Στο Πεντάγωνο εισήλθαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και εν συνεχεία, αφού σήκωσαν τα ρολά, έφτασαν, μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.
«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες
Δυνάμεις των ΜΑΤ (τουλάχιστον τρείς διμοιρίες) επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, ασκώντας βία και κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών εργαζομένων και τουλάχιστον 106 προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ(!!), υπό τα ειρωνικά χειροκροτήματα, των υπολοίπων εργαζομένων-διαδηλωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος βρισκόταν σε εορτή στο Θωρηκτό Αβέρωφ(!)
Εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους, φοιτητές, άνεργοι και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στη ΓΑΔΑ (Λεωφ. Αλεξάνδρας) εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και απαιτώντας την άμεση απελεθεύρωσή τους. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μεθοδεύει την μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, σε μια επίδειξη πυγμής και εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας, που έχει ως αποδέκτη τον καθέναν από μας που αντιστέκεται και παλεύει για την ανατροπή μνημονίων και της συγκυβέρνησης.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπερβαίνει τα στενά όρια ενός Σωματείου. Συμπυκνώνει και συμβολίζει την καθολική αντίσταση, τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στην πολιτικής της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης κ.ά.) και του ΚΚΕ,σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα των ναυπηγείων της χώρας μας και των εργαζομένων στα ναυπηγεία είναι μέγιστη εθνική υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα ναυπηγεία της χώρας και η Ζώνη του Περάματος να παραμένουν «νεκρά» επί χρόνια και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και στο δρόμο.Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και όχι να καταφεύγει σε πολιτικές παραγωγικής διάλυσης, σε αυταρχισμούς και σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την επιβίωση της χώρας."