια. Γιατι αν μπλέξουν με τα πιτουρα θα τους φανε οι κοτες.
O πειρασμος αλλα και τα αδιεξοδα στον ΕΝΙΑΙΟ ειναι υπαρκτά. Νομιζω οτι το θεμα εχει εξαντληθεί και τελικά δεν γίνεται να ξαναρχεται με καθε αφορμη. Προσωπικά δεν θα ηθελα διαπαραταξιακο προεδρειο. Δεν ειναι ντροπή ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠειτε το καθαρά να μην υπάρχουν και παρεξηγησεις. Μην λετε τωρα δηθεν και καλα η ΔΗΜΑΡ αλλαξε. Ελεος!
Χαχα αργια αλλά εδώ σας βλέπω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μπράβο μην τεμπελιάζετε
Στα σοβαρα τώρα εγω δεν νομιζω οτι το να ξαναγίνει αυτονομο το ΥΠΠΟ είναι κακο έστω κι αν ειναι για να χωρέσουν υπουργοί. Βεβαια ειναι σωστο αυτο που λέτε ότι παιζει ρολο και το προσωπο του Υπουργού. Να δουμε. Ας γινει και βλεπουμε τι θα σημαινει
Για τα αλλα εγω λεω οτι σωστα τα λέτε και τα γράφετε. Μένει να δουμε πως θα πάμε ως τις εκλογές. Δεν εχω αισιοδοξια για το θεμα. Τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον πολεμάνε λυσσασμενα γιατι ξερουν οτι οσο κι αν τα λεει πιο στρογγυλά εχει μεσα του αριστερους ανθρώπους που δεν θα κάτσουν φρονιμοι και δεν θα δεχτουν κωλοτούμπες.
Νομιζω οτι ειμαστε σε μια πολυ ρευστη φαση. Ολα τα κομματα λιγο πολυ θα αλλαξουν απο την κριση. Η κριση δεν ειναι μονο νουμερα και οικονομικά αλλά και πολιτικο ζητημα. Θυμάστε πως διαλύθηκε το ΛΑΟΣ σε ένα βράδυ; Θα δουμε πολλά τετοια.
Αλλάξει δεν αλλάξει η συνθεση της Κυβέρνησης η πολιτικη θα ειναι ιδια και χειροτερη. Ενταξει πρωτη φορά βλεπουμε τετοια; Ο κοσμος αντι να βλεπει την ουσια συζητά αν θα γίνει το ΥΠΠΟ αυτονομο ή αν η ΓΓ θα αναβαθμιστει σε Υπουργό (καθε φορά τα ιδια site τον ιδιο ποθο γράφουν... αντε να γινει να τελειωνει το αστειο).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θεμα ειναι τι θα γινει αυριο. Ολοι μας πνιγομαστε στα χρεη. Δεν βγαινουμε και μονο αυξάνονται τα χρεη. Που θα παει αυτο;
Το άρθρο του Δελαστικ στο blog σας; Εκπληξη! Καλά κανετε γιατι εχει ενδιαφέρον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχετε ενα πολυ καλο Blog. Γιατι δεν το κανετε site να γινει πιο καλο; Ειναι ευκολο και φτηνο.
Κάποια άρθρα και αναλυσεις σας πρέπει να μην τα ψαχνουμε αλλα να ειναι σε ξεχωριστή λιστα
Εψαχνα το θεμα της αξιολόγησης και εκανα μια ωρα να βρω το κειμενο.
Και καποια γκρινια τώρα.
Ολες οι παρατάξεις ανακαλυψαν το Internet Ενταξει καλο αλλά ως ενα σημειο. Δεν γινεται συνδικαλισμός με blog και facebook. Δεν το καταλαβαινει κανενας πια;
Βγαλτε ένα σοβαρο έντυπο! Οχι εφημεριδακια και ανακοινωσεις αλλά σοβαρό. Εντυπο άποψης και αναλυσεων. Ειναι προυποθεση για την ηγεμονία που έγραφε και ο Γιάννης. Χωρίς αποψη και αναλυσεις σοβαρές απλά κανετε συνδικαλισμό της καθημερινής δουλειάς. Χρησιμος αλλά δεν αρκει.
Και κάτι τελευταιο. Παρατράβηξε το θεμα του ΕΝΙΑΙΟΥ. Απλά και φιλικά λέω να μην κανετε τιποτα χαζομαρες με Δημαρ και τετοιους. Αυτά τα και καλα άλλαξε και τετοια ειναι αστεια.
Ερώτηση: θα αποχωρήσουν τα μελη της ΔΗΜΑΡ και απο τις διάφορες θεσεις στο ΥΠΠΟ (πχ ΤΑΠΑ, Ταμείο Αλληλοβοήθειας); Η μήπως θα κάνουν τα παγώνια; Λέμε τώρα!
Μην εχετε ελπιδες για το θεμα ΥΠΠΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓινει δεν γινει η πορεια ειναι αποφασισμένη
Δειτε πιο σφαιρικα το θεμα.
Ολα ειναι fast track και ιδιωτικοποιήσεις.
Μοιράζουν Υπουργεία σε αναλογια 2:1 και αλλα τετοια. Οποιος διαβάζει τα sites ας δει τι γράφουν για να καταλαβει. Αναβαθμίζεται το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ (πρωην ΛΑΟΣ) και απο το ΠΑΣΟΚ μπαίνουν διάφοροι απίθανοι νεοι κηπουροι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το ΥΠΠΟ τι να πω...
Μαδανε τη μαργαρίτα
Να φυγει απο το Παιδείας;
Να παει στο Τουρισμού;
Να γινει αυτόνομο;
Να το δώσουν στο Μέγαρο να τελειώνουμε λεω εγω και αντε για να εχουμε "αντιπροσωπευτικότητα" ας ξανακανουν Υπουργό το Γερουλάνο.
1. Μπράβο που εστω και σημερα εχετε μια τοποθετηση για τις εξελίξεις και δεν περιμενετε πονηρά για εκ των υστέρων δηλώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Ειναι σωστο οτι αν ανασυσταθεί το ΥΠΠΟ θα ειναι θετικο. Αλλα από μονο του δεν αρκει. Πρέπει να ξαναμπουν στο τραπεζι ολα τα θεματα (οργανογράμματα κλπ) κι αυτη τη φορά χωρίς παζάρια και συμφωνιες κορυφών.
3. Η γενικη πολιτική κατάσταση ειναι οπως τη λετε.
4. Διαβαζω μηνυματα για το θεμα ΕΝΙΑΙΟΣ. Νομιζω οτι το θεμα εχει λήξει στην πραξη. Το ΚΚΕ δεν δεχεται. Ολα τα αλλα ειναι χαζα και δεν θα ωφελήσουν κανεναν και ειδικα την αριστερα. Μακρια απο τετοια.
5. Μακαρι να βγαζατε ενα σοβαρο περιοδικο. Μπορειτε απο θεμα δυνατοτήτων και αν εχει πχ μια συμβολική τιμη 1€ μπορειτε να εχετε και ενα μερος των εξοδων σας. Να το κανετε και να καλέσετε κι αλλους να συμμετέχουν. Οχι στενά παραταξιακο.
6. Μπράβο για την Παρέμβαση που ουσιαστικά αναγκασε σε αναδίπλωση το σχέδιο να συμπληρώνονται κατά περίπτωση τα περιγράμματα θεσεων. Οσοι γνωρίζουμε προσωπα και πράγματα λέμε μπράβο που δεν μασάτε. Σας λεω οτι σας σεβονται και σας φοβουνται γιατι δεν τους εχετε αναγκη και δεν εχετε μπει σε παζάρια. Δεν σας κρατάνε και δεν σας θεωρουν προβλέψιμους.
7. Για το συναδελφο παραπάνω που γραφει για τα χρεη εχει δικιο. Στους 10 οι 11 συναδελφοι ειναι πνιγμένοι. Απλα απο αξιοπρέπεια το κρυβουν. Να κανετε κατι ειδικά για οσους εχουν δανεια και τους απειλουν με κατασχεσεις. Δεν ειναι μονο το συνδικαλιστικο στο ΥΠΠΟ. Να μιλαμε για ολα αυτο πρεπει.
Τα υπουργεια θα αυξηθουν για να χωρέσουν ολοι οι καλοί φίλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι προκυπτει ως τώρα και το αυτονομο ΥΠΠΟ
Οχι απο αποψη ή απο ανάγκη να διορθωθεί ενα λαθος. Απλα για να χωρέσουν οι δυο συνεταιροι διαφορα στελέχη, συμβουλους και αλλους τετοιους. Πιο παλαιοκομματικο σκηνικο δεν υπάρχει!
Αδιαφορουν για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Απλά δεν το λένε. Το δειχνουν με πράξεις. Οποτε μην πανηγυρίσουμε και πολύ.
Απ' την αλλη αν απο καραμπολα κατσει αυτονομο ΥΠΠΟ ειναι σωστο να τρεξουμε και να πιέσουμε για να ξανανοιξει συνολικά το θεμα με τον οργανισμό, τις αξιολογήσεις, τα περιγράμματα κλπ. Ευκαιρια ειναι.