Ο Υπουργός ΔΜΗΔ κατέθεσε, εκπρόθεσμα, με τροπολογία τη νέα διατύπωση για το άρθρο 43.
Η νέα διατύπωση είναι αναλυτικότερη και σε ακόμη χειτότερη κατεύθυνση σε σύγκριση με την αρχική.
Προβλέπει την αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων, δηλαδή την ΑΠΟΛΥΣΗ (και κατά συνέπεια την κατάργηση της θέσης) ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει παρέλθει από την μετατροπή της σύμβασης.
Αυτό καταργεί στην πράξη κάθε διασφάλιση που είχε ο εργαζόμενος και ανοίγει το παράθυρο για την επανεξέταση των συμβάσεων που είχαν μετατραπεί και πριν το Π.Δ. 164/2004. Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής ή ότι εξαιρείται είτε σήμερα εργάζεται ως μόνιμος είτε ως αορίστου χρόνου, είτε είναι "παλιός", είτε "νέος", είτε από μετάταξη κλπ.
2) Ορίζει ως λόγο απόλυσης είτε αν διαπιστωθεί ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις (τα κριτήρια δηλαδή για τη μετατροπή της σύμβασης σε ΙΔΑΧ), είτε αν δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Η τελευταία αναφορά περί "νόμιμης διαδικασίας" είναι ιδιαίτερα πονηρή και χωρά πλήθος ερμηνειών. Η εμπειρία μας από τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο ΥΠΠΟΑ δείχνει ότι ο έλεγχος δεν περιορίζεται σε κάποια τυπικά ζητήματα αλλά αντίθετα μπαίνει στην ουσία, στα "βαθιά".
3) Αν και φαινομενικά η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, στην πράξη αυτό παρακάμπεται αφού ο επανέλεγχος γίνεται από κλιμάκια ελέγχου που ορίζονται από τον ΥΔΜΗΔ και αποτελούνται από Επιθεωρητές ή βοηθούς και "στελέχη" (δηλ. "τα δικά τους παιδιά"). Οι ελεγκτές μάλιστα έχουν την ιδιότητα του "Ειδικού Ανακριτικού Υπαλλήλου"
Η ψήφιση του άρθρου αυτού θα οδηγήσει σε μια νέα φάση ομηρείας τους εργαζόμενους, με τους Ιαβέρηδες - Ανακριτές ανεξέλεγκτους και με υπερεξουσίες να κόβουν και να ράβουν κατά περίπτωση.
Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να δημιουργήσει νέες πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις και φυσικά να συγκροτήσει εκατοντάδες κατηγορίες και υποκατηγορίες δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση, στο πλαίσιο της πολιτικής των μνημονίων.
Οι εξελίξεις αυτές διαψεύδουν τις προσδοκίες ότι η επαναδιατύπωση θα άμβλυνε το ζήτημα. Η συγκυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βυθίσει τους εργαζόμενους αρχικά στην ανασφάλεια και στο φόβο και εν συνεχεία να τους πετάξει στο δρόμο απολύοντάς τους με συνοπτικές διαδικασίες.
Πρέπει ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να δώσουμε δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις αυτές. Να παλέψουμε για να αποσυρθεί η υπαλληλοκτόνος διάταξη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ακέραιη την ευθύνη για το κατάπτυστο άρθρο 43 (και συνολικά για τη διάλυση του δημόσιου τομέα που φέρνει αυτό το Νομοσχέδιο). Η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα θα αποκαλύψει ποιοί είναι με τους εργαζόμενους και ποιοί εναντίον τους.
Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργίες που έχουν προκηρυχθεί από τα συνδικάτα και συγκεκριμένα:
24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Μαρτίου
48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη 19 & 20 Μαρτίου
Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά Συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
AΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΑΧ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντισυνταγματικές συμβάσεις ΙΔΑΧ; μαλλον τα έχεις μπερδέψει... αλλα θες να πεις και αλλα λες προσπαθώντας να πεις κάτι που θα ακουστεί βαρύγδουπο. "Ελεγκτές"... το πιο συντομο ανέκδοτο για να μασκαρέψουμε τις ωμές απολύσεις.
ΔιαγραφήΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ Η` ΟΧΙ;
ΑπάντησηΔιαγραφή